
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
![]() Hermelín v lístkovom ceste a grilovaná zeleninaPOTREBNÉ PRÍSADY lístkové cest, encián/hermelín... 2 ks, vajce, moze byt aj sunka, zelenina - paprika roznych farieb, baklazan, mlada cukina, cesnak, maslo, olej, bylinky rozmarin a tymian, sol POSTUP PRÍPRAVY Recept na hermelin v listkovom ceste tu niekde urcite je. Encian rozrezeme tak aby nam vysli 4 ks koliesok. Listkove cesto s zvyknem rozdelit na dve polovice. Rozvalkame tak, aby sme mali spolu 4 obdlzniky na ktore ulozime sunku (nemusi byt) encinan a prelozime. Ja zvykne pod a na syr dat paprikovu natierku alebo kecup. Okraje potrieme zltkom, prelozime a poriadne pritlacime, zvysnym zltkom a bielkom potreme vrch, mozeme posypat sezamom, paprikou, korenim.... a upecieme. Zeleninu si nakrajame na lubovoln velke tvary a postupne upecieme na rozpalenom masle s trochou oleja. Olej pridavam preto, lebo samotne maslo sa rychlo prepali. Zeleninu pridavame postupne podla potrebneho casu na pripravu. V mojom pripade najskor paprika cca 5 min., potom cukina a cesnak (cele struciky) cca 3 min a nakoniec baklazan. Posolime podla chuti a pridame bylinky. Ked je vsetko akurat odstavime a na vrch mozme dat syr. Nechame ho trochu roztiect. Zeleninka sa moze konzumovat aj ako samostatne jedlo. Takto to bolo dost syte. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2011, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
![]() Slane prsia - moje prvéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY nie je to tak zlozite ako sa zda... POSTUP PRÍPRAVY toastovy chlieb, natierka mega mix (vajicka, syr, dietny salam, majolka, tatarka, maslo, farebne papriky), chrenova pomazanka medzi vrstvy, v jednom prsniku kindervajko s hruskovicou, povrch - sunkova pena s maslom, nazdobene zvyskom peny so syrokremom a potravinarskym farbivom, bradavky - konce parok. Mala super uspech! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (8) posledné: 6.4.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Veľkonočné lineckéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY chuť a trpezlivosť :-)) POSTUP PRÍPRAVY Linecké podľa: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20210 Inšpirácia: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24811 http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=678389 D A K U J E M !!!!!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (12) posledné: 5.4.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
![]() "Sexi" údené mäso v chrenovej omáčke podla Šárky s Valentínskou dekoráciouPOTREBNÉ PRÍSADY obľúbené údené mäso - kuracie stehná, bravčové stehno, krkovička, rolka, koleno..., 1 cibuľa, 1smotana na šľahanie, 1 smotana na varenie, cca 1 pohár chrenu (ja pouzivam kupovany zavarany), lyžica horčice, soľ, vegeta, mlete biele korenie. Ako prílohu sme mali ryžu. POSTUP PRÍPRAVY Na tento receptik som narazila na jednej super stranke, ktoru Vam tymto davam do pozornosti:\r\nhttp://dolcevita.blog.cz/0803/uzene-s-krenem-jako-dukaz-lasky\r\nVerím, že sa autorka nenahnevá. :-) Na stránke je vtipný postup vďaka ktorému pochopíte, prečo "sexi"...\r\n\r\nReceptík je dokonalý v tom, že jeho príprava je až smiešne jednoduchá a výsledný efekt je trúfam si napísať DOKONALÝ! Ak má Vaša polovička rada údené mäsko a chren tak budete hviezdou kuchyne, sám od seba umyje riad a bude Vás nosiť na rukách... atď.! Nepreháňam...\r\nKeď tak kukám na svoje recepty vyzerá to, že nič iné ako údené nejeme... UPS! Ubezpečujem všetkých zdravo sa stravujúcich, že to tak skutočne len vyzerá! :-))\r\nTento receptík som sem musela pridať, pretože po ročnom snažení a rôznych kulinárskych špecialitách mi po navarení tejto oddchovky bolo povedané, že je to to najlepšie čo som doteraz uvarila. A keďže je dnes Valentína, ktorého síce nijako špeciálne neoslavujeme, rozhodla som sa z čistej lásky potešiť svojho polovičiaka aspoň obľúbeným jedlom... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 26.11.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Hrachová kaša s údeným mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY Suchý hrach cca 500g, údené mäso, dva zemiaky, cesnak, vodu, olej, maslo, hladkú múku, soľ, vegetu, bobkový list, celé i mleté korenie podľa chuti a samozrejme majoran. POSTUP PRÍPRAVY Tymto receptom som si pripomenula krasne detske casy ked nam hrachovu kasu s udenym masom alebo s klobaskou nosievala maminka zo zavodnej jedalne. Tam ju robili fakt super a doma sme ju vsetci mali radi. Nedavno ju mamusa varila doma a kedze od Silvestra mi v mrazaku zavadzalo kilecko udeneho a mala som aj hrach insprirovalo ma to a kedze som tu nasla len jeden takyto receptik rozhodla som sa, ze prispejem a mozno niektoru z vas inspirujem. Je to velmi jednoduche a chutne jedlo! No a ked si po jeho konzumacii napustite vanu... mozte mat lacny perlickovy kupel... ;-)))))) Podme na to... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 20.8.2014, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
![]() Ako varit udene masoPOTREBNÉ PRÍSADY - udene maso - hrniec - voda - podla chuti sol, cele korenie rozneho druhu, bobkovy list POSTUP PRÍPRAVY Mozno to mate v malicku, no mozno tym co zacinaju s varenim, tento navod pomoze. Ja sama tento rok tiez vselico robim prvy raz a kedze som chcela mat este na velku noc paradne udene vygooglila som tento postup a musim povedat ze je uplne super! Kupujeme v osvedcenom masiarstve udene bravcove stehno, ktore je krasym plnym kuskom maska. Varim ho podla tohto pravidla a musim povedat, ze je fakt uzasne. Krasne ruzove a stavnate! Varila som aj tento tyzden a nepridala som vobec nic, len som ho proste uvarila vo vode bez dalsieho ochutenia. To ale zalezi len na Vas ako ste zvyknute. A je proste mnam! Z vyvaru varieva moja polovicka "udenu polievku" (prida zeleninku, zemiaky a ryzu - recept na ceskom MMB) a ta je tiez uplne super! Kopia zo stranky, pod tym link na original: V prvom rade si údené odvážime, pretože podľa hmotnosti určíme čas varenia mäsa. Platí pravidlo, že koľko mäso váži, toľko hodín sa varí. (Napríklad 1,5 kg mäsa sa bude variť 1,5 hodiny alebo 90 minút.) Ak má mäso sťahovaciu sieťku, menšou vareškou ju uvoľníme od mäsa, pričom ju ponecháme na mäse. Ak sieťku neuvoľníme pred varením, sieťka sa nám do neho často zavarí a pri sťahovaní budeme so sieťkou strhávať aj kusy mäsa. Takto pripravené údené vložíme do vriacej vody, počkáme kým začne opätovne vrieť a varíme silným varom 2-3 minúty - väčšie kusy a šunky s kosťou 5 minút. Týmto obvarením sa nám mäso "zatiahne", šťava zostane vnútri a nebude sa z mäsa nadmerne vyvárať. Po obvarení teplotu stiahneme a udržujeme na 80-85 stupňov do konca varenia. Po uvarení mäso vytiahneme, stiahneme sieťku a ostrým nožom nakrájame ak chceme mäso konzumovať teplé, alebo necháme do druhého dňa vychladnúť ak ho chceme použiť napr. na obložené misy. Bude krásne prefarbené a šťavnaté. http://recepty.netcabinet.net/stranky/udene_maso_varenie.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
![]() Ježkovia Jožkovia z českého MMBPOTREBNÉ PRÍSADY 28 dkg Hery 12 dkg práškový cukor 45 dkg hladká múka 1 žltok citrónová kôra Ľubovoľná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, mix orieškov a hrozienok v čokoláde... príp. ako ja kupované mlinké keksíky v horkej čokoláde, ktoré vyzerajú ako arašidy v čokoláde. Na poliatie - čokoládová poleva, struhany kokos POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík som našla na českom MMB. Fotečku svojho vytvoru mam v albume, no pre velky zaujem som sa rozhodla dať sem aj receptik. Tu je link na origina recept od Katerinky: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10383 Kedze uz mam napecene, nemozem pridat obrazkovy postup, ale ked som to bez neho zvladla ja, tak by to mal zvladnut kazdy. Postup je veľmi jednoduchý. Z prislusny surovin poriadne vypracujeme cesto, ktore dame min. na hodinku do chladnicky, aby sa nam s nim lepsie pracovalo. Moje odpocivalo cely den. Z cesta potom robime gulicky cca vo velkosti vacsieho vlaskeho orecha, do gulicky zapracujeme nami zvolenu napln a vytvarujeme jezka (tvar slzy, kvapky...) Ja som sa snazila aj dvihnut trosk nufaciky, no pri peceni sa stratili. Pecieme pri teplote 175 az 180 stupnov cca 10-12 minut. Mam elektricku ruru, treba sledovat prvu varku a podla toho sa zariadit, aby ste nemali jezkov cernoskov. Po vychladnuti namacame do cokoladovej polevy a namocenu cast hned obalime v struhanom kokose. Nakoniec dorobime ocka a nufacik. :-)) Prajem prijemne pecenie!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 224 návštěvníkov) KOMENTÁRE (119) posledné: 4.3.2015, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Kolieska z BB pudinguPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250 g hl. múky 200 g BB prášku 150 g pr. cukru 200 g masla (palmarín, hera) 1 prdopeč 2 žĺtka 1 lyžica medu 3 lyžice mlieka Krém: 50 g BB prášku 2 dcl mlieka 200 g pr. cukru 200 g masla 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Kedze som uz aj ja zacala s vianocnym vypekanim, a cerpam takmer vsetky recepty z MMB zistila som, ze tu chyba nas rodinny TOP recept. Vianoce bez tychto kolacikov si ani neviem predstavit. Recept nasla maminka pred par rokmi v nejako casopise a odvtedy je u nas "doma". Urcite bude chutit aj vsetkym tu vychyrenym kucharkam, ktorym touto cestou dakujem za ich receptiky (skoricove klbka, snehove koliecka, jezkovia, cokoladove gulky, ruzove kolaciky, makove venceky.... :-)) ) Z ingrediencii na cesto vymiesime krasne vonave cokoladove cesticko a mozme ho dat na chvilu odpocinut. Staci len na hodinku do chladu, nie do chladnicky. Cesto sa trocha trha, preto je dobre valkat ho pod papierom na pecenie. Ide to tak super! Krem sa robi takto: Z 2 dcl mlieka a zvysneho (50 g) bb pudingu uvarime husty puding ktory po vychladnuti zaslahame do vyslahaneho masla s pr. a vanilkovym cukrom. Tento krem nanasame zdobickou do stredu kolieska a druhym kolieskom ho pritlacime (mnozstvo kremu podla chuti, ale je ho dost, tak nemusite setrit). Namacame do cokolady a ozdobime tak ako sa nam paci - farebne gulicky, mandlove lupienky, biela coko posypka alebo cik cak bielou cokoladou... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (103) posledné: 1.4.2013, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
![]() Morčacie prsia s cuketou a paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cukín 500 g morčacích pŕs 500 g čerstvých paradajok 100 g strúhaného syra 20 g čiernych olív 20 g zelených olív 1,5 dcl bieleho vína olej, soľ, biele korenie, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe Výborné a ľahké letné jedlo. Ako príloha sa hodí ryža alebo nové zemiaky. My sme si to skombinovali. Prajem dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2009, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
CUKINOVA BABAPOTREBNÉ PRÍSADY 6 uvarenych zemiakov (vychladnuté nastrúhať) 40 dkg nastrúhanej cukiny 20 dkg nastrúhaného tvrdého syra (eidam, údený... môžte aj kombinovať) 20 dkg salámy (klobása, slanika, údenina - podľa chuti, nemusí byť vôbec) 2 paradajky - nakrájať 2 papriky - nakrájať 4 vajcia 1 pohár polohrubej múky 1 pr do peč 1/2 pohára oleja soľ, vegeta, príp. korenie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pecieme do ruzova. Je skutocne velmi dobra! Ingediencie mozte obmienat - uvidite ako Vam najviac zachuti. My ju casto robime aj bez maska no nie pre chlapov. Vcera som ju prvy krat robila mojmu priatelovi a ten nemal slov... Od vcera vecera je uz skoro cely plech v cudu... Prajem dobru chut! :-) FOTO doplnim neskor! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.12.2009, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10) |