. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Hana D. (sharmana) ID 135570
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 11:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

375g hl. muky, 250g masla, 125g prask. cukru, 3 zltky, citron. kora

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám od kamarátky, osvedčil sa mi. Robím z dvoch várok, tak nám chutia.

Prísady vymiesiť, nechat odlezat v klude aj den a potom vyvalkat vykrajovat a piect doruzova v stredne vyhriatej rure.

Nezabudnút piecť jednu polku plných a druhú vykrojených v strede.

Vychladené natrieť lekvárom, kyslejším=ríbezlovým či marhulovým, spojiť a vrch posypať práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia marinované v jogurtovo bylinkovej marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

Morčacie prsia 1kg 1 smotanový jogurt 1 PL horčice (kopcom) Sol Olivový olej Bylinky: čerstvý rozmarín, sušená bazalka, tymián. Olej na vyprážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame si morčacie prsia podla vlastnej predstavy, posolíme, posypeme nadrobno pokrájaným rozmarínom, bazalkou a tymiánom, vyklepeme, v miske polejeme olivovým olejom, vmiešame jogurt a horčicu. Poriadne premiešame a minimálne na 1 hodinu necháme odležať v chlade.
Nakoniec na panvici opražíme a podávame napríklad so zemiakovou kašou.

Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.6.2015, 5:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazulová polievka z konzervovanej fazule s kyslou smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

- konzerva bielej fazule v rajčinovom pretlaku - 250ml kysla smotana -2 zemiaky - 1 rajčina - 3 strúčiky cesnaku - 2 PL múky - 2 PL oleja -sol, čierne korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si speníme múku, zalejeme necelým litrom a pol vody a vložíme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú rajčinu zbavenú šupky a pretlačený cesnak. Povaríme do mäkka, pridáme sol, čierne korenie a vegetu. Vyberieme zemiaky, vložíme kyslu smotanu a šťavu z fazulovej konzervy a rozmixujeme. Pridáme fazulu, chvílku povaríme, vrátime do polievky zemiaky a môžeme podávať.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Langoše



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 8 porcií: 500 g hladká múka (môže byť aj polohrubá) 1 KL soľ 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva 1 PL olej 20 g droždie 140 g biely jogurt 250 ml mlieko olej na vyprážanie Na potretie: cesnak+sol+olej Na dochutenie: podla chuti-strúhaný syr, kečup, tatárska omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, sol, kypriaci prášok, PL oleja, jogurt, mlieko, nadrobíme droždie. Všetko lyžicou premiešame, potom rukou riadne vymiesime, aby sa cesto odlepovalo a jemne nafukovalo. Takto premiesené cesto na doske upravíme do tvaru valca a nožom oddelíme 8 častí a tie prikryjeme suchou utierkou, necháme nakysnúť, cca 30 minút.
Do panvice nalejeme olej, cca do výšky 2 cm. Ked je olej horúci, tvarujeme v rukách langoše a vyprážame na strednom plameni. Potrieme cesnakom a dalej podla chuti dochutíme.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Makové šúlance



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zemiakov, 300g polohrubej múky, 1 vajce, štipka soli, múka na pomúčenie dosky, mak, práškový cukor, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, vychladené ošúpeme a postrúhame do misky, pridáme múku, vajce, štipku soli a vypracujeme na doske cesto. Dosku častejšie pomúčime, aby sa nám cesto nelepilo. Šúlame dlhé šúlance, ktoré potom krájame na menšie nožíkom. Hodíme do hrnca s vriacou osolenou vodou a keď vyplávajú, tak ich hned vyberieme do misky. Pridáme do nich kus masla. Medzitým zmiešame pomletý mak s práškovým cukrom. Šúlance pomiešame bud všetky s makovou posýpkou, alebo vždy zvlášť na tanieri a polejeme roztopeným maslom.

Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

KOKOSOVO RUMOVE GULKY



POTREBNÉ PRÍSADY

400g Marina keksy 240g gulate piškoty 300g praskovy cukor cca 350g masla cca 3dcl rum kokosova mučka 3 PL kakaa višnovy kompot + pomleté orechy stačí tak 30 g, respektíve najnovšie som dala tretinu z orechovej plnky, ktorú som mala do šuhájd=vid recept šuhajdy

POSTUP PRÍPRAVY

Rozdrvene či pomlete keksy a piškoty zmiešame s ostatnými ingredienciami. Ja som do tejto masy odliala aj cca polovicu šťavy z višňového kompotu, aby to bolo šťavnaté.

Potom tvarujeme gulky, do stredu vkladáme višne a obalíme v múčke.Snažíme sa lyžicou vytvarovať pekné guličky a vkladáme do menších košíčkov. Necháme stuhnúť a potom už len dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2014, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Šuhajdy s orechovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoláda300g čokolády na varenie a 1/2 Cery al. masla Plnka1dl mlieka, 15dkg kryšt. cukru ,12dkg mletých orechov, 10dkg Helie, džem Na zdobenie: lentilky či vlašské oriešky Tento recept som našla ako inšpiráciu, ale ja používam maslo namiesto cery a ešte dávam pod orechovú plnku džem.

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP

Orechová plnka: Dáme do kastrólika mlieko s cukrom a dáme zovrieť, pridáme Heliu, necháme prevrieť a vsypeme mleté orechy. Dobre premiešame a zakryjeme pokrievkou, aby sa orechy sparili (nevaríme ich).

Čokoládová poleva: Do misky dáme ceru /maslo/ a dáme si ju roztopiť do mikrovlnky (1 1/2 minúty). Potom pridáme nalámanú čokoládu a dáme ešte na 1 minútu do mikrovlnky rozpustiť. Čokoláda sa krásne roztopí a bude pekne hladká. Ak sa náhodou stane, že je to tuhé, pridáme trošilinku vody, tak aby to z lyžičky aj vedelo ztiecť do toho košíčka:)

Nachystáme si košíčky, na spodok nalejeme malou lyžičkou polevu, rozmažeme aj trochu po okrajoch, necháme trochu schladnúť, potrieme džemom, na to dáme 1 lyžičkou orechovú plnku. Zakryjeme čokoládovou polevou, aby sme prekryli celú plnku.
Dáme vychladnúť, ale kým úplne poleva stuhne, ozdobíme lentilkou či orieškom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Kakaový (makový) závin z kysnutého cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

600g polohrubej múky, 2 vajcia, 5-6 lyžíc krišt. cukru, 6 PL oleja, 350ml vlažného mlieka, 1- či 2 kvasnice, pol sáčku prášku do pečiva, kakao, mak, holandské kakao, práškový cukor, krištálový cukor do maku, 1 vajíčko na potretie koláča. Prosím Vás, keďže nie každému vyhovujú 2 kvasnice, ale stačia aj jedny, kludne si urobte podľa seba. Nemusíte sa riadiť mojimi množstvami, prispôsobte si to podľa vlastných skúseností a preferencií. Ďakujem:)

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do misky nadrobíme droždie, zasypeme lyžicou cukru, zalejeme vlažným mliekom a necháme na teplom mieste prikryté vykysnúť.\r\n\r\nCesto: Do veľkej misky si preosejeme múku, zamiešame prášok do pečiva, pridáme vajcia, 6 PL oleja, 3-4 lyžice cukru a kvások. Ručne vypracujeme v miske tak, aby sa cesto od okrajov odlepovalo a akoby vytváralo vzduchové bubliny. Vtedy je dobre vymiesené. Odložíme na teplé miesto, prikryjeme a necháme 40-50 minút vykysnúť.\r\n\r\nVykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvalkáme na múkou posypanej doske. Naplníme jednou plnkou, zavinieme a dáme na pekáč vyložený foliou na pečenie. Tak isto pokračujeme s druhou polovicou. Oba záviny potrieme vyšlahaným vajíčkom.\r\nDáme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňoch cca 20 minút.\r\n\r\n\r\nPlnka:\r\n1. Maková: mak zalejeme horúcim mliekom, len tak aby sa vsalo a pridáme za 2 lyžice cukru, vymiešame a odložíme.\r\n2. Kakaová: zmiešame holandské kakao s práškovým cukrom, podla potreby.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (8) posledné: 22.11.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

600g jablk 300g polohr. muky 200g cukor krištalovy 1,5dcl oleja 2 vajcia 1 prašok do pečiva 2 kavove lyžičky sody bikarbony Poleva: 2 lyžice mlieka /ohriateho/ 1 lyžica masla /kopcom/ 2 lyžice krišt. cukru 2 lyžice kakaa- respektíve pridať tolko surovín, aby stačilo na potretie. Na podobný spôsob sa dá urobiť hustejší krém: cca 125g masla, 2 lyžice ohriateho mlieka, krišt. cukor podla potreby, kakao, poriadne vymiešať šlahačom, a natrieť na vychladený koláč.

POSTUP PRÍPRAVY

Jablka nastruhať, s ostatnými prísadami zmiešať v miske, nechať chvíľu stáť a piec na 180 stupnov 20-30 minút.

Po upečení a vychladení potrieť polevoua nechať stuhnúť.

Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.4.2015, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Parené buchty (opečené v kastrole)



POTREBNÉ PRÍSADY

750g polohrubej múky, 0,6l plnotučného mlieka, 1x droždie (42g) , 2 vajcia, 4PL trstinového cukru, slivkový lekvár (ja som dala svoj, ale dobrý aj aj klasický kupovaný), olej na pečenie, kúsok masla na rozpustenie a potretie buchiet

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások.\r\nDo misky rozdrvíme droždie, posypeme lyžicou cukru, troškou múky a zalejeme vlažným mliekom. Dobre vymiešame, aby sa kvások rozpustil. Misku zakryjeme suchou čistou utierkou a dáme na teplé miesto. Ja to riešim tak, že dám vyhriať rúru, potom vypnem a do nej dám na pekáč túto misku. Kvások nám bude misku prekypovať, tak to popadá na ten pekáč a zužitkuje sa všetko. Necháme teda poriadne prekysnúť.\r\n\r\nMedzitým si poriadne preosejeme polohrubú múku (do veľkej misy) , zmiešame do nej 3 lyžice trstinového cukru, urobíme jamku a do nej dáme 2 vajíčka. Keď je kvások hotový pridáme ho do múky, zmiešame a dolejeme zvyšné mlieko. Potom "hnátame" rukou cestou, ktoré sa najskôr lepí, ale neskôr sa pekne odlepuje od misky. Môžete si ruky potrieť troškou oleja, to pomáha. Ak sa vám zdá aj po dlhšej dobe cesto stále lepkavé, tak môžete cez sitko prisypať za lyžiču múky. Dobre vymiesené cesto vo veľkej mise (malo by byť nadýchané, na tom si treba dať záležať) prikryjeme čistou suchou utierkou a dáme na teplé miesto poriadne vykysnúť na cca 60 minút. Verte že vám riadne nakysne, netreba sa unáhliť, cesto musí pracovať, potom budú buchty naozaj jemné.\r\n\r\nVykysnuté cesto si môžete rozdeliť na 2 časti, jednu rozvalkáme na 1cm velký plát. Ja používam široký pohár a vykrajujem kolieska, do ktorých vkladám za lyžičku lekváru a spájam ako batôžtek. Všetko treba robiť rýchlo, vyformované buchtičky prikryť suchou utierkou a nechať pod ňou znovu nakysnúť. \r\n\r\nKeď sú buchtičky nakysnuté, do kastrola si dáme na spodok olej, rozpálime, položíme buchty tak, aby sa nedotýkali, necháme chvílku opiecť a podlejeme vodou, len tak do 1/3 buchiet. Zakryjeme pokrievkou a necháme pariť, samozrejme stíšime oheň na minimum. Necháme pariť 10 minút, avšak v žiadnom prípade NEOTVARAME. Buchty potom vyberieme a namažeme olejom, odložíme do hrnca.\r\n\r\nKeď podávame, posypeme posýpkou podľa chuti, my máme dnes makovú. Ale máme radi aj kakaovú a orechovú. Pokvapkáme ešte troškou masla.\r\n\r\nDobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu