Adriana S. (adrika280) ID 34442 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Plnene sampiony
[ recept č. 10213 zo dňa 11.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
12 kusov cerstvych, vacsich sampiononov, 10 dkg Nivy, 1 syr v crievku, 2 ks jarnej cibulky, 1/ 2 cervenej a 1/2 oranzovej alebo zltej, zelenej papriky (kvoli farebnosti), 2 PL olivoveho oleja, 2 struciky cesnaku, trochu petrzlenovej vnate(mozete pouzit aj susenu), bylinkova sol, cierne ml. korenie
na obalenie: hl. muka, 2 vajicka, struhanka, olej na vyprazanie
POSTUP PRÍPRAVY
Sampiony ocistime, hlubiky hlbsie vyrezeme. Klobuciky si odlozime na chvilu bokom. Hlubiky porezeme na drobne kocky, rovnako aj cibulku a papriky. Na panvici si rozohrejeme olivovy olej a dame na cca 10 min. podusit vsetky na drobne kocky pokrajane suroviny . Este do tepleho pridame na jablkovom struhadle nastruhanu Nivu, crievkovy syr, prelisovany cesnak, petrzlenovu vnat. Ochutime bylinkovou solou a c.ml. korenim.Dobre rozmiesame. Ak by sa nam nechcela Niva rozpustit, mozeme na chvilocku vratit spat na sporak. Este teplou masou plnime klobuciky sampionov. Kym si vsetky klobuciky naplnime masa nam vychladne a mozme obalit v muke, vajicku struhanke a vyprazime v oleji.
Podavame s cerstvou oblohou a opekanymi zemiackami. Pre "masozravych" do plnky mozete pridat na drobne kocky nakrajanu sunku, prip. makky salam. |
 | Lucia Baranova (luckaeuro) ID 24486, mimibazar.sk/luckaeuro (19.3.2011, 10:51) |
akurát premýšľam čo s krásnymi obrovskými bielučkými šampiňónmi čo som včera dostala, tak toto vypada uplne bezkonkurenčne, zajtra budu namiesto rezňov parádny recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
daniela o. (danka obertova) ID 145327 (30.5.2010, 21:41) |
Výborný receptík, robila som ho minulý týždeň a všetci sme sa zalizovali... čoskoro bude repete ja som si k tomu ešte dorobila syrovú omáčku a môžem odporučiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jaroslava Š. (SlavkaS.) ID 97974 (12.7.2009, 12:12) |
Adrika, včera som vyskúšala tento recept. Vždy som robila len klasické vyprážané šampiony, ale tieto nemajú chybu. Chutili celej rodine, k tomu zapekané zemiačky v rúre, bola to perfektná bašta. Určite ich budem robiť častejšie a dávam si ich medzi moje obľúbené receptíky. Ďakujem za inšpiráciu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.7.2009, 17:50) |
Jarka, vemi ma to tesi, ze chutnali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.1.2009, 19:08) |
Adrika, dnes som vyskúšala Tvoju variantu na plnené šampiňóny http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=421821 Ďakujem, sú vynikajúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (14.1.2009, 20:50) |
Veeeeelmi sa tesim Adka, ze chutili. Tvoje su este krajsie ako moje. Super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.1.2009, 21:17) |
Adri, super.Toto som sto rokov nejedla, vážne.Teda, tie klasické , vyprážané. Určite niekedy skúsim Tvoju vylepšenú verziu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.1.2009, 21:25) |
Lucka, odniesla som aj kolegynke na kostovku a uz si aj pytala recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (12.1.2009, 21:12) |
Vyprážané šampiňóny milujem a keď sú ešte takto super naplnené tak to by som si hneď dala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.1.2009, 21:23) |
Mirka, z tvojich receptikov viem, ze vsetko co je v plnke by malo vyhovovat tvojim chutkam. Manzel povedal, ze iba taketo mam robit. Papa a pozdravujem aj mamku |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (12.1.2009, 21:30) |
len tak medzi nami, ja zjem skoro všetko ak to na mňa necerí okále z taniera ale máš pravdu v plnke sú suroviny, ktoré lahodia mojím chuťovým bunkám ja proste milujem šampiňóny pozdrav odovzdám, ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | ANDREA G. (adika0108) ID 23370, mimibazar.sk/adika0108 (12.1.2009, 20:14) |
mnam to vyzerá super,aj som hladná zostala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.1.2009, 21:26) |
dakujem Andrejka, oni aj chutovo boli super. Papa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (12.1.2009, 8:55) |
Pomôcka pru vyprážaní šampionov: Odporúčam šampiony navliekať na špajlu (naplnené dávam plnkou k sebe), a takto na špajli ich aj obaľujem aj vyprážam a aj servírujem. Obyčajne dám 5-6 ks a zvyšok špajle odlomím. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.1.2009, 20:34) |
Anka, ja na spajli robim sampionovo-syrovy spiz, ale to je uz zas o niecom inom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lukáš r. (škrídla) ID 106915 (4.8.2009, 21:24) |
šampiono-syrovy špíz? Znie to chutne. prosím napíš recept. Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.8.2009, 19:17) |
Velmi jednoduchy: klobuciky sampionovov napichujes na spachtlu striedavo s mansimi kuskami tvrdeho syra, osolis, mierne okorenis a obalis v cesticku (vajcia rozslahat a pridat hladku muku a stipku mlieka) a vyprazis na oleji. Ak su klobuciky sampinonov velmi velke, treba ich prekrojit na polovicu. Pre masozravych este ako tretie doplnime pol kolieska spekacika alebo makkej klobasky. Dobru chut. Jednoduche a vyborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (11.1.2009, 22:18) |
boooooožinku, jak mne tečú slinky to je dobrotka a máš to pekne naaranžované  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (12.1.2009, 20:10) |
no na teba nemam ale skus, je to super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |