končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Martina P. (rikinka) ID 16490 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Granko slimáky[ recept č. 44271 zo dňa 18.11.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 biela sladká actívia-jogurt°°°+ voda na doplnenie do 200ml°°°50g masla /Hery/°°°1 PL oleja°°°1PL masti°°°5PL cukru°°°1 vanilkový cukor°°°1 PL vanilkového pudingu°°°1 PL citrónovej šťavy°°°trošku citrónovej kôry°°°400g hladkej múky°°°trošku soli°°°1/2 čerstvého /2ČL sušeného/ droždia. + granko, cukor, vanilkový cukor, škoricový cukor. POSTUP PRÍPRAVY recept je od Želky.. domacipekarny.cz :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Suroviny na cesto si dáme v správnom postupe /tekuté, sypké/ do pekárne, táto nám urobí krásne cesto... cesto si rozvaľkáme na obdlžník /ospravedlňujem sa za fotky, bolo to fotené večer a niektoré nie a nie normálne odfotiť/. trošku masla si rozpustíme - toľko aby vyšlo na pomastenie zvnútra, pred pečením aj po pečení. Cesto si potrieme troškou rozpusteného masla... posypeme grankom, práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a môžete aj škoricovým cukrom... stočíme.... .... a nakrájame na slimáky. naukladáme do vymasteného pekáča, papier na pečenie som nedala /ani neviem prečo...ale nevadilo/ a necháme vykysnúť. takto krásne nakysnuté slimáky potrieme znova maslom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180-190°C bohvie koľko... :-p....noo musíme sledovať :-). Zabudla som odstopovať. upečené, voňavé, chutnééé... aj si ich pocukrujeme :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Martina V. (mata7272) ID 33381 (27.5.2012, 16:09) | |
slimáčiky sú v trúbe, s cestíčkom sa krásne pracovalo a všetkým nám už tečú slinky A ke´dže mi zostalo kakao s cukrom, večer sa hcystám na druhú dávku, lebo už teraz mi tu chodia decká ,,že to len toľko ich bude" | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (28.5.2012, 9:10) | ||
Maťka, tak čo? Všetko ste spráskali??? | ||
ODPOVEDAŤ |
Erika G. (mamina2O11) ID 87092 (27.5.2012, 10:05) |
Tento tecept som už spravila spoň 3 krát ,je bohovský , jemnučký ,perfektný ,chutný mňammmmmmmmmm , nikdy nezostane na druhý deň !!!! . Ja ho robím s obyčajným kakaom ,zmiešaným s kryštálovým cukrom a je bohovský . Ďakujem mamine rikinke , ktorá ho sem pridala !!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (28.5.2012, 9:09) | ||
Erika som veeeeelmi rada, že Vám chutil. Fakt chutná rýchlovečka | ||
ODPOVEDAŤ |
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (23.11.2011, 23:10) | |
vyzerajú výborne a ešte z pekárničky | |
ODPOVEDAŤ |
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (19.11.2011, 9:52) | |
Mňám a ešte raz mňááám! ja zvyknem takú rýchlovku grankovú z lístkového cesta robiť, ale jasné, že kysnuté je kysnuté | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (19.11.2011, 17:33) | ||
Monika, ved cesto mi pripraví pekárnička a vaľkam tak ako lístkové. Mne aj z lístkového chutia, síce rozdiel v tom je |
||
ODPOVEDAŤ |
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (20.11.2011, 10:01) | |||
Noo, brala som to z pozície, že ja mám pekárničku na miesenie len v podobe mojich rúk tak mi je pohodlnejšie mnohokrát vytiahnuť to lístkové ale kysnuté tiež u nás idú, takže | |||
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (18.11.2011, 20:06) | |
Tak túžim po tomto pečivku, ale z bezlepkovej múky mi kysnuté cesto nevychádza | |
ODPOVEDAŤ |
Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.11.2011, 23:48) | ||
hm... a to prečo? | ||
ODPOVEDAŤ |