ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Smotanový osúch
[ recept č. 25653 zo dňa 8.4.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ja dávam múku od oka, podľa toho, koľko chcem mať cesta. - polohrubá múka - hladká múka - 2 vajíčka - 1/2 droždia v kocke - mlieko - 1/2 kyslej smotany - kôpor - slaninka - vegeta - olej - soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Do pohára na teplé miesto si dáme vykysnúť kvások. V miske si zmiešame polohrubú múku, hladkú múku, soľ, 1 vajíčko, mlieko, olej a pridáme vykysnutý kvások. Spracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď máme cesto vykysnuté, porozťahujeme ho rukami po plechu, ktorý sme vymastili Palmarínom. V miske si vymiešame smotanu s vajíčkom a s kôprom a túto zmes natrieme na cesto. Povrch jemne posypeme vegetou a poukladáme tam slaninku. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 °C. Je super, treba ho vyskúšať!!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
takto vyzerá osúch pred šupnutím do rúry
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
| Michaela V. (misiatko33) ID 231495 (20.8.2014, 12:15) |
Toto milujem a mam to v plane na zajtra... tiez robim cesto od oka, najlepsie su kraje - chrumkave |
ODPOVEDAŤ |
Juliana Č. (JLady) ID 302258 (19.8.2014, 21:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.4.2010, 8:14) |
určite vyskúšam, mohla by to byť perfektná príloha k fazuľovej polievke |
ODPOVEDAŤ |