saska z. (saskazimova) ID 229310 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)
Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry
[ recept č. 45998 zo dňa 11.2.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak
POSTUP PRÍPRAVY
Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.
Postup: - do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila - posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia - psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať - vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam) - varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím) - keď je cesto hotové, ja ako formu, aby mal chlebík po upečení pekný tvar, používam jánsku misu, tak tú si vymastíme olejom, vysypeme múkou, vložíme cesto, prikryjeme pokrievkou a dáme na dve hodinky kysnúť (ja dávam do mikrovlnky, urobím tak takú veľkú misku kisku :) v ktorej si chlebík robí vlastné teplo a pekne kysne) - po dvoch hodinách odkryjeme a rovno bez prekladania šupneme do rozpálenej rúry - pečieme na 200 stupňoch, kým nemá chlebík pekne zlatohnedú kôrku - vyberieme zo skla a necháme voľne vychladnúť
Mne niekedy chlebík popraská, ale to sú miesta, ktoré máme najradšej, takže si s tým určite nelámte hlavu a dobrú chuť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
A tu je ešte rez chlebíkom, teda aspoň to, čo sa mi podarilo pred jeho zmastením hladošmi ukoristiť :) Na tomto chlebíku oceníte aj to, že je dobrý a rovnako chutný aj na 3. deň (na 4. deň neviem, to nám nikdy nič nezostalo, aj ten 3. deň len náhodou - zabudnutý krajček v sáčku).
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Martina G. (SaDell) ID 332835 (15.3.2020, 11:17) |
Kolko dc vody tam ide? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Ch. (janica251) ID 82644 (26.3.2019, 20:54) |
super chlebík vyzerá úžasne musím vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
julia h. H. (Julia H.) ID 331401 (21.3.2019, 9:24) |
Ahojte, chystam sa chlebik vyskusat. Ked chcem dat ale normalne drozdie, nie susene, tak kolko, prosim? Na 0.5kg muky? Dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana P. (Zuzik479) ID 330033 (13.7.2018, 12:03) |
zaregistrovala som sa len kvoli tomu ,aby som mohla okomentovať tento úžastný receptík na chlebík prvý krát vydarený a budem ho robiť už stále veľmi chutnúčký jemný, nadychaný dala som hladkú múku . chválim sasku za super recept a zdielanie !!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea Š. (adask) ID 328797 (29.1.2018, 11:29) |
Už som ho robila dvakrát, podaril sa bol chutný. Len druhý krát sa mi trošku rozpadával, keďže sa mi prilepil v miske a musela som ho dať na silu von. Ale chuťove bol vynikajúci.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea Š. (adask) ID 328797 (6.1.2018, 16:36) |
Práve som ho zamiesila, uvidíme či sa mi podarí. Ale recept vyzerá dobre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina S. (Katustek07) ID 318844 (5.4.2016, 19:55) |
Pred chvilou som chlebik dopiekla,vyzera super.uvidime aky bude |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.3.2016, 18:04) |
U mňa v teplovzdušnej rúre na 200st.C asi 35minút. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea V. (onlyandy) ID 128160 (8.3.2016, 11:30) |
Dobry den Kolko sa priblizne pecie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (28.12.2015, 20:55) |
je výborný..a mäkkučký aj na druhý deň, super receptík...díky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Nadežda K. (Muffinka) ID 50389 (14.11.2015, 21:07) |
Ďakujem za tip na chlebík chutí mi veľmi ... ja som ho vylepšila ešte pridaním popraženej cibule na masle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra Z. (gemma) ID 21262, mimibazar.sk/gemma (24.2.2015, 18:48) |
Prave my kysne ... Tak som v ocakavni len ma zaujima ci ho pred supnutim do vyhriatej rury treba aj niecim potriet (voda,olej) .... Dakujeeem Uz sa nan tesim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (Lenucha) ID 10924 (4.5.2013, 15:08) |
Tento recept vyzera tak lakavo, ze ho cez tyzden urcite vyskusam. Zaujima ma vsak to kysnutie v mikrovlnke - ako presne postupovat? Je to rychlejsie, ci ake to ma vyhody? Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina M. (popoluskamm) ID 57611 (7.2.2013, 19:28) |
Prosim pomooc zamiesila som na chlebik ubehli 2 hodiny a cesto vyzera presne tak isto ako ked som ho zamiesila vobec mi nenakyslo. neviete preco? pouzila som susene drozdie z jednoty, vody som dala 1salku aj kusok, vznikol taky minibochnicek ale nenarastlo mi. ked som skusala pred nedavnom chlebik z ineho receptu kde slo len 1/4 cajovej lyzicky drozdia tak to mi nakyslo za noc tak ako bolo v recepte uvedene ale tu neviem ci som spravila chybu a kde alebo to takto ma byt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (7.2.2013, 19:39) |
nebolo to droždie po zaruke..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Martina M. (popoluskamm) ID 57611 (7.2.2013, 19:43) |
praveze nie zaruka tam bola este nejakeho pol roka. vy ste ten chlebik robili? ako velmi to ma nakysnut spravi to aspon raz tolko ako bolo povodne? hm nieco je zle a neviem veru co. nemoze to byt napriklad tym ze som mala malo vody? to cesto bolo take hutne nerozlievalo sa. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristina S. (Xela) ID 45406 (15.4.2012, 21:02) |
Tak myslim ze sa mi podaril jak sa patri je fantastickyyyyyy....dakujem za receptik |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristina S. (Xela) ID 45406 (15.4.2012, 15:24) |
Tak idem teda vyskusat moj prvy domaci chlebik ...to som este nikdy ani kysnute cesto nerobila tak som zvedava ci sa to vobec na chlebik bude podobat...dam vediet potom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (14.3.2012, 14:16) |
ja si tiez ingrediencie prisposobujem podla chuti a je stale vynikajuci . vcera som nap. dala 300g. obyc muky, 100g raznej a 100g celozrnnej. pridala som lannove a slnecinicove semienka, dokonca cesto za mna urobila pekaren.....ale bol vynikajuci..BOL lebo sa za nim len tak zaprasilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (11.3.2012, 21:37) |
...dnes som ho upiekla v pekárničke...trošku som pozmenila ingrediencie, keďže som nemala doma sušený rozmarín...tak som dala malú lyžičku provensalského korenia,tým pádom som už potom ani nedávala sušený tymián, lebo ten je v provensálskom korení a obohatila to ľanovými semiačkami...chuť chlebíka je vynikajúca, kôrka úžasne chrumkavá, len mi po nakysnutí na začiatku pečenia prepadol asi to chcelo menej vody... ale určite ho budem piecť znova a znova, lebo tá chuť je úžasná Ďakujem za vynikajúci chlebík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | saska z. (saskazimova) ID 229310 (12.3.2012, 8:27) |
Martuska, rado sa stalo aj my sa nim prave napchavame cez vikend sme zmastili dva sa mi mari, ze ho uz peciem aj viac krat za den  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |