
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CHUŤOVKY |
Beáta F. (bejatka) ID 13662 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zeleninka v aspiku (na chlebíčky)[ recept č. 1553 zo dňa 6.6.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 "moravanka" aj s nálevom, 1 majonéza, 5 vajec uvarených natvrdo, 2 dcl vody, 4 dkg želatiny, 1 malá cibuľa, 1 bujón - na aký máte chuť :-), 30 dkg tvrdého syra alebo diétnej salámy alebo šampiňónov, INÉ: forma srnčí chrbát alebo malé pudingové formičky POSTUP PRÍPRAVY 1. Všetky ingrediencie nakrájame nadrobno (ak použijete šampiňóny, môžete dať aj celé, ale pozor, potom vyplávajú na povrch). 2. Želatinu namočíme do pripravenej vody (2 dcl). 3. Všetko okrem želatiny dáme do hrnca a povaríme 15 min. (stačí nechať chvíľu prevrieť) 4. Pridáme želatinu a nalejeme do formy a formičiek. Z jednej dávky vyjde jeden plný srnčí chrbát + ja nalievam ešte do asi 3 - 4 malých pohárov. 5. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke. 6. Potom vyklopíme z formy, nakrájame na asi pol centimetrové plátky (keď použijete tvrdý syr, musíte krájať hrubšie) a použijeme na chlebíčky alebo misu. Vyklopenú zmes z formičiek ozdobíme zeleninou a podávame s chlebom alebo rožkom. Dobrú chuť! |