. .. .. .. .. .. .
. .

Apple pie... - RECEPT 60675

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Apple pie...


[ recept č. 60675 zo dňa  ]


Apple pie...


POTREBNÉ PRÍSADY

... americká klasika :). Cesto: 1 3/4 šálky hladkej múky, 1 ČL kryštálového cukru, 12 PL masla /stuhnutého/, 1/4 šálky + 2 PL studenej vody..... Náplň: 7-8 jabĺk, kúsok masla /asi tak 3 PL/? 3 PL hladkej múky, 1/4 šálky vody, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky trstinového cukru, 1 kopcovitá ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL vanilkovej esencie.....

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml


Múku a cukor dáme do mixéra a premiešame, pridáme polovicu masla a krátko premiešame, potom pridáme aj druhú polovicu /dôležité je, aby sme nemiesili rukami a maslo sa nezačalo rozpúšťať, potrebujeme v ňom zachovať kúsky/, zmiešame, kým nám nezostanú drobné omrvinky. Pomaly prilievame vodu /najskôr 1/4 šálky ak bude treba, tak aj zvyšné 2 PL/, kým sa cesto nezhrnie do klbka. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chlade.



Medzitým si olúpeme jablká, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky.



Na miernom ohni na panvici si rozpustíme maslo, zasypeme hladkou múkou a premiešame. Keď má zlatú farbu zalejeme vodou, pridáme oba cukre, koreniny a vanilkovú esenciu. Za stáleho miešania varíme 1 minútu. 1/4 odložíme bokom a zvyškom zalejeme nakrájané jablká a premiešame.



Cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3 a väčšiu časť rozvaľkáme na pomúčenej doske, vložíme do koláčovej formy /môžeme ju vymazať maslom/ a navrstvíme jablká. Zvyšok cesta natenko rozvaľkáme, nahusto poukladáme navrch koláča, potrieme odloženou plnkou a prikryjeme alobalom, ktorý si tiež vymastíme maslom, aby sa nám naň koláč neprilepil. Pečieme na 220 °C prvých 10 minút, potom teplotu znížime na 175 °C a pečieme ďalších 40 minút, potom alobal dáme dolu a koláčik dopečieme ešte 10 minút na 175 °C. Necháme vychladnúť a nakrájame.
<< Karamelovo tekvicové cookies. | Apple pie... | Jednoduchý penový pás... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (12.11.2018, 15:18)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.11.2018, 13:44)
(F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu