končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 851-860) | << predošlé 1,.,81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91,.,115 ďalšie >> |
TORTY |
Ríbezľová torta s mascarpone...POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 3 vajcia, 3 PL práškového cukru, 3 PL polohrubej múky, 1 PL kakaa, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 PL vody, 1 PL oleja KRÉM: 250ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 400g mascarpone, 100g práškového cukru, 2 PL práškovej želatíny, 0,5 dl horúcej vody OKREM TOHO: 300g ríbezlí, 1 jahodová galaretka /alebo červené tortové želé/, 400 ml vriacej vody POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si dáme variť smotanu na šľahanie, do ktorej nalámeme bielu čokoládu, privedie po bod varu a hneď vypneme. Po vychladnutí dáme na aspoň na 12 hodín do chladničky. Upečieme si korpus: vajcia vyšľaháme do peny s práškovým cukrom, pridáme olej a vodu...múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, primiešame k vaječnej zmesi. Dáme piecť do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy /moja mala priemer 24 cm/. Pečieme na 180 °C asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus necháme v tortovej forme, natrieme krémom, nalejeme "želatínu", necháme aspoň na 10 hodín stuhnúť v chlade a potom ozdobené podávame. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 20.8.2013, 12:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečená tekvica s rozmarínom...POTREBNÉ PRÍSADY 1 maslová tekvica, 2 vetvičky čerstvého rozmarínu, 100g údenej /gazdovskej/ slaninky, olivový olej, soľ, troška strúhanej citrónovej kôry... POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu očistíme, vydlabeme, nakrájame na kocky a nasypeme na plech potretý olivovým olejom, posypeme na kocky nakrájanou slaninkou a nasekaným rozmarínom...osolíme a posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou. Pečieme na 200 °C, 20 - 30 minút, kým tekvica nezmäkne. Podávame buď s čerstvým pečivom alebo ako netradičnú prílohu k mäsu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.3.2014, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tekvicovo zemiakové placky...POTREBNÉ PRÍSADY 500g v šupke uvarených zemiakov, 800g očistenej tekvice, 2 cibule,soľ, 3 vajcia, 3 - 4 PL hladkej múky, 1 PL kyslej smotany, mleté čierne korenie, štipka postrúhaného muškátového orieška... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame alebo pretlačíme cez lis, tekvicu nastrúhame nahrubo, cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme vajíčka, múku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a smotanu. Dobre premiešame a na rozpálenom oleji vysmažíme placky...podávame s tzaziky alebo s jogurtovým dipom... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová karfiolová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 250g karfiolu, 500g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 L vody, 2 PL vegety, 2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 100ml smotany na šľahanie, 100g kyslej smotany...na ozdobu pásiky čerstvej kápie, 2 očistené a na kolieska nakrájané mladé cibuľky... POSTUP PRÍPRAVY Receptík mám z istého časopisu a je to fakt "svieža" polievka... Karfiol rozoberieme na ružičky, spolu so zemiakmi dáme do hrnca, zalejeme vodou, posypeme vegetou a varíme do mäkka cca 20 minút...potom zeleninu rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky pridáme citrónovú šťavu, cukor a obe smotany, privedieme do varu a hneď odstavíme, naberieme na taniere a ozdobíme cibuľkou a paprikou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2014, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PREDJEDLÁ |
Bruschetta...po mojom.POTREBNÉ PRÍSADY bagetu alebo v mojom prípade chlieb, 8 ks rajčín, pár stoniek čerstvej bazalky, 4-6 strúčikov cesnaku, 4 Pl olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie mozzarella /nemusí byť/ ... POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme "náplň": rajčiny si umyjeme, prekrojíme napoly, stred vydlabeme /môžeme použiť do leča/, dužinu nakrájame na drobno a dáme do misky, cesnak ošúpeme a roztlačíme, pridáme k rajčinám, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, a pridáme nasekanú bazalku, premiešame a necháme chvíľu postáť... Bagetu nakrájame na cca 2 cm hrubé krajce, prípadne chlieb si nakrájame na rovnako hrubé krajce a ešte prekrojíme napoly...na platni /na ktorej sa pečú lokše/ si každý krajec z obch strán zľahka opečieme. Ešte na teplé kúsky bagiet /chleba/ si navrstvíme pripravenú "zmes", podľa chuti môžeme posypať nadrobno nakrájanou mozzarellou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čatní...na rôzne spôsoby.POTREBNÉ PRÍSADY sladkokyslá pikantná omáčka k pečenému, grilovanému mäsku alebo k čomukoľvek, kde nám bude chutiť... POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.8.2013, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gombolce-slivkové gule...POTREBNÉ PRÍSADY receptov na túto domácu mňamku je tu dosť, ale tento "môj" sa tu ešte nevyskytol...takže: potrebujeme 1 kg zemiakov, 1 vajce /ja používam "L", ak sú menšie, môžu ísť aj dve/, 370g hrubej múky, štipka soli....asi 30 sliviek /umytých odkôstkovaných a prepolených/...maslo, na posypanie mak a cukor /prípadne kto čo má rád/.... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si deň vopred uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a na druhý deň ošúpeme a najemno nastrúhame. K zemiakom prisypeme múku, štipku soli a vajce. Vypracujem tuhšie cesto a rozdelíme napoly. Najskôr na dobre pomúčenej doske /posypeme hrubou múkou/ vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 0,5 cm. nakrájame na štvorce, do každého štvorca zabalíme 1/2 slivky a rukami, /do ktorých si nasypeme trochu hrubej múky/ vyformujeme guľku. Guľky uvaríme v osolenej vode na miernom ohni, počas varu občas opatrne premiešame, keď vyplávajú na povrch necháme ešte asi 1 minútu variť a dierkovanou naberačkou si guľky vyberieme do misky, kde ich trochu pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme makom a pretrasieme, aby sa guľky obalili. Mne z tohoto množstva vyjde cca 55 až 60 kúskov /na jeden obed pre piatich :-)/. Varievam ich na 4 krát. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 4.8.2014, 14:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čiernobiela s orchideou...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 2,5 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, jogurtová plnka, černicový džem, lesné ovocie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 9.8.2013, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Miska s ružami...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 2,5 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, černicový džem, lesné ovocie, jogurtová plnka... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 9.8.2013, 20:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Olcit...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ...váha 5,2 kg...z recesie je ružový POSTUP PRÍPRAVY piškóta, lemon curd, krém z bielej čokolády, poťah MMF ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 6.8.2013, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 851-860) | << predošlé 1,.,81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91,.,115 ďalšie >> |