. .. .. .. .. .. .
. .

Metrový koláč - RECEPT 21169

Soňa H. (pepi) ID 9240
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.12.2006
Naposledy: 7.4.2018 19:56
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 25
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 17
NÁVODY 0

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Metrový koláč


[ recept č. 21169 zo dňa  ]


Metrový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 celé vajcia - 25 dkg práškového cukru - 8 PL teplej vody - 10 PL oleja - 25 dkg polohrubej múky - 1/2 kypriaceho prášku - cca 1 PL kakaa Plnka: 6 dcl mlieka - 2 Zlaté klasy - 1 vanilkový cukor - 1 Palmarín - 15 dkg práškového cukru - rum podľa chuti Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie - 1/3 Palmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtky a cukor a všetko dobre elektr. mixérom vyšľaháme. Potom na striedačku pridávame vodu s olejom a stále to šľaháme. Do múky si zamiešame kypriaci prášok a varechou jemne tú múku vmiešame do vyšľahanej masy. Cesto si rozdelíme na 2 polovice a do jednej pridáme kakao. Osobitne upečieme vo 2 formách srnčieho chrbáta.

Plnka:
Mlieko, vanilkový cukor a Zlaté klasy uvaríme na krém. V druhej nádobe si vyšľaháme Palmarín s cukrom a pomaly pridáme vychladnutý krém. Do dobre vyšľahaného krému pridáme trochu rumu.

Obidve vychladnuté cesta rozkrájame podľa čiarok na rezy. striedavo natierame raz hnedý, raz žltý rez a spolu ich zlepujeme. Povrch potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou. Krájame rezy šikmo, aby sme dostali peknú farebnú mozaiku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


zakto vyzerá rez rozkrojený šikmým rezom


pohľad zhora



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Vanilkové rožky | Metrový koláč | Langoše >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (14.12.2009, 13:21)
vyborny recept, len podla mna je plnka ovela lepsia s maslom ako s margarinom
ODPOVEDAŤ
Anna M. (aludna) ID 5734, mimibazar.sk/aludna (13.12.2009, 22:20)
tento zakusok je vyborny,mavame ho doma,chutou mi pripomina Milku Tender (Y)
ODPOVEDAŤ
Janka G. (frutakovci) ID 20092, mimibazar.sk/frutakovci (16.12.2009, 8:35)
..presne podla tohto receptu ho robíme už aj my dlhé roky..a je úžasný :-p
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu