. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,115 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónovo smotanové scones.



POTREBNÉ PRÍSADY

Víkendové raňajky sú jedny z mála, kedy sa stretávame spolu ako rodina pri jednom stole a pri takýchto príležitostiach si nenechám ujsť príležitosť pripraviť niečo výnimočné a výborné. ***2 šálky hladkej múky, ¼ šálky kryštálového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bikarbóny, ¼ šálky + 1 PL masla, 1/2šálky kyslej smotany, ½ šálky mlieka, 1ČL vanilkového extraktu, 1PL vody, 1 vajce, kôra z 1 citróna, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka – 200ml



V mixéri zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru. Zamiešame stuhnuté maslo nakrájané na kocky /musia zostať kocky/. V nádobe zmiešame smotanu , vajce, vanilkový extrakt a mlieko. Rýchlo a krátko vmiešame so suchými prísadami a dáme na 30 minút do chladničky. Potom vyklopíme na jemne pomúčenú dosku, rukami utľapkáme na hrúbku 2 cm a povykrajujeme koláčiky s priemerom cca 5 cm. Vrch koláčikov potrieme vodou, posypeme kryštálovým cukrom a poukladáme na plech asi 4 cm od seba. Pečieme na 200°C, 13-15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Unicorn...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 2,9 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, hroznový džem, jahodový krém, jahody, MMF krém, farebná pena zo šľahaných bielkov, ozdoby Top Model...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Jednoduchý penový pás...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 2,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Apple pie...



POTREBNÉ PRÍSADY

... americká klasika :). Cesto: 1 3/4 šálky hladkej múky, 1 ČL kryštálového cukru, 12 PL masla /stuhnutého/, 1/4 šálky + 2 PL studenej vody..... Náplň: 7-8 jabĺk, kúsok masla /asi tak 3 PL/? 3 PL hladkej múky, 1/4 šálky vody, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky trstinového cukru, 1 kopcovitá ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL vanilkovej esencie.....

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml


Múku a cukor dáme do mixéra a premiešame, pridáme polovicu masla a krátko premiešame, potom pridáme aj druhú polovicu /dôležité je, aby sme nemiesili rukami a maslo sa nezačalo rozpúšťať, potrebujeme v ňom zachovať kúsky/, zmiešame, kým nám nezostanú drobné omrvinky. Pomaly prilievame vodu /najskôr 1/4 šálky ak bude treba, tak aj zvyšné 2 PL/, kým sa cesto nezhrnie do klbka. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chlade.



Medzitým si olúpeme jablká, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2018, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelovo tekvicové cookies.



POTREBNÉ PRÍSADY

Zamilovala som si sušienky, v ktorých sa dopĺňa tekvica s perníkovým korením a v týchto sa navyše skrýva aj sladký karamel...1/2 šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/3 šálky tekvicového pyré /tekvicu nasucho upečieme v rúre do mäkka a po vychladnutí ju najemno rozmixujeme/, 1/2 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky hladkej múky, 2 ČL mletej škorice, 1 ČL perníkového korenia, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL soli, karamelky,... na posypanie: 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 Čl mletej škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml




Maslo a cukor vyšľaháme do peny asi 12 minútky, pridáme tekvicové pyré a vanilkovú esenciu a zas 2 minúty šľaháme. V miske zmiešame múku, škoricu, korenie, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a soľ. Pridáme k maslovej zmesi a premiešame. Dáme na 30 minút do chladničky stuhnúť. Karamelky nakrájame na 1 cm veľké kocky. Z cesta si odoberáme malé kúsky, do ktorých zabalme karamelku a vymodelujeme loptičku. Kryštálový cukor zmiešame so škoricou a loptičku v nej obalíme a sploštíme. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme minimálne na 2 hod. do chladu, pokojne aj na noc. Pečieme na 175 °C, 14 minút dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Šunkovo syrové pletienky...



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 2 vajcia, 150ml oleja, 1 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 250ml teplého mlieka, 40hg čerstvého droždia, šunka a strúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Trošku z mlieka odoberieme, pridáme cukor a rozmrvíme v ňom droždie, necháme podkysnúť. Múku nasypeme do misky, vmiešame soľ, mlieko, podkysnuté droždie a začneme miesiť. Postupne prilievame olej a miesime, kým nie je cesto hladké a nelepivé. Prikryjeme a necháme na telom mieste kysnúť približne hodinu. potom ho na pomúčenej doske krátko premiesime a rozdelme na 10 častí. Každú časť vytvarujeme do šulca, ktorý narežeme na tri pramene /asi 2 cm od okraja cesto necháme vcelku/, na každý prameň položíme 1/2 plátku šunky a pramene zapletieme. Pletienky posypeme syrom a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 10 minút podkysnúť. Pečieme na 200°C, dozlatova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Karamelovo jablkové cookies.



POTREBNÉ PRÍSADY

Jeseň v plnom prúde a mne k nej neodmysliteľne patria jablkové chute v koláčikoch. A keď sú v kombinácii s karamelom, tak bonus navyše :) 225g masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 ČL soli, 1 jablkový džús v prášku - 40g /nezriedi cesto, ale chuť dodá/, 2 vajcia, 1 ČL vanilkovej esencie, 1/2 ČL mletej škorice, 3 šálky hladkej múky, 1/2 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, mäkké karamelové cukríky napr. krowky...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Vyšľaháme cukor, maslo, džús a soľ. Pridáme vajcia, škoricu a vanilkovú esenciu. V druhej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, vmiešame k maslovej zmesi. Cesto dáme asi na 1 hod. do chladničky trochu stuhnúť. Cukríky si nakrájame približne na 1 cm kocky. Odoberieme si 2 PL cesta, vytvoríme placku, do ktorej zabalíme karamelový cukrík, vytvoríme loptičku, ktorú mierne sploštíme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie asi 2-3 cm od seba. Pečieme na 175 °C, cca 12-14 minút do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý receptík, ktorý neodporúčam robiť do zásoby... 4-5 plátkov karé asi 1,5-2 cm hrubých /tenšie by sa rýchlo spálili a vysušili/, 3 PL hladkej múky, 1 ČL grilovacieho korenia, 1/2 Čl sušeného cesnaku v prášku, soľ, ml. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku /čerstvých/, 1 ČL tymianu, 1/1/2 Čl strúhanej citrónovej kôry, 50ml bieleho vína, šťava z 1 citróna, 100ml smotany na šľahanie, 2 PL bravčovej masti. 2 PL masla, 1 mladá cibuľka na dochutenie /nemusí byť/...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, grilovacie korenie, cesnakový prášok, soľ a mleté čierne korenie /podľa chuti/. V tejto zmesi si postupne obalíme rezne /netreba naklepávať/. Vo väčšej panvici alebo kastróliku si rozpálime bravčovú masť a na miernom ohni opečieme rezne /ak sa nezmestia všetky naraz, tak ich opekáme postupne, ale nesmú sa prekrývať/, 3-4 minútky z každej strany. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla /napr. do rúry vyhriatej na 60-70 °C/. Do panvice s vypečeným tukom a múkou nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru, šťavu, prelisovaný cesnak a tymian, podľa chuti dosolíme a okoreníme ml. čier. korením a krátko povaríme za občasného miešania . Potom vložíme mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a podusíme prikryté cca 15-20 minút. Mäsko znovu vyberieme /omáčku môžeme teraz precediť, aby bola hladšia/, vlejeme smotanu a vložíme maslo a na miernom ohni prevaríme. Odstavíme, vložíme znovu mäso, posypeme nasekanú cibuľku a necháme chvíľu odležať v omáčke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orieškovo karamelová torta...



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto som si "vyšperkovala" pre seba na narodeniny. Spojila som v nej čo najviac z toho, čo mi chutí a pretože z nej nezostal ani kúsok , usudzujem, že chutila každému, tak sa podelím aj tu... Cesto: 5 vajec, 7PL polohrubej múky, 3 PL opražených a najemno zomletých lieskových orieškov, 10 PL kryštálového cukru, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 1 dl oleja, 1 dl studenej vody... Krém: 1 karamelový puding /ja mám najradšej Dr. Oetker s kúskami karamelu, 300mlm mlieka, 250g mascarpone, 100g práškového cukru a asi 5 nadrobno nakrájaných krowiek.... Arašidový frosting: 100g zmäknutého masla, 200g jemného arašidového masla, 2 šálky /1 šálka = 200ml práškového cukru/ mlieko podľa potreby.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: bielky vyšľaháme dotuha, keď sú polotuhé pridáme cukor a došľaháme, kým nebude mať "špičky", znížime rýchlosť na najmenšiu a postupne na malých otáčkach vmiešame po jednom žĺtka. Jemným pramienkom vlejeme olej a necháme zapracovať , ale nie dlho. Múku zmiešame s kypriacim práškom a orieškami. Metličkou jemne po častiach vmiešame k vajíčkam nastriedačku s vodou. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme na 180°C, dozlata. Po vychladnutí prekrojíme na tri časti a naplníme krémom. Necháme na cca 2 hodinky stuhnúť v chlade a potrieme frostingom. Môžeme ešte poliať slaným karamelom http://angiebakes.com/2015/09/19/slany-karamel/ a dozdobiť podľa chuti...




Krém: Puding rozmiešame v mlieku a uvaríme, vsypeme krowky a za občasného miešania necháme vychladnúť. potom ho vyšľaháme s cukrom a mascarpone.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.11.2018, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Medovo maslová torta...



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak jednoduchá a tak chutná, že mi nedá nepodeliť sa... 3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka cmaru, 1/2 šálky medu, 2 ČL vanilkovej esencie, 250g masla, 1 1/2 kryštálového cukru, 4 vajcia...Krém: 340g masla, 250g roztierateľného syra/ mascarpone, Goldessa z Lidlu alebo jemný tvaroh/, 4 šálky cukru /a ani toľko netreba, ja som jednu ubrala a bolo to aj tak dosť sladké/, 1/3 šálky medu... Glazúra: 1/3 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky medu, 1/2 šálky smotany na šľahanie, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml




Cesto: V miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ. V druhej nádobke si zmiešame cmar, med a vanilkovú esenciu. Zvlášť si vyšľaháme maslo a cukor do peny /musí nadobudnúť objem a zblednúť/. Postupne zapracujeme vajíčka, pridávame ďalšie až potom, čo to predtým je zapracované. Nastriedačku zapracujeme suché a mokré prísady. Potom cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 160°C do zlata. Po úplnom vychladnutí prekrojíme na 3 časti a naplníme 2/3 plnky. Zvyšnou tretinou plnky obtrieme vrch a boky torty. Dáme na pár hodín zachladiť a potom polejeme glazúrou. Ozdobíme podľa fantázie.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.11.2018, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 81-90)<< predošlé 1,.,4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu