. .. .. .. .. .. .
. .

Makové šúľance - RECEPT 58812

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 100538 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Makové šúľance


[ recept č. 58812 zo dňa  ]


Makové šúľance


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zemiakov uvarených v šupke, 175 g hrubej múky, 175 g jemnej krupice, 1 vajce, soľ, maslo, práškový cukor, pomletý mak

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ošúpeme, nastrúhame na jemno alebo pretlačíme. K zemiakovej mase pridáme múku, krupicu, vajce a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 1,5 cm, pokrájame na kúsky a z nich vytvarujeme šúľance. Šúľance vložíme do osolenej vriacej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich a scedíme. Horúce zemiakové šúľance polejeme rozpusteným maslom, posypeme mletým makom a práškovým cukrom.
<< Tekvicová polievka | Makové šúľance | Svadobná s ružami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (19.8.2015, 6:32)
mňám... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu