
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Slaný tekvicový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g nahrubo nastrúhanej tekvice, 200 g polohrubej múky, 3 vajcia, 1 cibuľa, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 150 g nastrúhaného údeného syra, 150 g na kocky nakrájanej slaninky alebo suchej salámy (kľudne aj nejaká lacnejšia), 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky soli, mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY Jednoducho všetko pomiešať a vyklopiť na vymastený a múkou vysypaný plech alebo papier na pečenie. Pečiem na 200 stupňoch, dĺžku podľa toho, či robím z jednej alebo z dvoch dávok. U nás sa veľmi odsvedčil, keď je čerstvý, jemne chrumkavý, máme večeru ako lusk! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.8.2012, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekané zemiaky s kyslou kapustou - nenáročný obedPOTREBNÉ PRÍSADY 2 veľké hrste kyslej kapusty (ak máte veľkú zapekaciu nádobu, dajte väčšie množstvá), 10 zemiakov, 1 klobása, 9 plátkov slaniny, soľ, bazalka, olej POSTUP PRÍPRAVY Do zapekacej misy začneme ukladať: 1. kyslá kapusta - aby vytvorila asi 2 - 3 cm vrstvu 2. klobása pokrájaná na hrubšie kolieska - veď ako kto má rád 3. ošúpané, na kolieska nakrájané zemiaky - hrubšia vrstva 4. osolíme, posypeme bazalkou, polejeme olejom 5. navrch poukladáme plátky slaniny Prikryjeme alobalom a pečieme 1 hod. na 200 stupňoch, potom alobal odstránime a dopečieme ešte asi 1/2 hodinky, kým slanina nie je chrumkavá (a potom je u nás o ňu bitka!) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Cookies a lá HobbitsPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g ovsených vločiek, 100 g celozrnnej múky, 1 lyžička prášku do pečiva, 125 g masla, 125 g medu, 100 g zmesi z nasekaných orechov, sezamu, nasekanej čokolády, hrozienok (fantázii a vašej chuti sa medze nekladú - napr. stačí len čokoláda s orechami) POSTUP PRÍPRAVY Ak máte radi cereálne sladkosti, na tomto si určite zgustnete!!! Postup je úplne jednoduchý: 1. Všetko zmiešať, vymiesiť na cesto. 2. A šup s ním aspoň na 1/2 hodinky do chladničky, nech nám ten med trošku v ceste ztuhne. 3. Potom si z cesta povykrajujeme ľubovoľné tvary - na cookies by mali byť kolieska, ale deťom je to jedno, hlavne že môžu mackovi odhryznúť ucho :-) 4. No a ja to pečiem na 160 stupňoch 10 - 15 minút. 5. A už len nechať vychladnúť a chrum chrum. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.9.2007, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cukinová čalamádaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg cukiny bez zrniek, 1 kg cibule, 1 kg papriky, 1/2 l octu, 40 dkg kryštálového cukru, 1 deko, kto má rád, môže si časť cukiny nahradiť šalátovou uhorkou, aj to je super VYJDE 17 KS 3 DCL FLIAŠ POSTUP PRÍPRAVY 1. Cukinu nastrúhame na kolieska. 2. Cibuľu a papriku nakrájame na pásiky. 3. Cukinu, papriku, cibuľu, ocot, cukor a deko dobre premiešame a necháme stáť aspoň 2 hodinky aby sa spojili chute. 4. Potom už len ponakladáme do fliaš a sterilizujeme 10 minút (ja sterilizujem v hrnci vo vode 10 min. odkedy mi začne voda vrieť). Neoľutujete, u nás sa po tejto čalamáde vždy zapráši, tak musím schovávať v pivnici pár fliaš, aby nám vydržali aj na Veľkú noc. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 19.11.2011, 2:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zeleninka v aspiku (na chlebíčky)POTREBNÉ PRÍSADY 1 "moravanka" aj s nálevom, 1 majonéza, 5 vajec uvarených natvrdo, 2 dcl vody, 4 dkg želatiny, 1 malá cibuľa, 1 bujón - na aký máte chuť :-), 30 dkg tvrdého syra alebo diétnej salámy alebo šampiňónov, INÉ: forma srnčí chrbát alebo malé pudingové formičky POSTUP PRÍPRAVY 1. Všetky ingrediencie nakrájame nadrobno (ak použijete šampiňóny, môžete dať aj celé, ale pozor, potom vyplávajú na povrch). 2. Želatinu namočíme do pripravenej vody (2 dcl). 3. Všetko okrem želatiny dáme do hrnca a povaríme 15 min. (stačí nechať chvíľu prevrieť) 4. Pridáme želatinu a nalejeme do formy a formičiek. Z jednej dávky vyjde jeden plný srnčí chrbát + ja nalievam ešte do asi 3 - 4 malých pohárov. 5. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke. 6. Potom vyklopíme z formy, nakrájame na asi pol centimetrové plátky (keď použijete tvrdý syr, musíte krájať hrubšie) a použijeme na chlebíčky alebo misu. Vyklopenú zmes z formičiek ozdobíme zeleninou a podávame s chlebom alebo rožkom. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Orechové keksy mňaaaaaaaaaaaaaaaam :-)))))))))))))))))POTREBNÉ PRÍSADY 5 bielkov, 150 g práškového cukru, 150 g hl. múky špeciál, 120 g rôznych druhov orechov - doporučujem pomiešať 2 druhy (ja mám osvedčené 60 g lieskovcov + 60 g mandlí alebo vlašských orechov - tie sú v tom úplne najlepšie), INÉ: formu srnčí chrbát, tuk na vymastenie, alobal, plech na pečenie, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY U nás sa po týchto keksíkoch - suchárikoch zapráši tak, že počas Vianoc ich musím opakovane piecť aj 5 krát!!! Veď vyskúšajte. Naše návštevy iný koláč nechcú! Pozri obrázkový postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 207 návštěvníkov) KOMENTÁRE (124) posledné: 24.12.2018, 6:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |