končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
HUBY |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zapekané zemiaky s hubami[ recept č. 7130 zo dňa 4.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Zemiaky nakrájame na tenké (asi 3 mm) plátky, uvaríme v osolenej vode domäkka. Huby nakrájame na malé kúsky, chvíľku povaríme, scedíme. Na oleji spražíme cibuľu a pridáme huby, osolíme, pridáme vegetu, rascu, orestujeme, podlejeme troškou vody a len chvíľku podusíme, kým sa neodparí prebytočná voda. Na dno zapekacej nádoby dáme vrstvu zemiakov, len jemne osoliť a okoreniť, vrstvu hríbov, poliať rozmiešanou smotanou na s vajíčkami. (miesto smotany môžete použiť aj kyslú smotanu, vtedy je dobre vymazať zapekaciu nádobu maslom a pred vložením do rúry na vrch poukladať plátky masla). Vareškou ešte trošku podberiem jednotlivé vrstvy, aby sa smotana dostala aj medzi zemiaky a dáme zapiecť. Po upečení si to ešte horúce môžete posypať nastrúhaným syrom, alebo až pred podávaním. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Simona T. (ciniminis) ID 43286, mimibazar.sk/ciniminis (12.10.2011, 22:41) |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Vrsovanda) ID 55880 (4.9.2008, 19:50) | |
Vypada to moc dobrutkove. Musim zkusit | |
ODPOVEDAŤ |
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.9.2008, 9:02) | ||
Evi, ďakujem . Budem len rada, vôbec to nie je suché. Také staré dobré papanie. A najviac mi to chutilo u prababičky z úplne čerstvých húb | ||
ODPOVEDAŤ |