končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Drzkova polievka z hlivyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hlivy 2 cibule voda olej vegeta bez glutamanu mleta cervena paprika majoranka 2 struciky cesnaku 1 pl hl muky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji spenime nadrobno pokrajanu cibulku, pridame na uzke pasiky nakrajanu hlivu a dusime. Potom zamiesame papriku a hned zalejeme vodou, aby paprika nezhorkla. Pridame vegetu bez glutamanu, roztlaceny al postruhany cesnak a majoranku.Polievku nechame kratko prevriet a za staleho miesania ju zahustime mukou - hladkou. Jednoduche a zdrave, dostupne aj v zime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.2.2011, 15:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
šampiňony plnené syrom s omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína POSTUP PRÍPRAVY šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk. Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom. Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2009, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva naložená v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hlivy, rasca, 250 g cibule nakrájanej na kolieska, 3 nastrihané bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 15 guličiek korenia, soľ, slnečnicový olej a kto má rád pikantné, tak aj čili papričky a ja som tentokrát navyše pridala aj kocky hermelínu POSTUP PRÍPRAVY Hlivu nakrájanú na väčšie kusy 20-30 minút varíme v neosolenej vode s rascou. Precedíme, zamiešame so všetkými ostatnými surovinami, naplníme do pohárov a necháme stáť v chlade 1 týždeň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 14.2.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňónové prekvapenie na ihlePOTREBNÉ PRÍSADY Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle. Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Plnene sampionyPOTREBNÉ PRÍSADY 12 kusov cerstvych, vacsich sampiononov, 10 dkg Nivy, 1 syr v crievku, 2 ks jarnej cibulky, 1/ 2 cervenej a 1/2 oranzovej alebo zltej, zelenej papriky (kvoli farebnosti), 2 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, trochu petrzlenovej vnate(mozete pouzit aj susenu), bylinkova sol, cierne ml. korenie na obalenie: hl. muka, 2 vajicka, struhanka, olej na vyprazanie POSTUP PRÍPRAVY Sampiony ocistime, hlubiky hlbsie vyrezeme. Klobuciky si odlozime na chvilu bokom. Hlubiky porezeme na drobne kocky, rovnako aj cibulku a papriky. Na panvici si rozohrejeme olivovy olej a dame na cca 10 min. podusit vsetky na drobne kocky pokrajane suroviny . Este do tepleho pridame na jablkovom struhadle nastruhanu Nivu, crievkovy syr, prelisovany cesnak, petrzlenovu vnat. Ochutime bylinkovou solou a c.ml. korenim.Dobre rozmiesame. Ak by sa nam nechcela Niva rozpustit, mozeme na chvilocku vratit spat na sporak. Este teplou masou plnime klobuciky sampionov. Kym si vsetky klobuciky naplnime masa nam vychladne a mozme obalit v muke, vajicku struhanke a vyprazime v oleji. Podavame s cerstvou oblohou a opekanymi zemiackami. Pre "masozravych" do plnky mozete pridat na drobne kocky nakrajanu sunku, prip. makky salam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 19.3.2011, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivové melencePOTREBNÉ PRÍSADY Hliva, cibula, 2 mrkve, 1 petrzlen, 1 celer menší aj s vňaťou, 2 zemiaky (nemusia byť)koreniny, cestovinové melence-mrvenička, hubový bujon alebo vegera POSTUP PRÍPRAVY Osmažíme vačšiu cibulu, hlivu nakrájame na kúsky a tiež osmažíme, pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku, zalejeme vodou tak aby sme to zakryli, pridáme bujon prípadne vegetu,ak chceme so zemiakmi tak teraz šup tam s nimi, podusíme cca 10 min., zeleninu nakrájame na menšie kolieska, pridáme do vývaru, varíme dokedy zelenina nezmäkne, pred dovarením pridáme cca dve hrste melenčekov-mrveničky (ja kupujem nerobím), navrch pridáme celerovú vňať, dochutíme soľ korenie. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena N. (alena18) ID 61080 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubník ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY Veľmi rada chodím na hríby. Potom ich suším a dávam do mrazáku. Keď už neviem čo s nimi, tak hľadám nové recepty. Tento som našla v časopise. POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme tieto suroviny: 400g čerstvých húb * 5 rožkov * 200 ml.mlieka* 1 cibuľu * 5 vajec * 3 strúčiky cesnaku * ml.rascu * ml.korenie * tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie plechu * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (30) posledné: 17.8.2012, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňonovo-zemiakový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY olej * cibuľa * šampiňóny * mletá červená paprika * bujón+voda * zemiaky * soľ * solamyl/hladká múka * majoránka POSTUP PRÍPRAVY Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a chvíľku dusíme. Zaprášime mletou červenou paprikou a zalejeme bujónom. Pridáme nakrájané zemiaky a uvaríme do mäkka. Zahustíme hladkou múkou alebo solamylom, ochutíme ak je treba. A na záver pridáme troška majoránky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.1.2017, 0:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiónová torta alebo quichePOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 250 g hl. múky, 125 g margarínu (Rama), 1 vajce, 1 kopcovitá pol. lyžica kyslej smotany, štipka prášku do pečiva, soľ ***** plnka: 250-300 g šampiónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 smotana na šľahanie, 200 g syru ementál, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín alebo koriander POSTUP PRÍPRAVY Už dávno som chcela vyskúšať slanú tortu alebo quiche a tento recept vznikol z dvoch úplne iných. A výsledok? Bol preč asi tak za 15 minút :-). Príprava je nenáročná, zvládne ju hravo aj kuchár-pekár začiatočník a na pohostenie je ako stvorená - dá sa jesť nielen teplá ale aj studená, prípadne sa dá ľahko prihriať. Samozrejme ju môžete pripraviť aj so slaninkou, vyskúšať iné typy syrov aj zeleniny ako napr. cukety, paradajky, baklažán.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.9.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapekané zemiaky s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, 3-4 vajíčka podľa veľkosti, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, vegeta, rasca, mleté čierne korenie, cibuľa, čerstvé (zmrazené) huby (najlepšie hríby), syr na strúhanie (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY ***my ich voláme "hubové francúzske zemiaky"*** OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.10.2011, 22:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 101 (zobrazuje sa 71-80) | << predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |