. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 101 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Drzkova polievka z hlivy



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hlivy 2 cibule voda olej vegeta bez glutamanu mleta cervena paprika majoranka 2 struciky cesnaku 1 pl hl muky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame na uzke pasiky nakrajanu hlivu a dusime. Potom zamiesame papriku a hned zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Pridame vegetu bez glutamanu, roztlaceny al postruhany cesnak a majoranku.Polievku nechame kratko prevriet a za staleho miesania ju zahustime mukou - hladkou. Jednoduche a zdrave, dostupne aj v zime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

šampiňony plnené syrom s omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína

POSTUP PRÍPRAVY

šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom.

Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2009, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hliva naložená v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hlivy, rasca, 250 g cibule nakrájanej na kolieska, 3 nastrihané bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 15 guličiek korenia, soľ, slnečnicový olej a kto má rád pikantné, tak aj čili papričky a ja som tentokrát navyše pridala aj kocky hermelínu

POSTUP PRÍPRAVY

Hlivu nakrájanú na väčšie kusy 20-30 minút varíme v neosolenej vode s rascou. Precedíme, zamiešame so všetkými ostatnými surovinami, naplníme do pohárov a necháme stáť v chlade 1 týždeň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 14.2.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňónové prekvapenie na ihle



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle.
Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Plnene sampiony



POTREBNÉ PRÍSADY

12 kusov cerstvych, vacsich sampiononov, 10 dkg Nivy, 1 syr v crievku, 2 ks jarnej cibulky, 1/ 2 cervenej a 1/2 oranzovej alebo zltej, zelenej papriky (kvoli farebnosti), 2 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, trochu petrzlenovej vnate(mozete pouzit aj susenu), bylinkova sol, cierne ml. korenie na obalenie: hl. muka, 2 vajicka, struhanka, olej na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Sampiony ocistime, hlubiky hlbsie vyrezeme. Klobuciky si odlozime na chvilu bokom. Hlubiky porezeme na drobne kocky, rovnako aj cibulku a papriky. Na panvici si rozohrejeme olivovy olej a dame na cca 10 min. podusit vsetky na drobne kocky pokrajane suroviny . Este do tepleho pridame na jablkovom struhadle nastruhanu Nivu, crievkovy syr, prelisovany cesnak, petrzlenovu vnat. Ochutime bylinkovou solou a c.ml. korenim.Dobre rozmiesame. Ak by sa nam nechcela Niva rozpustit, mozeme na chvilocku vratit spat na sporak. Este teplou masou plnime klobuciky sampionov. Kym si vsetky klobuciky naplnime masa nam vychladne a mozme obalit v muke, vajicku struhanke a vyprazime v oleji.

Podavame s cerstvou oblohou a opekanymi zemiackami.
Pre "masozravych" do plnky mozete pridat na drobne kocky nakrajanu sunku, prip. makky salam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 19.3.2011, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivové melence



POTREBNÉ PRÍSADY

Hliva, cibula, 2 mrkve, 1 petrzlen, 1 celer menší aj s vňaťou, 2 zemiaky (nemusia byť)koreniny, cestovinové melence-mrvenička, hubový bujon alebo vegera

POSTUP PRÍPRAVY

Osmažíme vačšiu cibulu, hlivu nakrájame na kúsky a tiež osmažíme, pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku, zalejeme vodou tak aby sme to zakryli, pridáme bujon prípadne vegetu,ak chceme so zemiakmi tak teraz šup tam s nimi, podusíme cca 10 min., zeleninu nakrájame na menšie kolieska, pridáme do vývaru, varíme dokedy zelenina nezmäkne, pred dovarením pridáme cca dve hrste melenčekov-mrveničky (ja kupujem nerobím), navrch pridáme celerovú vňať, dochutíme soľ korenie.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena N. (alena18) ID 61080 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubník ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Veľmi rada chodím na hríby. Potom ich suším a dávam do mrazáku. Keď už neviem čo s nimi, tak hľadám nové recepty. Tento som našla v časopise.

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme tieto suroviny: 400g čerstvých húb * 5 rožkov * 200 ml.mlieka* 1 cibuľu * 5 vajec * 3 strúčiky
cesnaku * ml.rascu * ml.korenie * tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie plechu *

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (30) posledné: 17.8.2012, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňonovo-zemiakový prívarok



POTREBNÉ PRÍSADY

olej * cibuľa * šampiňóny * mletá červená paprika * bujón+voda * zemiaky * soľ * solamyl/hladká múka * majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľku dusíme. Zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme bujónom. Pridáme nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou alebo solamylom, ochutíme ak je treba. A na záver pridáme troška majoránky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2017, 0:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiónová torta alebo quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 250 g hl. múky, 125 g margarínu (Rama), 1 vajce, 1 kopcovitá pol. lyžica kyslej smotany, štipka prášku do pečiva, soľ ***** plnka: 250-300 g šampiónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 smotana na šľahanie, 200 g syru ementál, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín alebo koriander

POSTUP PRÍPRAVY

Už dávno som chcela vyskúšať slanú tortu alebo quiche a tento recept vznikol z dvoch úplne iných. A výsledok? Bol preč asi tak za 15 minút :-). Príprava je nenáročná, zvládne ju hravo aj kuchár-pekár začiatočník a na pohostenie je ako stvorená - dá sa jesť nielen teplá ale aj studená, prípadne sa dá ľahko prihriať. Samozrejme ju môžete pripraviť aj so slaninkou, vyskúšať iné typy syrov aj zeleniny ako napr. cukety, paradajky, baklažán....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapekané zemiaky s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2011, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 101 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu