
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Eva V. (vinka) ID 5640 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jablkovo-krupicovy nakyp[ recept č. 480 zo dňa 18.10.2006 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY (pre 4-6 osob) 6 stredne velke jablka, 2-3 lyzice citronovej stavy, 150g kryst. cukru, cca 8 sucharov (podla velkosti formy), 1 vanilka (vanilkovy lusk, kto nema nahradime vanilkovym cukrom ;)), 1l mlieka, 2 vajicka, 150 krupice, mast na vymastenie formy POSTUP PRÍPRAVY Pokusam sa varit nieco nove pre spestrenie nasho jedalnicka a nedavno som nadabila na zaujimavy recept na nakyp v jednom nemenovanom nemeckom casopise, tak sa s vami on podelim... ;) Ja mam trosku mensiu formu, tak som mnozstva troska upravila, ale pre vas uvadzam original mnozstva... TIP: Odo mna - Namiesto sucharov mozete pouzit nase slov. rozky nakrajane na kolieska. Tiez radim na jablcka pouzit trosku skorice. TIP: Z casopisu - Namiesto sucharov mozete pouzit podlhovaste piskoty alebo zvysky vianocky alebo babovky (ale komu by sa ta zvysila ;)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Jablka ocistime a bez jadrovnikov nakrajame na mesiaciky (osupat ich nemusite, ale ja ich kvoli drobcovi radsej supem;)). Polejme ich citronovou stavou. ![]() 50g cukru skaramelizujeme a opatrne pridame 3 lyzice vody a karamel rozvarime... ![]() Pridame nakrajane jablcka a prikrite dusime asi 3-4 minuty. Potom ich dame dole zo sporaka a nechame vychladnut. ![]() Na dno vymastenej formy na pecenie (cca 20x26cm) si dame suchare resp. co mame ;). Ak mame lusk vanilky, rozrezeme ju a z vnutra vyberieme jadierka. Mlieko, vanilkovy lusk aj jadierka (resp. vanilkovy cukor) spolu so 100g cukru prevarime. Ked pouzijeme pravu vanilku, tak lusk vyberieme z mlieka... Medzitym si oddelime zltky od bielok. ![]() Bielka vyslahame na tuhy sneh. Zltky rozhabarkujeme. ![]() Do prevareneho mlieka vmiesame krupicu a miesame kym ma spravnu hustotu (radsej riedsiu ako velmi hustu). Zlozime zo sporaka a vmiesame zltky. ![]() Jemne vmiesame pripraveny sneh. ![]() Na suchare dame dusene jablka. Odporucam trosku ich posypat skoricou... ![]() Na to navrstvime krupicovu masu a dame piect. Pecieme vo vyhriatej trube cca 25-30 min. (v elektro trube na 200°C, v teplovzdusnej na 175°C, v plynovej na 3 stupni). ![]() Min. po 25 minutach ked uz cely byt rozvoniava vyberieme z truby... Pockame kym troska nakyp vychladne a pustime sa don ;). DOBRU CHUT! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (16.11.2009, 18:08) |
Evička, tie žltka a sneh mam hneď vmiešať do horúcej krupice alebo nechať ju vychladnuť? ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (25.11.2009, 20:23) |
len trosku nechat vychladnut, aby sa zltok nezrazil... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva S. (evinas) ID 9053, mimibazar.sk/evinas (21.12.2008, 0:41) |
EVi, mám jednu otázku: keď k tomu karamelu s vodou prihodím jablká a nechám dusiť, nič sa nestane s karamelom? Neprihorí al. podobne? Tie jablká mám premiešať s ním pred dusením? Ďakujem za odpoveď Eva |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (22.12.2008, 10:54) |
Jablka s karamelom premiesajte a potom poduste... ten je potom taky tekuty a "nalepi" sa na jablcka ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (23.10.2006, 9:13) |
Tak to som rada, ze chutilo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea P. (bambulka6959) ID 89, mimibazar.sk/bambulka6959 (21.10.2006, 16:07) |
musim prispieť ,dnes som to robila je to super mnam! ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (18.10.2006, 19:41) |
tak to vyzerá veľmi dobré ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (20.10.2006, 22:00) |
tak ja vrelo odporúčam, pridala som hrozienka a rum...bolo to super!!! ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |