končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Janka P. (Janka TN) ID 100538 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Mrkvová torta[ recept č. 58814 zo dňa 15.8.2015 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g masla, 200 g trstinového cukru, 4 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť), šťava z jedného pomaranča, 170 g hladkej múky, 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku, 170 g mletých orechov, 1 lyžička mletej škorice, pol lyžičky mletého zázvoru, štipka mletého muškátového orieška, 230 g strúhanej mrkvy, Krém: 250g mascarpone, práškový cukor, citrónová šťava Ozdobenie: mandľové lupienky, marcipán, potravinárske farby POSTUP PRÍPRAVY Maslo vyšľaháme s cukrom, pridávame po jednom žĺtka, potom šťavu z pomaranča. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a orechmi - pridáme do zmesi. Všetko spolu premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C. Bielka vyšľaháme dotuha so štipkou soli. Mrkvu umyjeme, očistíme, nastrúhame a pridáme do zmesi. Premiešame a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahanú bielkovú penu. Cesto nalejeme do tortovej formy, uhladíme a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, vyberieme z formy. Na krém vyšľaháme 250g mascarpone s práškovým cukrom (tak od oka a podľa chuti a môžeme pridať aj pár kvapiek citróna). Krém nanesieme na tortu, posypeme mandľovými lupienkami a ozdobíme mrkvičkami vymodelovanými z marcipánu. |
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (16.8.2015, 11:51) | |
ODPOVEDAŤ |
Eva M. (evita76) ID 15730 (15.8.2015, 12:02) |
ODPOVEDAŤ |