
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY - 1 kg hladkej múky - 1/2 kg uvarených zemiakov - 3 dl mlieka - 4 dkg mlieka - 3 dcl oleja - 4 čajové lyžičky soli - 1 vajíčko - kúsok margarínu na potretie POSTUP PRÍPRAVY Zamiesime 1 kg hladkej múky, 1/2 kg pretlačených uvarených zemiakov, 4 čajové lyžičky soli, 3 dcl oleja. Z 3 dcl mlieka a droždia urobíme kvások. Necháme cesto vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme a natrieme ho natenko margarínom. Cesto zložíme, necháme ho nakysnúť tak 10 - 15 minút, opäť rozvaľkáme a potrieme margarínom. Opäť zložíme a necháme 10 - 15 min. kysnúť. Nakoniec cesto rozvaľkáme, urobíme na povrch mriežku a povykrajujeme pagáčiky. Poukladáme ich na plech, potrieme vajíčkom, posypeme podľa vlastnej chuti (sezamom, rascou, postrúhaným syrom) a dáme piecť do vyhriatej rúry. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() zemiakové lokšePOTREBNÉ PRÍSADY - uverené zemiaky - soľ - hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy pri fotkách OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 20.5.2013, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() B Á B O V K APOTREBNÉ PRÍSADY - 4 vajcia - 20 dkg polohrubej múky - 20 dkg kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 1/2 kypriaceho prášku - 1,5 dcl vody - 1,5 dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY Oddelíme si žĺtky od bielkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu postupne pridávame žĺtky a stále ručným mixérom šľaháme. Zmiešame si kryštáľový cukor s vanilkovým a pridáme ku žĺtkam a stále šľaháme. Postupne na striedačku pridávame vodu s olejom. Keď je cukor roztopený, vypneme mixér a varechou primiešame do cesta múku s kypriacim práškom. Takto vymiešané cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme ho vo vyhriatej rúre na 180 °C s ohrevom zo spodu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.9.2010, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
![]() Smotanový osúchPOTREBNÉ PRÍSADY Ja dávam múku od oka, podľa toho, koľko chcem mať cesta. - polohrubá múka - hladká múka - 2 vajíčka - 1/2 droždia v kocke - mlieko - 1/2 kyslej smotany - kôpor - slaninka - vegeta - olej - soľ POSTUP PRÍPRAVY Do pohára na teplé miesto si dáme vykysnúť kvások. V miske si zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, soľ, 1 vajíčko, mlieko, olej a pridáme vykysnutý kvások. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď máme cesto vykysnuté, porozťahujeme ho rukami po plechu, ktorý sme vymastili Palmarínom. V miske si vymiešame smotanu s vajíčkom a s kôprom a túto zmes natrieme na cesto. Povrch jemne posypeme vegetou a poukladáme tam slaninku. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C. Je super, treba ho vyskúšať!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2014, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
![]() Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY - mleté bravčové mäso (ja dávam krkovičku) - kyslá kapusta - ryža - kyslá smotana - vajce - tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V jednom hrnci si dáme si udusiť kyslú kapustu, v druhom udusíme ryžu a v treťom na cibuľke udusíme mleté mäso. Do mäsa použijeme všetky korenia, ktoré uznáte za vhodné -ja dávam mletú rascu, majoránku a mletú sladkú papriku. Keď sú všetky suroviny udusené, pripravíme si jenskú misu, trochu ju pomastíme a začneme vrstviť. Na spodok dáme kyslú kapustu ( ja ju veľmi zo štavy nežmýkam, aby bola koložvárska šťavnatejšia, na ňu dáme vrstvu mletého mäsa a na povrch udusenú ryžu. Zakryjeme to ďalšou vrstvou kapusty a potrieme povrch kyslou smotanou. Opäť zopakujem všetky vrstvy a nakoniec na vrchnú kapustu natrieme smotanu, v ktorej sme rozmiešali vajíčko a posypeme nastrúhaným syrom. Povrch polejeme trochu olejom. Dáme do rúry a do zlatista upečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. DOBRÚ CHUŤ !!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 24.8.2010, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() LangošePOTREBNÉ PRÍSADY - 500 g hladkej múky - 250 ml mlieka - 1/2 kyslej smotany - 1 kávová lyžička sódy bicarbóny - 1/2 kocky droždia - soľ / treba ju podľa chuti pridať do múky do cesta/ - na dochutenie kečup, smotanu, cesnak, syr POSTUP PRÍPRAVY Do mlieka si dáme vykysnúť kvások, ktorý primiešame do ostatných surovín a spracujeme vláčne cesto. Cesto dáme do nádoby a vložíme ho na 4 hodiny do chladničky. Po tomto čase na rozpálenom oleji upečieme do zlatista z obidvoch strán chrumkavé langoše. Nakoľko tam nie sú vajcia, cesto vydrží v chladničke aj 4 dni, vždy si odoberieme len toľko, koľko langošov chceme robiť. Ja langoše naťahujem rukami od prostriedku cesta ku okrajom. Sú výborné, treba vyskúšať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 29.1.2015, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Metrový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 celé vajcia - 25 dkg práškového cukru - 8 PL teplej vody - 10 PL oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 kypriaceho prášku - cca 1 PL kakaa Plnka: 6 dcl mlieka - 2 Zlaté klasy - 1 vanilkový cukor - 1 Palmarín - 15 dkg práškového cukru - rum podľa chuti Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie - 1/3 Palmarínu POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a cukor a všetko dobre elektr. mixérom vyšľaháme. Potom na striedačku pridávame vodu s olejom a stále to šľaháme. Do múky si zamiešame kypriaci prášok a varechou jemne tú múku vmiešame do vyšľahanej masy. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a do jednej pridáme kakao. Osobitne upečieme vo 2 formách srnčieho chrbáta. Plnka: Mlieko, vanilkový cukor a Zlaté klasy uvaríme na krém. V druhej nádobe si vyšľaháme Palmarín s cukrom a pomaly pridáme vychladnutý krém. Do dobre vyšľahaného krému pridáme trochu rumu. Obidve vychladnuté cesta rozkrájame podľa čiarok na rezy. striedavo natierame raz hnedý, raz žltý rez a spolu ich zlepujeme. Povrch potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Krájame rezy šikmo, aby sme dostali peknú farebnú mozaiku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2009, 8:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Vanilkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dkg hladkej múky - 2 dkg práškového cukru - 10 dkg Palmarínu - 5 dkg zomletých orechov - 1 žĺtok - 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vypracujeme cesto, naplníme ho do formičiek a dáme ho do vyhriatej rúry upiecť. Upečené a vychladnuté rohlíčky na koncoch namáčame do čokolády OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 2.1.2013, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Jablkové pytéPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1/2 kg polohrubej múky - 14 dkg práškového cukru - 2 celé vajcia - 1 Palmarín - 1/2 kypriaceho prášku - 1 vanilkový cukor Plnka: - cca 1 kg nastrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle - kryštálový cukor - 1 ks škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Cesto : Všetky suroviny spracujeme na doske na hladké cesto a rozdelíme si ho na 2 časti. Plech si vymastíme Palmarínom a vysypeme múkou. Na doske rozváľame 1 polku cesta a na valci ho prenesieme na plech, na cesto dáme nastrúhané jablka, posypeme ich kryštálovým a škoricovým cukrom a zakryjeme druhou polovicou rozváľaného cesta. Povrch cesta popicháme vidličkou a dáme ho na 180 °C do ružova upecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 28.12.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Pudingové stromčekyPOTREBNÉ PRÍSADY 65 dkg hladkej múky, 25 dkg práškového cukru, 2 Palmaríny, 4 ks Zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín spracujeme cesto, z ktorého môžeme vykrajovať rôzne tvary. Tieto stromčeky sú robené cez " Lis na cesto", ale dajú sa robiť rôzne tvary aj cez mlynček na mäso, keď sa tam dá nadstavec na takéto cukrovinky. Vyrobené tvary poukladáme na plech a pečieme na 180 °C do ružova. Po vychladnutí ich môžeme spájať lekvárom a namáčať v čokoláde. Sú jemné a veľmi chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 23.12.2009, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 17 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |