. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea B. (Godzillka) ID 34483
.
mimibazar.sk/godzillka
Oblasť: Ilava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.2.2008
Naposledy: 11.2.2021 12:22
Aktualizácia: 22.11.2012 21:24
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 17
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 10
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hermelín v lístkovom ceste a grilovaná zelenina



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cest, encián/hermelín... 2 ks, vajce, moze byt aj sunka, zelenina - paprika roznych farieb, baklazan, mlada cukina, cesnak, maslo, olej, bylinky rozmarin a tymian, sol

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na hermelin v listkovom ceste tu niekde urcite je. Encian rozrezeme tak aby nam vysli 4 ks koliesok. Listkove cesto s zvyknem rozdelit na dve polovice. Rozvalkame tak, aby sme mali spolu 4 obdlzniky na ktore ulozime sunku (nemusi byt) encinan a prelozime. Ja zvykne pod a na syr dat paprikovu natierku alebo kecup. Okraje potrieme zltkom, prelozime a poriadne pritlacime, zvysnym zltkom a bielkom potreme vrch, mozeme posypat sezamom, paprikou, korenim.... a upecieme.
Zeleninu si nakrajame na lubovoln velke tvary a postupne upecieme na rozpalenom masle s trochou oleja. Olej pridavam preto, lebo samotne maslo sa rychlo prepali. Zeleninu pridavame postupne podla potrebneho casu na pripravu. V mojom pripade najskor paprika cca 5 min., potom cukina a cesnak (cele struciky) cca 3 min a nakoniec baklazan. Posolime podla chuti a pridame bylinky. Ked je vsetko akurat odstavime a na vrch mozme dat syr. Nechame ho trochu roztiect. Zeleninka sa moze konzumovat aj ako samostatne jedlo. Takto to bolo dost syte.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.3.2011, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Slane prsia - moje prvé


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

nie je to tak zlozite ako sa zda...

POSTUP PRÍPRAVY

toastovy chlieb, natierka mega mix (vajicka, syr, dietny salam, majolka, tatarka, maslo, farebne papriky), chrenova pomazanka medzi vrstvy, v jednom prsniku kindervajko s hruskovicou, povrch - sunkova pena s maslom, nazdobene zvyskom peny so syrokremom a potravinarskym farbivom, bradavky - konce parok. Mala super uspech!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 6.4.2010, 19:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Veľkonočné linecké


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

chuť a trpezlivosť :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Linecké podľa:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20210

Inšpirácia:
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24811
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=678389

D A K U J E M !!!!!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 5.4.2010, 19:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

"Sexi" údené mäso v chrenovej omáčke podla Šárky s Valentínskou dekoráciou



POTREBNÉ PRÍSADY

obľúbené údené mäso - kuracie stehná, bravčové stehno, krkovička, rolka, koleno..., 1 cibuľa, 1smotana na šľahanie, 1 smotana na varenie, cca 1 pohár chrenu (ja pouzivam kupovany zavarany), lyžica horčice, soľ, vegeta, mlete biele korenie. Ako prílohu sme mali ryžu.

POSTUP PRÍPRAVY

Na tento receptik som narazila na jednej super stranke, ktoru Vam tymto davam do pozornosti:\r\nhttp://dolcevita.blog.cz/0803/uzene-s-krenem-jako-dukaz-lasky\r\nVerím, že sa autorka nenahnevá. :-) Na stránke je vtipný postup vďaka ktorému pochopíte, prečo "sexi"...\r\n\r\nReceptík je dokonalý v tom, že jeho príprava je až smiešne jednoduchá a výsledný efekt je trúfam si napísať DOKONALÝ! Ak má Vaša polovička rada údené mäsko a chren tak budete hviezdou kuchyne, sám od seba umyje riad a bude Vás nosiť na rukách... atď.! Nepreháňam...\r\nKeď tak kukám na svoje recepty vyzerá to, že nič iné ako údené nejeme... UPS! Ubezpečujem všetkých zdravo sa stravujúcich, že to tak skutočne len vyzerá! :-))\r\nTento receptík som sem musela pridať, pretože po ročnom snažení a rôznych kulinárskych špecialitách mi po navarení tejto oddchovky bolo povedané, že je to to najlepšie čo som doteraz uvarila. A keďže je dnes Valentína, ktorého síce nijako špeciálne neoslavujeme, rozhodla som sa z čistej lásky potešiť svojho polovičiaka aspoň obľúbeným jedlom...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 26.11.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Hrachová kaša s údeným mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

Suchý hrach cca 500g, údené mäso, dva zemiaky, cesnak, vodu, olej, maslo, hladkú múku, soľ, vegetu, bobkový list, celé i mleté korenie podľa chuti a samozrejme majoran.

POSTUP PRÍPRAVY

Tymto receptom som si pripomenula krasne detske casy ked nam hrachovu kasu s udenym masom alebo s klobaskou nosievala maminka zo zavodnej jedalne. Tam ju robili fakt super a doma sme ju vsetci mali radi. Nedavno ju mamusa varila doma a kedze od Silvestra mi v mrazaku zavadzalo kilecko udeneho a mala som aj hrach insprirovalo ma to a kedze som tu nasla len jeden takyto receptik rozhodla som sa, ze prispejem a mozno niektoru z vas inspirujem. Je to velmi jednoduche a chutne jedlo! No a ked si po jeho konzumacii napustite vanu... mozte mat lacny perlickovy kupel... ;-)))))) Podme na to...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 20.8.2014, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Ako varit udene maso



POTREBNÉ PRÍSADY

- udene maso - hrniec - voda - podla chuti sol, cele korenie rozneho druhu, bobkovy list

POSTUP PRÍPRAVY

Mozno to mate v malicku, no mozno tym co zacinaju s varenim, tento navod pomoze. Ja sama tento rok tiez vselico robim prvy raz a kedze som chcela mat este na velku noc paradne udene vygooglila som tento postup a musim povedat ze je uplne super! Kupujeme v osvedcenom masiarstve udene bravcove stehno, ktore je krasym plnym kuskom maska. Varim ho podla tohto pravidla a musim povedat, ze je fakt uzasne. Krasne ruzove a stavnate! Varila som aj tento tyzden a nepridala som vobec nic, len som ho proste uvarila vo vode bez dalsieho ochutenia. To ale zalezi len na Vas ako ste zvyknute. A je proste mnam! Z vyvaru varieva moja polovicka "udenu polievku" (prida zeleninku, zemiaky a ryzu - recept na ceskom MMB) a ta je tiez uplne super!
Kopia zo stranky, pod tym link na original:
V prvom rade si údené odvážime, pretože podľa hmotnosti určíme čas varenia mäsa. Platí pravidlo, že koľko mäso váži, toľko hodín sa varí. (Napríklad 1,5 kg mäsa sa bude variť 1,5 hodiny alebo 90 minút.) Ak má mäso sťahovaciu sieťku, menšou vareškou ju uvoľníme od mäsa, pričom ju ponecháme na mäse. Ak sieťku neuvoľníme pred varením, sieťka sa nám do neho často zavarí a pri sťahovaní budeme so sieťkou strhávať aj kusy mäsa. Takto pripravené údené vložíme do vriacej vody, počkáme kým začne opätovne vrieť a varíme silným varom 2-3 minúty - väčšie kusy a šunky s kosťou 5 minút. Týmto obvarením sa nám mäso "zatiahne", šťava zostane vnútri a nebude sa z mäsa nadmerne vyvárať. Po obvarení teplotu stiahneme a udržujeme na 80-85 stupňov do konca varenia. Po uvarení mäso vytiahneme, stiahneme sieťku a ostrým nožom nakrájame ak chceme mäso konzumovať teplé, alebo necháme do druhého dňa vychladnúť ak ho chceme použiť napr. na obložené misy. Bude krásne prefarbené a šťavnaté.

http://recepty.netcabinet.net/stranky/udene_maso_varenie.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 6:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Ježkovia Jožkovia z českého MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

28 dkg Hery 12 dkg práškový cukor 45 dkg hladká múka 1 žltok citrónová kôra Ľubovoľná náplň: polovička vlašského orecha, lieskový orech, kúsok čokolády, mix orieškov a hrozienok v čokoláde... príp. ako ja kupované mlinké keksíky v horkej čokoláde, ktoré vyzerajú ako arašidy v čokoláde. Na poliatie - čokoládová poleva, struhany kokos

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som našla na českom MMB. Fotečku svojho vytvoru mam v albume, no pre velky zaujem som sa rozhodla dať sem aj receptik. Tu je link na origina recept od Katerinky: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=10383

Kedze uz mam napecene, nemozem pridat obrazkovy postup, ale ked som to bez neho zvladla ja, tak by to mal zvladnut kazdy.
Postup je veľmi jednoduchý. Z prislusny surovin poriadne vypracujeme cesto, ktore dame min. na hodinku do chladnicky, aby sa nam s nim lepsie pracovalo. Moje odpocivalo cely den.
Z cesta potom robime gulicky cca vo velkosti vacsieho vlaskeho orecha, do gulicky zapracujeme nami zvolenu napln a vytvarujeme jezka (tvar slzy, kvapky...) Ja som sa snazila aj dvihnut trosk nufaciky, no pri peceni sa stratili. Pecieme pri teplote 175 az 180 stupnov cca 10-12 minut. Mam elektricku ruru, treba sledovat prvu varku a podla toho sa zariadit, aby ste nemali jezkov cernoskov.
Po vychladnuti namacame do cokoladovej polevy a namocenu cast hned obalime v struhanom kokose.
Nakoniec dorobime ocka a nufacik. :-))
Prajem prijemne pecenie!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 224 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (119) posledné: 4.3.2015, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kolieska z BB pudingu



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g hl. múky 200 g BB prášku 150 g pr. cukru 200 g masla (palmarín, hera) 1 prdopeč 2 žĺtka 1 lyžica medu 3 lyžice mlieka Krém: 50 g BB prášku 2 dcl mlieka 200 g pr. cukru 200 g masla 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Kedze som uz aj ja zacala s vianocnym vypekanim, a cerpam takmer vsetky recepty z MMB zistila som, ze tu chyba nas rodinny TOP recept. Vianoce bez tychto kolacikov si ani neviem predstavit. Recept nasla maminka pred par rokmi v nejako casopise a odvtedy je u nas "doma". Urcite bude chutit aj vsetkym tu vychyrenym kucharkam, ktorym touto cestou dakujem za ich receptiky (skoricove klbka, snehove koliecka, jezkovia, cokoladove gulky, ruzove kolaciky, makove venceky.... :-)) )

Z ingrediencii na cesto vymiesime krasne vonave cokoladove cesticko a mozme ho dat na chvilu odpocinut. Staci len na hodinku do chladu, nie do chladnicky. Cesto sa trocha trha, preto je dobre valkat ho pod papierom na pecenie. Ide to tak super! Krem sa robi takto: Z 2 dcl mlieka a zvysneho (50 g) bb pudingu uvarime husty puding ktory po vychladnuti zaslahame do vyslahaneho masla s pr. a vanilkovym cukrom. Tento krem nanasame zdobickou do stredu kolieska a druhym kolieskom ho pritlacime (mnozstvo kremu podla chuti, ale je ho dost, tak nemusite setrit). Namacame do cokolady a ozdobime tak ako sa nam paci - farebne gulicky, mandlove lupienky, biela coko posypka alebo cik cak bielou cokoladou...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (103) posledné: 1.4.2013, 11:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia s cuketou a paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg cukín 500 g morčacích pŕs 500 g čerstvých paradajok 100 g strúhaného syra 20 g čiernych olív 20 g zelených olív 1,5 dcl bieleho vína olej, soľ, biele korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

Výborné a ľahké letné jedlo. Ako príloha sa hodí ryža alebo nové zemiaky. My sme si to skombinovali. Prajem dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.8.2009, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

CUKINOVA BABA



POTREBNÉ PRÍSADY

6 uvarenych zemiakov (vychladnuté nastrúhať)
40 dkg nastrúhanej cukiny
20 dkg nastrúhaného tvrdého syra (eidam, údený... môžte aj kombinovať)
20 dkg salámy (klobása, slanika, údenina - podľa chuti, nemusí byť vôbec)
2 paradajky - nakrájať
2 papriky - nakrájať
4 vajcia
1 pohár polohrubej múky
1 pr do peč
1/2 pohára oleja
soľ, vegeta, príp. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady spolu zmiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pecieme do ruzova.
Je skutocne velmi dobra! Ingediencie mozte obmienat - uvidite ako Vam najviac zachuti. My ju casto robime aj bez maska no nie pre chlapov.
Vcera som ju prvy krat robila mojmu priatelovi a ten nemal slov... Od vcera vecera je uz skoro cely plech v cudu... Prajem dobru chut! :-)

FOTO doplnim neskor!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.12.2009, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu