. .. .. .. .. .. .
. .

Čatní...na rôzne spôsoby. - RECEPT 54641

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Čatní...na rôzne spôsoby.


[ recept č. 54641 zo dňa  ]


Čatní...na rôzne spôsoby.


POTREBNÉ PRÍSADY

sladkokyslá pikantná omáčka k pečenému, grilovanému mäsku alebo k čomukoľvek, kde nám bude chutiť...

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

TEKVICOVÉ ČATNÍ S POMARANČMI: 800g ošúpanej a jadierok zbavenej tekvice /tentoraz som dala "obyčajnú"/, 4 pomaranče, 2 cibule, 2 čili papričky /môžu byť aj feferónky/, 200ml jablčného octu, 200ml vody, 150g hnedého cukru, 2 celé klinčeky, 2 kúsky badiánu, 1 ČL soli....Tekvicu nakrájame na malé kocky, podlejeme vodou octom, prisypeme cukor, soľ a pridáme klinčeky a badián. Čili papričky alebo feferónky zbavíme jadierok a nasekáme nadrobno, cibuľu očistíme a tiež pokrájame nadrobno - oboje prisypeme k tekvici, postavíme na oheň, privedieme k varu a na miernom ohni varíme za občasného miešania 25 minút /stále pritom vrie/. Pomaranče ošúpeme a nakrájame na väčšie kocky a pridáme k tekvicovej zmesi. Varíme ešte 5 minút. Ešte horúcu zmes nalejeme do pripravených umytých pohárov a uzavrieme, na 5 minút obrátime hore dnom...
BROSKYŇOVÉ ČATNÍ: 800g broskýň, 3 veľké červené cibule /alebo 4 stredné či 6 malých/ 100ml oleja, 200g hnedého cukru, 3 PL posekaných mandlí, 2 kúsky badiánu, 2 ČL postrúhaného zázvoru, 2 paličky škorice, štipka nastrúhaného muškátového orieška, 100ml vody, 1 ČL soli, 100ml jablčného octu...Broskyne umyjeme, ošúpeme /ak máme "domáce" a dobre zrelé, pôjde šupka ľahko dolu. Ak nie, tak ich zabaríme vriacou vodou, po chvíľke schladíme studenou a ošúpeme/, vykôstkujeme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do sklovita. Pridáme broskyne, cukor, ocot, zázvor, mandle, škoricu, badián, soľ, muškátový oriešok a podlejeme vodou. Varíme na miernom ohni 20-25 minút. Horúcim čatní naplníme poháre, uzavrieme a obrátime na 5 minút hore dnom...
TEKVICOVÉ ČATNÍ S JABLKAMI: 800g očistenej a jadierok zbavenej tekvice /tentoraz som dala polovicu "obyčajnej a polovicu maslovej/, 4 ks stredne veľkých jabĺk, 2 ČL nastrúhaného zázvoru, 4 Pl horčičných semienok, 2 čili papričky /alebo feferónky/, 200ml jablčného octu, 150g hnedého cukru, 1 Čl soli, 200ml vody. Tekvicu nakrájame na malé kocky, jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kocky, ktoré pridáme k tekvici, prisypeme cukor, soľ, horčičné semienka, pridáme zázvor, nasekané čili papričky /alebo feferónky/ zbavené jadierok, prilejeme vodu a ocot. Privedieme k varu a na miernom ohni /ale aby nám zmes vrela/ varíme za občasného miešania 30 minút. Horúcu zmes nalejeme do umytých pohárikov, uzavrieme a na 5 minút obrátime hore dnom...
MARHUĽOVÉ ČATNÍ: 600g marhúľ, šťava z 1/2 citróna, 50 ml jablkového octu, 3 ks klinčekov, 1/4 ČL soli, 2 paličky škorice, 1 čili paprička /alebo feferópnka/, 120g hrozienok, 60g hnedého cukru...Marhule ošúpeme /postup som popísala v BROSKYŇOVOM ČATNÍ/, odkôstkujeme a nakrájame na kocky, dáme do misky, prilejeme citrónovú šťavu, ocot, klinčeky, škoricu, hrozienka, soľ, posekané a jadierok zbavené čili papričky /alebo feferónky/, cukor a hrozienka...necháme hodinu postáť a potom dáme do hrnca. Privedieme k varu, stíšime a varíme za častého miešania asi 15 - 20 minút. Naplníme umyté poháriky, ktoré na 5 minút obrátime hore dnom...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Gombolce-slivkové gule... | Čatní...na rôzne spôsoby. | Cestovinove Risotto s hraskom a slaninkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (8.8.2013, 14:08)
super, doteraz som to draho kupovala, tak si skúsim niektoré doma (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (8.8.2013, 17:34)
:-) :-) :-) dúfam, že zachutia aj takéto... ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (7.8.2013, 21:10)
No ty si šikulka, ja som čatní ešte nikdy nejedla, ani nevarila, neviem si predstaviť tú chuť. (L) (L) (L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (7.8.2013, 23:16)
:-) :-) :-)ďakujem, Darinka...pokojne príď okoštovať (jidlo)... je to fajn omáčka zvlášť k pečenému mäsku...taká trochu sladká a kyslo pikantná /pomer cukru a octu sa dá regulovať podľa chuti, ja dodržiavam podľa originálneho receptu :-$/ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu