. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 992 (zobrazuje sa 971-980)<< predošlé 1,.,93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Klasika: Výborná žemlovka (z Vianočky)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vianočka, 5 stredne veľkých jabĺk, 250g tvarohu, 2 celé vajcia, 2 bielky, 2 vanilkové cukr., krištál. cukor, 1 škoricový cukor, 3-4 dcl mlieka, maslo, 1-2 PL hrozienok, trocha stúhanky.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchý recept na klasickú dobrú žemlovku poteší asi najmä maminky(nemaminky), ktoré s varením začínajú..ale možno sa zapáči aj ostrieľaným kucháročkám a vyskúšajú ho! Žemlovka je výborná, lepšia ako z obyčajného pečiva..Nech sa páči tu je postup:....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 457 návštěvníkov)

Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (167) posledné: 1.5.2020, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Cucoriedkove lievance s medovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hladkej muky, 2 lyzicky prasku do peciva, stipku soli, 1 vajce, 300 ml mlieka, lyzicu roztopeneho masla, 150 g cucoriedok (ja som pouzila zavarane, v originali boli cerstve), olej na vyprazanie * Na omacku: 6 lyzic medu, 3 lyzice rumu (pre deti radsej vynechame), 2 lyzíce citronovej stavy

POSTUP PRÍPRAVY

Tak tuto pochutku som nasla na ceskom Mimibazare, hadam sa nikto neurazi ked to to sem pridam v mojom prevedeni... Chutili detom aj dospelakom a ani rum nemusel byt ;) !

V mise zmiesame muku s praskom do peciva a solou. Pridame mlieko s rozslahanym vajickom. A vyslahame huste cesto, do ktoreho zamiesame roztopene maslo a polovicu cucoriedok.
Na panvici (ak mate specialnu na lievace - mate vyhodu) rozpalime asi pol lyzíce oleja. Naberackou nalejeme trochu cesta a vytvorime placku s priemerom cca 8 cm ;). Smazime asi tri minuty z kazdej strany. Upecene polozime na kuchynsky papier - odsajeme prebytocny tuk...

Suroviny na omacku vyslahame a omacka je na svete.

Lievance podavame posypane zvysnymi cucoriedkami, poliate sladkou medovou omackou ... MNAM ;)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Snehové ozdoby na stromček



POTREBNÉ PRÍSADY

5 bielok, 200 g kryštálového cukru a 150 g práškového cukru, 1 PL citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka dotuha vyšľaháme, postupne zašľaháme kryštálová a práškový cukor a nakoniec citrónovú šťavu. Bielková pena musí byť pevná. Šľaháme 10-15 minút. Penou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou a striekame kolieska, srdiečka alebo hviezdičky. Plech natenko potrieme stuženým pokrmovým tukom CERA a predznačíme vzory pohárom alebo vykrajovačkami, ktoré sme predtým namočili do múky. Sušíme pri teplote 80-100 st. C 1-1,5 hod. (dvierka rúry necháme pootvorené). Ak sa penové pečivo dobre odlepí, je usušené. Bielkovú penu môžeme prifarbovať potravinárskymi farbivami, poprípade máčať v čokoláde.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anita H. (aanitkaa) ID 661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2009, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Medové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

650 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 2 ČL jedlej sódy, 1 ČL klinčekov, postrúhaná citrónová kôra, 8 PL horúceho medu, 3 vajcia, mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Do múky preosejeme cukor, pridáme jedlú sódu, potlčené klinčeky, postrúhanú citrónovú kôru a s horúcim medom, troma žĺtkami a dvoma bielkami zarobíme cesto (tretí bielok použijeme na potretie). Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, vykrojíme rôzne tvary, potrieme ich rozšľahaným bielkom a upečieme v rúre predhriatej na 200 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Anita H. (aanitkaa) ID 661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Palacinkové trhance s tvarohom alebo Palacinkova torta ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Mlieko, hladka muka, 2 vajicka, 250 g tvarohu /hrudkoveho/, 3 bal.vanil.cukru,1 balicek skor.cukru. 4 lyzice krup. cukru, slivkovy lekvar /alebo iny podla chuti, 250 ml sladkej smotany, hrozienka, trosku masla na vytretie formy, olej na vysmazanie palaciniek

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, 1 vajicka, hladkej muky a 1 van.cukru vypracujeme vlacne cesto a urbime priblizne 10 palaciniek. Do tohoto varenia zapojte aj svoje deticky, lebo hotove a vychladnute palacinky mozu vase ratolesti s radostou potrhat na male aj vacsie kusky. Pripravime si zapekaciu misku /malu jensku misku s priemerom asi tak 25 cm-nam taka uplne staci...:)/. Vymazeme jensku misku maslom, trhance zmiesame s tvarohom /ak mate vascie deti, pridajte aj trosku mleteho maku s cukrom/, hrozienkami /namocte ich na hodinku do teplej vody, aby zmakli a napucali/, van. a skoricovym cukrom a 3 lyz.krup.cukru a pridajte slivkovy lekvar. Dobre premioesajte, dajte do zapekacej formy a zalejte zmesou smotany, do ktorej ste pridali 1 vanil.cukor, 1 lyz.cukru a vajicko. Vlozte do vyhriatej rury na 180 C a zapekajte, pokym nie je povrch pekne zlatisty /cca 20 minut/.
Ak by ste chceli z toho urobit fantasticku tortu, tak staci, aby ste po dopeceni formu zprudka schladili /teraz stacia aj 2 hodinky na balkone/, potom vyklopte na misu, polejte roztopenou cokoladou a dozdobte slahackou. Je to fantasticke, vrelo odporucam....:)
Prajeme Vam dobru chut.
Zuzana a Misko...:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Ryžový nákyp a´la Miško



POTREBNÉ PRÍSADY

gulatozrnna ryza /cca 250 gr/, marhulovy dzem, vykostkovane ceresne alebo visne, mlieko, skorica, kusok masla.

POSTUP PRÍPRAVY

V 1,5 litry mlieka uvarime ryzu do makka /pozor, velmi rado sa to pripaluje.../Ja mam uz zlepsovak : ryzu najprv uvarim v sladkej vode do makka a potom scedim a dam do sladkeho mlieka rozvarit..../.
Polovicu z takto uvarenej ryze dame na pekac, lyzickou robime male kopceky z marhuloveho dzemu /ako ked zdobite kolac ovocim/. medzi kopceky poukladajte ovocie /ceresne, visne.../ a posypte bohato skoricou alebo skoricovym cukrom /ak ste taky maskrtnici ako my..:)/. Na vrch dajte zvysnu ryzu a do kazdeho rozku trosku masielka a dajte na 20-35 minut do vyhriatej rury na 180 C, nez bude povrch taky zlato-hnedy a chrumkavy. Prajeme dobru chut....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana O. (zuzanaor) ID 6619 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Rýchla žemľovka



POTREBNÉ PRÍSADY

6 veľkých rohlíkov ( alebo 1,5 vianočky, ale rohlíky sú lacnejšie :)) ), 1 l mlieka, 2 vajcia, kryštálový a vanilkový cukor, 250 g hrudkového tvarohu ( najlepšie plnotučného ), džem, hrsť mletých orechov, hrozienka, 3-4 jablká, mletá škorica, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pečivo nalámeme do misy. V mlieku rozšľaháme vajcia, pridáme asi 1 PL cukru a všetko vylejeme na pečivo. Hrozienka si necháme napučať vo vode. V miske vymiešame tvaroh s van. cukrom, orachami, 3 PL džemu, potom pridáme aj hrozienka. Ak je tvaroh suchý, môžeme pridať trošku mlieka.
Do maslom vytretej ohňovzdornej misy dáme na spodok polovicu pečiva ( nevytláčame !!! ), naň rozotrieme tvarohovú masu, na ňu nastrúhame jablká, ktoré posypeme mletou škoricou. Vrchnú vrstvu tvorí zvyšok pečiva a polejeme ho zvyšným mliekom z misy. Na vrch dáme 4 plátky masla, dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 30-40 minút na 180 °C. Povrch musí byť tvrdý, hnedastý, chrumkavý !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Monika R. (MonikaKN) ID 3437 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.5.2010, 23:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Calzone s jablkami (keď máte málo času)



POTREBNÉ PRÍSADY

* lístkové cesto *3-4 jablká *škorica * 2lyžice cukru *4 lyžice džemu (ja som dala čučoriedkový) *hrsť hrozienok *1téglik jogurtu alebo kyslej smotany * 2 vajíčka do smotany *práškový cukor do smotany podľa chuti *1vajíčko na potretie koláčika *tuk na potretie plechu ... toť wsjo

POSTUP PRÍPRAVY

Ked som dnes otvorila chladničku s údivom som zistila, že tu mám ešte jedno lístkové cesto. Kričalo na mňa z chladničky: "vezmi ma a urob ma!!!!" Tak som vzala a urobila "Calzone s jablkami".... Je to rýchly a bezbolestný receptík!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 17.5.2014, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Dámska pochúťka



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:
0,6 l mlieka,
50 g hladkej múky (špeciál),
20 g kakaa,
1 žĺtok,
100 g kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
50 g masla,
80 g piškót,
silný vývar z kávy,
3 cl rumu,
1/4 l šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Polovicu mlieka dáme variť. Do druhej časti studeného mlieka rozšľaháme múku, kakao a žĺtok vlejeme za stáleho miešania k vriacemu mlieku. Potom pridáme kryštálový cukor, vanilkový cukor a varíme do zhustnutia. K polovychladenému krému zamiešame maslo.
Do mištičiek vložíme piškóty namočené v čiernej káve s rumom. Zalejeme vychladnutým krémom a ozdobíme šľahačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nina P. (Ninuliatkooo) ID 5347 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jablkovo-krupicovy nakyp



POTREBNÉ PRÍSADY

(pre 4-6 osob)
6 stredne velke jablka, 2-3 lyzice citronovej stavy, 150g kryst. cukru, cca 8 sucharov (podla velkosti formy), 1 vanilka (vanilkovy lusk, kto nema nahradime vanilkovym cukrom ;)), 1l mlieka, 2 vajicka, 150 krupice, mast na vymastenie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Pokusam sa varit nieco nove pre spestrenie nasho jedalnicka a nedavno som nadabila na zaujimavy recept na nakyp v jednom nemenovanom nemeckom casopise, tak sa s vami on podelim... ;)

Ja mam trosku mensiu formu, tak som mnozstva troska upravila, ale pre vas uvadzam original mnozstva...

TIP: Odo mna - Namiesto sucharov mozete pouzit nase slov. rozky nakrajane na kolieska. Tiez radim na jablcka pouzit trosku skorice.
TIP: Z casopisu - Namiesto sucharov mozete pouzit podlhovaste piskoty alebo zvysky vianocky alebo babovky (ale komu by sa ta zvysila ;))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 25.11.2009, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 992 (zobrazuje sa 971-980)<< predošlé 1,.,93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu