. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Šampiňonovo-zemiakový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * šampiňóny * mletá červená paprika * bujón+voda * zemiaky * soľ * solamyl/hladká múka * majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľku dusíme. Zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme bujónom. Pridáme nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou alebo solamylom, ochutíme ak je treba. A na záver pridáme troška majoránky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2017, 0:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Huby v sladkokyslom náleve


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pomóóóóóóóóc, potrebujem súrne nejaký super recept na nakladané huby v sladkokyslom náleve. ĎAKUJEM mooooooc

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Barbora K. (Babullka) ID 41234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.9.2010, 13:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiónová torta alebo quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 250 g hl. múky, 125 g margarínu (Rama), 1 vajce, 1 kopcovitá pol. lyžica kyslej smotany, štipka prášku do pečiva, soľ ***** plnka: 250-300 g šampiónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 smotana na šľahanie, 200 g syru ementál, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín alebo koriander

POSTUP PRÍPRAVY

Už dávno som chcela vyskúšať slanú tortu alebo quiche a tento recept vznikol z dvoch úplne iných. A výsledok? Bol preč asi tak za 15 minút :-). Príprava je nenáročná, zvládne ju hravo aj kuchár-pekár začiatočník a na pohostenie je ako stvorená - dá sa jesť nielen teplá ale aj studená, prípadne sa dá ľahko prihriať. Samozrejme ju môžete pripraviť aj so slaninkou, vyskúšať iné typy syrov aj zeleniny ako napr. cukety, paradajky, baklažán....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapekané zemiaky s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2011, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Plnené bedle, alebo neviete čo s bedlami?



POTREBNÉ PRÍSADY

Nastrúhaný syr, šunka,, vajce,petržlenová vňať a smotana.Samozrejme nakrájanú bedlu a mladé - nie otvorené bedle. také väčšie klobúčiky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko okrem tých klobúčikových bedieľ nakrájame a nahádžeme do misky. Zmiešame a touto zmesou plníme klobúčiky. Po naplnení naukladáme na pekáčik, tak, aby nám nevytiekli, pekne vedľa seba plnkou nahor.
Smotanu si osolíme, okoreníme a zalejeme bedle. Pečieme do zlata. Je to úúúúúúúúúúžasná mňama.
K tomu zemiačiky a jaj, už aby rástli.....
PS: keď budú, vložím aj fotku. - fotka ešte pred tým, ako išli na pečenie.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Světlana M. (Sveťka) ID 13652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 2.10.2013, 8:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Špičková polievka ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

špičky * koreňová zelenina * zemiaky * cibuľa * čierne korenie celé * nové korenie *soľ * vegeta * * zelerová vňať * petržlenová vňať * múka * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Vždy keď trošku poprší,
hríbik hlávku vystrčí.
Jedna hlávka,druhá hlávka,
ajhľa tam je muchotrávka.

Dosť bolo srandy, kuk na obrázkový postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 6.11.2010, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Vyprážané bedle so zemiakmi a paradajkovým šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

vlastnoručne nazbierané bedle, olej, soľ, korenie............
Na obalenie: hladká múka,vajíčka,strúhanka ...........
Príloha: zemiaky, cibuľa, zelená pertžlenová vňať...................
Šalát: paradajky, cibuľa malá, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, ocot, čerstvá bazalka, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Bedle očistíme, nakrájame na primeranú veľkosť, opláchneme, pozor, aby neostalo v nich veľa vody, lebo pri vyprážaní budú prskať. Rozbijeme si vajíčka, rozšľaháme, osolíme, okoreníme. Bedle obalíme v trojobale a vypražíme. Zemiaky očistíme , nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Kým sa zemiaky varia, očistíme cibuľu a popražíme ju na oleji. Nakrájeme petržlenovú vňať. Keď sa zemiaky uvaria, scedíme ich, zalejeme popraženou cibuľou, ak je treba ešte posolíme, posypeme vňaťou a premiešame. Na šalát prevaríme asi 200ml vody a zalejeme asi 2PL kryštálového cukru, pridáme 1KLmletej rasce, štipku korenia a asi 1PL octu, miešame , aby sa cukor rozpustil. Tento nálev by som odporúčala urobiť ako prvý , aby stihol vychladnúť, kým sa upražia bedle a uvaria zemiaky. Cibuľu do šalátu nakrájame na veľmi tenučko, zalejeme prevarenou vodou, necháme ju asi dve minútky lúhovať, potom precedíme a premyjeme v sitku studenou vodou. Nálev nalejeme na nakrájané paradajky a pridáme cibuľu aj premytú a natrhanú bazalku, premiešame a je hotovo. Tento šalátik má byť viac sladký ako sladkokyslý. Takéto sme jedávali na dovolenke v Maďarsku a veľmi nám chutili. Doma robievame viac octové-sladkokyslé nálevy na šaláty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 13.10.2012, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubová paštéta



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 6 osôb
Potrebujeme:
• 200 g čerstvých šampiňónov
• 150 g lesných húb (aj mrazených)
• 150 g uvarených kuracích pŕs
• 1 väčšiu cibuľu
• 70 g uvarenej ryže
• 80 g prerastenej údenej slaniny
• 2 vajcia
• mleté čierne korenie
• soľ
• sušený tymian
• lístky čerstvého tymianu
• lístky poľného šalátu
• 4 plátky anglickej slaniny
• olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
2. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré ores¬tujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ry¬žou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
3. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Eva J. (babulka2512) ID 48979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Karfiolovo-hubová praženica



POTREBNÉ PRÍSADY

cca ¼ z veľkej hlávky karfiolu, asi 5-6 lyžíc obvarených (čerstvých alebo zmrazených) húb, ½ väčšej cibule, vegeta, 4-5 vajíčok, mleté čierne korenie, soľ, pizza korenie /alebo oregano+mleté čierne korenie/, mletý zázvor (ďumbier), 1 strúčik cesnaku, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Výborné teplé i studené. A karfiol tam ani nepostrehnete.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2008, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňónový špíz



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: šampiňóny, tvrdý syr môže byť na vyprážanie, jemná saláma a na cestíčko vajíčka, hl. múku, mlieko, soľ, korenie a olej na vyprážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Ružena P. (nikitka2) ID 29836 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.10.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu