končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Ovocie sušené na slnkuPOTREBNÉ PRÍSADY ovocie, plech, niečo na prikrytie (gáza, tenká tkanina,..) a slnečné počasie POSTUP PRÍPRAVY Tohto roku sme 1x vyskúšali sušiť ovocie a paradajky na slnku, ide to :) máme vyskúšané však len slivky, jablká a paradajky... Na plech dáme nakrájané ovocie (jablká na hrubšie plátky, nie úplné tenké, lebo tie sa nám prilepili na plech, slivky stačilo dať na polovice a bez kôstky, rezom hore). dáme ich tak, aby sa navzájom nedotýkali. Paradajky rozkrojíme na polovicu, tie väčšie ešte na polovicu, vydlabeme vnútro a poukladáme hore rezom, slabunko posolíme. Prikryjeme nejakou tkaninou a dáme sušiť na slnko. Na noc dáme plechy do vnútra. Jablká sa nám vysušili za deň, slivky a paradajky za 3dni. Slivky každý deň obrátime na druhú stranu. Takto sušené ovocie vraj nevydrží dlho (lebo nie je nijak chemicky konzervované), ale malo by vraj aspoň 2 mesiace.. uvidíme :) ovocie skladujeme v uzatvárateľnej sklenenej dóze, paradajky môžeme naložiť do oliv.oleja. Ak sa ovocie nestihne dosušiť na slnko, dosušíme ho v rúre na nízkej teplote, pri trošku pootvorených dvierkach (stačí dať do nich napr. varešku) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 9.7.2013, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo sterilizované v umývačke riadu :)POTREBNÉ PRÍSADY paradajky, papriky a cibbule podla chuti kazdeho + trochu soli POSTUP PRÍPRAVY zo zeleniny si pripravime leco, nalozime do poharov , uzavrieme a dame si najdlhsi program na umyvanie (resp.ten kde mate teplotu umyvania 70 stupnov) ked program skonci - vyberieme a otocime dole vieckom po vychladnuti odlozime do spajze :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (remperitka) ID 45064 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.3.2013, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
SUGO ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY paradajky * mrkva * cibuľa * soľ * olej * POSTUP PRÍPRAVY Sugo je výborná omáčka na špagety. Je robená podľa talianskeho receptu. Suroviny pridávam od oka. Kuk na obrázkový postup. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 31.10.2014, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Výborná nakladaná zeleninaPOTREBNÉ PRÍSADY uhorky asi 3 kg, 2 veľké karfioly, paprika,kaleráb,mrkva, nálev:2 l vody, 0,5 l ocot, 1,8 dl cukru, deko POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a uhorky nakrájame na hrubšie kolieska, papriku a kaleráb na pásiky. Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružičky. Na striedačku natlačíme do pohárov zeleninu a zalejeme nálevom. Otreme okraj pohára, zaviečkujeme a sterilizujeme 5 minút. Pohár necháme trochu vychladnúť, otočíme hore dnom, zakryjeme dekou a necháme vychladnúť do rána. Nálev : Cukor+ vodu prevariť. Pridať deko a spolu variť ešte 5 minút. 1 minútu pred koncom pridáme ocot. Trochu schladiť a naliať do pohárov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.9.2019, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Taliansky slivkový džemPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody POSTUP PRÍPRAVY Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový. Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší. Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 23.8.2012, 8:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nesterilizovaná čalamáda s borkénomPOTREBNÉ PRÍSADY Je čas zavárania. Prikladám recept na dobru čalamádu. Robila som obe verzie. POSTUP PRÍPRAVY Prvá verzia: 3kg uhorky alebo 1,5 kg uhorky, 1,5 kg kapusty, 6 papriky, 6 cibule, 4-5 mrkvy, 1 deko, 0,5l octu, 0,5 kg cukru, 1 kávová. lyžica borkénu - (dvojsiričitan draselný). Všetko spolu zmiešať a nechať stáť 4-5 hodiny. Ešte raz premiešať a dať do fliaš. Druhá verzia: 6kg kapusty, 2 kg uhorky, 2kg paprika, 1 kg cibuľa, 5 ks mrkva, 0,5 kg cukru, 2 lyžice soli, 2dkg (1 káv. lyžica) borkénu, 7dcl octu. Nechať stáť 24 hodín a naplniť do fliaš. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 8.8.2012, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čokoládová "nutela" z jabĺkPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2kg až 2,5kg očistených jabĺk, 500ml vody, 1kg kryštálového cukru (ja dávam menej), 100g kakaa, 100g čokolády, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 čokoládové pudingy-prášok POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept na "nutelu", tentokrát z jabĺk, pre inšpiráciu.. Jablká načistíme na štvrtky, šupku nečistíme, lebo neskôr sa budú jablká pasírovať. Očistené jablká zalejeme v hrnci pol litrom vody a za stáleho miešania varíme kým nezmäknú. Netrvá to dlho :) Potom jablká prepasírujeme a prelejeme opäť do hrnca. Bokom zo zmesi odoberieme pol litra. Do hrnca k prepasírovaným jablkám pridáme cukor (podľa chuti, my dávame menej), kakao, čokoládu (akú chcete, my dávame horkú) a miešame. Keď začne kakaová hmota vrieť, do odobratého pol litra prepasírovaných jabĺk zamiešame pudingový prášok a vlejeme ho do hrnca. Necháme prevrieť a odstavíme. Plníme poháriky, ktoré dáme sterilizovať na 20-30min. "Nutela" sa hodí na palacinky, koláč, či chlebík, atď.. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 26.10.2012, 13:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
MARHULOVY KOMPOT*****POTREBNÉ PRÍSADY marhule,kryštálový cukor,voda POSTUP PRÍPRAVY * OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 27.9.2012, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
DETSKÁ VÝŽIVAPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mrkvy, 3 kg jabĺk so šupkou, 1 kg cukru, 2 bal. vanilkového cukru, 0,5 čl kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu dáme zvlášť variť,pridáme jablká a cukor. Zalejeme vodou a prikryjeme. Ak je všetko mäkké,odstavíme a rozmixujeme. Nalejeme do fľaštičiek a sterilizujeme 5 až 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
RÍBEZĽOVÝ SIRUPPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter ríbezľovej šťavy, 1,5 kg kryštálového cukru, 10 g kyseliny citrónovej POSTUP PRÍPRAVY Ríbezle rýchlo umyjeme pod tečúcou vodou, očistíme a vylisujeme. Získanú ríbezľovú šťavu necháme 2 dni mierne nakvasiť a potom precedíme cez šatku.Čistú šťavu dáme do smaltovaného alebo nerezovej nádoby, prisypeme cukor a za stáleho miešania privedieme do varu.Pridáme kyselinu a hneď odstavíme z ohňa. Znova precedíme cez šatku a naplníme do čisto umytých, ohriatých fliaš, ktoré dobre uzavrieme a uložíme na chladné ,tmavé a suché miesto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Viera M. (Viera36) ID 66359 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 24.6.2014, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,.,43 ďalšie >> |