. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

MARHULOVY KOMPOT*****



POTREBNÉ PRÍSADY

marhule,kryštálový cukor,voda

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 27.9.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rýchly ríbezľový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ríbezlí, 1 želírovací cukor (500g)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi rýchly, určite ho mnohé poznáte, ale robila som ho prvý krát, (doteraz som vždy brala hotové od mamy), tak možno sa niektoré odhodláte aj vy....za 30minút bol už aj vo fľaškách

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zuzana L. (zanabela) ID 17727 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 3.7.2017, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 28.7.2018, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár z rúry 1****



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg slieviek, 250g kryštálového cukru, trošku šokrice mletej, 20 ml slivkového likéru alebo rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Neuveriteľne dobrý a rýchly lekvár zo slieviek. Neoľutujete, ke´d si ho urobíte. Naša záhrada zíva prázdnotou, lebo nam všetko pomrzlo a potom obil ľadovec..... tak čakám, kým klesnú ceny ovocia.
Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať, prerežeme napoly a odkôstkujeme. Dáme do väčšieho pekáča, posypeme cukrom, škoricou a premiešame. Za častého miešania pečieme pri teplote 180 stupňov na druhej polohe mriežky približne dve hodiny.
Horúci slivkový lekvár premiešame s likérom alebo rumom, nalejeme do pohárov, zatvoríme, na päť minút postavíme hore dnom, na viečko a necháme vychladnúť.
Skladujeme na suchom, tmavom mieste. Lekvár vydrží najmenej štvrť roka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 2.8.2012, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cibuľová marmeláda



POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL masla*2PL olivového oleja*1 kg červenej cibule*3 strúčiky cesnaku*4 PL hnedého cukru*3-5 PL octa*350 ml červeného vína*soľ*mčk*tymián

POSTUP PRÍPRAVY

Ja cibuľu teda nejak extra nemusím,ale toto,tak toto je cibuľový zázrak a chutí naozaj luxusne.Je skvelá na chleba natretý lučinou,či paštétou alebo ako základ na pizzu namiesto paradajok,či ako príloha k masu.Taká "inovácia" :)),pre tých čo majú radi nové chute.
A priznám sa,už som vyjedala z panvičky.......

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 8.9.2011, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

NAKLADANA ZELENINA _SO ZELENYMI PARADAJKAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Uhorky,kaleráb Gigant,zelené paradajky,cukina,mrkva,cibuľa Nálev:0,7 l ocot,2,1 l voda,2 pl Deko-pozor-nie prírodné,8 pl cukor,2 pl soľ olej -na vrch do pohára

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu očistíme,postrúhame a pokrájame,lepšie vyzerá,ak je aj krájaná.Cibuľu pridáme aj červenú a bielu,uhorky a cukiny strúhame-krájame aj so šupou,ak sú mladé,paradajky krájame na plátky,.Premiešame a zalejeme horúcim nálevom.Plníme do pohárov,navrch dáme malú lyžičku oleja.Nálev dávame asi na 1,5 prsta od vrchu.Utrieme okraje a zaviečkujeme.Sterilizujeme 5 minút od bodu varu.Vyberieme ,dotiahneme viečko a otočíme hore dnom.Tak máme prehľad o tom,že nevyteká nálev.Označíme dátumom výroby a odložíme do škrečkárne.

Konzumujeme najskôr o mesiac.

ODPORUCAM si kúpiť v domácich potrebách pomôcku na vyťahovanie horúcich pohárov zo zavaracieho hrnca.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 19.2.2011, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Banánový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg banánov to jest 9-10 ks,podľa toho aké sú veľké*750 g - 1 kg kryšt.cukru*1/2 lyžičky tlčených klinčekov*šťava z jedného citrónu

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 9.8.2012, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZAVÁRANÝ KARFIOL



POTREBNÉ PRÍSADY

karfiol, paprika, Zelko, ocot, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Dobre očistený karfiol som rozdelil na malé ružičky, naplnil do pohárov, pridal na tenko nakrájanú červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch. Takto je karfiol pekne chrumkavý. Kto chce karfiol mäkší, predĺži dobu sterilizovania na 40 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 1.10.2016, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cesnaková pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

Túto pastu si robievam niekoľko rokov a vždy ju musím mať v chladničke.

POSTUP PRÍPRAVY

na 1 kg rozpučeného alebo pomletého cesnaku pridáme 300-350g soli, dobre premiešame, natlačíme do zaváracích pohárov (ja používam od malých majonéz), vrch vždy zasypeme soľou, uzavrieme a vložíme do chladničky. Pridávame pred dovarením alebo do hotových jedál. Jedlo vopred nesolíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 25.7.2009, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cviklovo-kapustovy salat



POTREBNÉ PRÍSADY

1,75 kg kapusty 1,75 kg cvikly 3,5 dcl octu 30 dkg krystaloveho cukru 35 dkg cibule 3 PL soli ,trochu rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Nastruhat kapustu,uvarit a nastruhat cviklu, pridat ostatne suroviny.
Nechat odlezat do druheho dna.Naplnit do poharov.
Jedna davka 6 7 dcl poharov.
Je vyborny skuste!!!! Mozete ho ihned jest.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 2.9.2011, 23:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 71-80)<< predošlé 1,.,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu