. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.

Postup:
- do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila
- posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia
- psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať
- vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam)
- varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 18.3.2020, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Jednoduchý biely chlieb + užitočné rady,ako piecť chlieb :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hladkej múky T 650, 550 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 PL olivového alebo obyčajného oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej alebo jedlej soli, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL cukru alebo medu

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do 200 ml vody,ktorá má mať približne 37 *C si dáme 1 ČL cukru a droždie.Necháme vzísť kvások.Medzitým si preosejeme múku,pridáme soľ,racsu,ocot a olej.Keď máme kvások hotový,pridáme ho do múky a tiež zvyšných 350 ml teplej - nie vriacej vody.Všetko spolu varechou zmiešame a keď sa nám hmota spojí,cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a 10 min. miesime.Podsypávame si cesto jemne múkou,ale opatrne,po troche.Vypracujeme hladké cesto,miesime podobne ako cesto na rezance.Keď je cesto jemné a hladké,vložíme ho späť do misky a necháme kysnúť na teplom mieste,kým nezdvojnásobí objem.Asi 1 a 1/2 až 2 hod.Keď sa nám cesto zdvojnásobí,zrazíme ho hánkami,vyklopíme na pomúčenú dosku a 5 minút ho necháme odpočívať.Potom ho vyformujeme,prenesieme ho na plech a necháme ešte 30 min v teple podkysnúť.Ja si 15 min odpočítam,lebo toľko trvá mojej rúre,pokiaľ sa rozbehne a zapnem ju na 220*C.Po pol hodinke je chlebík pripravený,už len urobíme niekoľko zárezov,potriem ho slanou vodou a vložím do do rozohriatej rúry.Na spodok rúry dám hrnček s ľadovými kockami,aby sa vytvorila para.Pečiem 20 min.na 220 *C a potom dopekám 25 min. na 180 *C,ale samozrejme čas záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte.Po upečení chleba potriem slanou vodou a dám chladnúť na mriežku.Prikryjeme chlebík utierkou z plátna.

Piekla som aj z kila múky,ale je to veľmi obrovský chlieb a zase 500g je malý.Tento je pre nás tak akurát.Samozrejme záleží na Vás,môžte pridať uvarené zemiaky,alebo celozrnnú múku...

Nedávno som si kúpila veľmi peknú a zaujímavú knihu CHLIEB od autorov Eric Treuille a Ursula Ferringo a rada by som sa s Vami podelila s nejakými radami ako piecť chlieb.

ÚVOD
Vo Francúzsku a v Taliansku,odkiaľ pochádzame,jedlo bez chleba nie je jedlom.U nás berieme chlieb veľmi vážne.Každodenná návšteva pekárne je rituál,který zdôrazňuje rytmus života.Ľudia si vyberajú chlieb starostlivo a svojmu pekárovi sú verní s takmer dokonalou oddanosťou.Hovorí sa,že stôl nie je prestretý,kým na ňom nie je chlieb…..

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 73 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.6.2020, 16:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO*** pre nás ten najlepší chlieb na svete!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

tento chlebík, je prosto PÁN CHLEBÍK.. keď ho raz skúsiš, ťažko mu odolávaš a pečieš a pečieš a pečieš pri akejkoľvek príležitosti....zvykla som ho robievať kedysi len na Vianoce... potom aj na Veľku noc.. aj na ďalšie guláš párty stretká, no a teraz ho už robím, kedykoľvek mi príde na rozum, je neskutočný a pre nás ten naj CHLIEB na svete!!!!

POSTUP PRÍPRAVY

postup nájdete pri jednotlivých obrázkoch:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 355 návštěvníkov)

Miruška B. (miruška) ID 1104 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (206) posledné: 24.12.2017, 14:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebik z pekarnicky z anglickych surovin



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml vlaznej vody * 2KL soli * 1KL cukru * 100g STRONG WHITE FLOUR * 300g STRONG BROWN FLOUR * kmin drveny1KL a cely 1KL (ale ten mam zo slovenska),ale mozte pouzit CARAWAY co sa aspon trochu podoba na rascu tu slovensku * susena cibulka (nabuduce idem skusit s ciernymi olivami posekanymi) * 1 balicek 7g EASY BAKE YEAST - Allinson

POSTUP PRÍPRAVY

receptik som nasla tu na MMB, chcela som ho vyskusat z anglickych surovin a podarilo sa, tak sa chcem podelit s nim, pretoze toastove chleby ma naozaj nebavia stale jest,a nie vzdy mam poruke obchod kde kupujem polsky :)
Ja som to dala na program c.1 BASIC, 700g a medium.

Bru chut ak budete skusat.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria M. (misqs17) ID 166394 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 22.8.2014, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

vynikajúce pletenky :)



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka, 200ml kyslá smotana,, 1 lyžička soli, 650g hladkej múky, polovičku čerstvého droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekárničky a ona nám vymiesi krásne cestíčko :) potom si cesto rozdelíme na 15 kúskov a necháme 5min postáť a môžme robiť pletenky. Keď ich máme hotové necháme ich ešte 20-30min kysnúť na teplom mieste potom potrieme žltkom zmiešaným s troškou mlieka a posypeme sezamom,makom alebo soľou pečieme pri teplote 180stupnou 20-25min. Po upečení ich hneď preložíme na mriežku aby nám nevyschli. Receptík som našla na nete tak som sa musela s vami on podeliť lebo sú fakt vynikajúce :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

petra m. (nela5) ID 18270 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.12.2012, 15:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Slané bochánky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 krajíce staršího chleba , 1/4 studené vody , 500 g hladké mouky / nebo 300 g hladké a 200 g celozrnné pšeničné / ,1,5 lžičky soli , 0,5 PL cukru , 1,5 PL oleje , 1/4 vlažné vody , 25 g droždí .

POSTUP PRÍPRAVY

Chléb rozdrobíme do studené vody , rozmixujeme , necháme chvíli stát . Z vody , cukru a droždí pripravíme kvásek . Ostatní suroviny dáme do mísy , přidáme kvásek , rozmixovaný chléb a vypracujeme těsto . Je- li řídké , přidáme mouku . Necháme vykynout . Těsto rozdelíme na menší časti , zformujeme bochánky . Na plechu necháme chvíli vykynout , potřeme vodou , posypeme kmínem , solí ..... a upečeme / asi 30 min při 180 - 200 stupních / .

Bochánky pečiem už dlho , sú perfektné , do cesta pridávam aj napr. čubricu , kmín - podľa toho , čo mám doma . Pečiem ich vo forme - 6 ks . Do rúry pri pečení vkladám hrnček s vodou . Dnes som upiekla také silvestrovské - dlhé ako bagety . Momentálne sú na stole vo forme mini chlebíčkov . Doporučujem . Niekedy , keď nemáme pečivo alebo chlieb a nechce sa nikomu na nákup - zachráni nás kus starého chlebíka a dobrota je hotová .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.1.2012, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

vianočka s čokoládou ,briošky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:6 - 7 šálok hladkej múky, 6 lyžičiek sušených kvasníc , ½čl cukor , 1 ½ čl soli, 1 zmäknuté maslo , 1 1 / 3 čl teplej vody,4vajcia ,mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

zamiesiť cesto bežným postupom v pekárničke,vypracovať a potom až pridať 1lyžicu škorice,1veľkého mikuláša alebo 150gramov mliečnej čokolády,malé kusky,hrozienka alebo brusnice ,zapliecť ,potrieť ešte jedným žltkom,recept som si našla na youtube a s týmto základným receptom robila aj briošky ,do ktorých ale nedala už čokoládového mikuláša ale 1ks čoko.pudingu ,ukladám si to tu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2012, 8:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

sladké žemličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček nahrubo nasekané vlašské orechy, 3 ½ šálky polohrubej múky, 1 lyžica hnedého cukru, 1 ½ lyžičky sušeného droždia, 1 ½ lyžičky soli, 1 ½ šálky plnotučného mlieka, 2 lyžice rastlinného oleja, 1 veľké vajce, 1 šálka sušené brusnice vopred namočené (ako hrozienka ,ja namáčam v rume)

POSTUP PRÍPRAVY

postup-do pekáren,ked máme cesto nakysnuté ,vytvarujeme si "bochničky" potrieme vajcom a dáme piecť,ako buchty ,poprášime cukrom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.12.2011, 7:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

chlebík ital



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky vlažnej vody , 1 balíček sušených kvasníc, 5 - 5 ¾ šálok chlebovej múky, 1 lyžica hnedého cukru, 2 lyžice extra panenského olivového oleja, 2 ½ lyžičky soli, 1 bielok, 2 lyžice sezamových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

tento chlebík si tu ukladám,vraj taliansky ,našla som si ho na gurmánskej stránke .postup bežný v domácej pekárni,ako iné chlebíky ,cesto nám pekáren vymieša,upečie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2013, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Granko slimáky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 biela sladká actívia-jogurt°°°+ voda na doplnenie do 200ml°°°50g masla /Hery/°°°1 PL oleja°°°1PL masti°°°5PL cukru°°°1 vanilkový cukor°°°1 PL vanilkového pudingu°°°1 PL citrónovej šťavy°°°trošku citrónovej kôry°°°400g hladkej múky°°°trošku soli°°°1/2 čerstvého /2ČL sušeného/ droždia. + granko, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

recept je od Želky.. domacipekarny.cz :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 28.5.2012, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu