
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Slivkový koláč (z Lidla)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 100 g zmäknutého masla, 1 vajce, štipka soli; Plnka: 1 kg čerstvých sliviek, 100 g kryštálového cukru, 500 ml pomarančového džúsu, 1 vanilkovy puding; Posýpka: 1 vanilkový cukor, 1 lyžička mletej škorice, 30 g kryštálového cukru, 50 g hrubej múky, 25 g roztopeného masla POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a rukou vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a v chladničke necháme odstáť asi 30 minút. Odležané cesto rozvaľkáme medzi potravinovými fóliami do tvaru formy na pečenie s hrúbkou asi 1 cm. Cestom vystelieme celé dno tortovej formy a vytvarujeme aj okraje. Plnka: Odkôstkované slivky spolu s cukrom a trochou džúsu podusíme domäkka. V 100 ml džúsu si rozmiešame puding a pridáme ho k slivkám (ak máte príliš šťavnaté slivky - pridajte 2 pudingy aby bola plnka pevnejšia). Prilejeme aj zvyšný džús a povaríme do zhustnutia. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú slivkovú plnku rovnomerne navrstvíme na cesto. Posýpka: V miske si najprv zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame. Koláč bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri 180 °C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2016, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mrkvová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g masla, 200 g trstinového cukru, 4 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť), šťava z jedného pomaranča, 170 g hladkej múky, 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku, 170 g mletých orechov, 1 lyžička mletej škorice, pol lyžičky mletého zázvoru, štipka mletého muškátového orieška, 230 g strúhanej mrkvy, Krém: 250g mascarpone, práškový cukor, citrónová šťava Ozdobenie: mandľové lupienky, marcipán, potravinárske farby POSTUP PRÍPRAVY Maslo vyšľaháme s cukrom, pridávame po jednom žĺtka, potom šťavu z pomaranča. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a orechmi - pridáme do zmesi. Všetko spolu premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C. Bielka vyšľaháme dotuha so štipkou soli. Mrkvu umyjeme, očistíme, nastrúhame a pridáme do zmesi. Premiešame a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahanú bielkovú penu. Cesto nalejeme do tortovej formy, uhladíme a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, vyberieme z formy. Na krém vyšľaháme 250g mascarpone s práškovým cukrom (tak od oka a podľa chuti a môžeme pridať aj pár kvapiek citróna). Krém nanesieme na tortu, posypeme mandľovými lupienkami a ozdobíme mrkvičkami vymodelovanými z marcipánu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.8.2015, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Makové šúľancePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov uvarených v šupke, 175 g hrubej múky, 175 g jemnej krupice, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor, pomletý mak POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 19.8.2015, 6:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Tekvicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 menšia tekvica, 1 zemiak, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 3 PL masla, 100 ml 33% smotany, zeleninový alebo kurací vývar, kari korenie, biele korenie, muškátový oriešok, soľ, citrón, tekvicový olej, tekvicové semienka, čerstvý tymián POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu, cesnak a zemiak očistíme a nakrájame na malé kúsky. Z tekvice odstránime semienka a nakrájame ju tiež na menšie kocky – niektoré druhy tekvice nie je potrebné ani ošúpať, stačí poriadne umyť. Na masle opečieme nakrájanú tekvicu, zemiak, cibuľu a cesnak. Podlejeme trochou vody a dusíme pokiaľ tekvica nezmäkne. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu, dolejeme vývarom a necháme zovrieť. Na miernom plameni varíme cca 15 minút. Dochutíme kari korením, bielym korením, troškou nastrúhaného muškátového orieška, pár kvapkami citróna a posolíme. Olúpané tekvicové jadierka opečieme nasucho na panvici. Polievku na tanieri posypeme opečenými tekvicovými semienkami, čerstvým tymiánom a pokvapkáme tekvicovým olejom. Prípadne môžeme dochutiť lyžicou kyslej smotany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Mandarínkovo-kokosový koláč (z Lidla)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajíčok, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva Pudingový krém: 3 konzervy (asi 525 g) zaváraných mandarínok v mierne sladkom náleve, 1 vanilkový puding Smotanový krém: 250 ml smotany na šľahanie (33%), 250 ml kyslej smotany, 2 vanilínové cukry, krémová časť kokosového mlieka Na posypanie: 4 lyžice strúhaného kokosu, 2 lyžice práškového cukru Plech 22 x 32 cm POSTUP PRÍPRAVY Cesto: S mixérom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom. Do vajíčkovej zmesi metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút pri teplote 180 °C. Pudingový krém: Šťavu z mandarínok zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešania uvaríme číry puding. Hotový puding necháme trochu vychladnúť. Smotanový krém: Smotanu na šľahanie vyšľaháme s kyslou smotanou, vanilínovým cukrom a krémovou časťou kokosového mlieka na tuhý krém. Ja primiešavam aj trochu želatiny (alebo stužovač) aby krém lepšie držal tvar. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 17.8.2015, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Levanduľové keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla, 200g strúhaného kokosu, 1 lyžica sušených levanduľových kvetov, 1 balíček vanilkového cukru, 90g práškového cukru, 170g hladkej múky, 5 lyžíc kukuričného škrobu, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, 1 vajce, 1 lyžička kakaa. Na ozdobenie: marhuľový džem, fondán, potravinárske farby POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame zmäknuté maslo s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme žĺtok a všetko premiešame. Do cesta vmiešame preosiatu múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva. Ak chceme mať keksíky tmavšej farby - pridáme aj kakao. Zo zvyšného bielka vyšľaháme sneh a veľmi opatrne ho vmiešame do cesta. Nakoniec pridáme kokos a levanduľu. Cesto necháme odležať min. hodinu v chladničke. Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme tvary, položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200 C približne 10 minút dozlata (závisí od hrúbky cesta). Vychladnuté keksíky potrieme tenkou vrstvou džemu. Priložíme vykrojený fondán (môže byť i marcipán). Nakoniec potravinárskymi farbami namaľujeme levandulu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 17.8.2015, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |