
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Janka P. (Janka TN) ID 100538 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Makové šúľance[ recept č. 58812 zo dňa 15.8.2015 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g zemiakov uvarených v šupke, 175 g hrubej múky, 175 g jemnej krupice, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor, pomletý mak POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. |
![]() | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (19.8.2015, 6:32) |
mňám... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |