. .. .. .. .. .. .
. .

Taliansky slivkový džem - RECEPT 49440

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Taliansky slivkový džem


[ recept č. 49440 zo dňa  ]


Taliansky slivkový džem


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg očistených sliviek (bez kôstok), šťava z 1 veľkého citróna, približne 600g cukru, pol hrnčeka vody

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky si umyjeme, očistíme a zbavíme kôstok. Očistené slivky dáme do hrnca spolu s vodou, cukrom a citrónovou šťavou a varíme asi 10-15min, kým slivky nezmäknú. Potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom (aby bola hladká) a varíme džem za stáleho miešania na želanú hustotu, orientačne určite hodinu až hodinu a pol. Ja si hustotu vždy otestujem tak, že kvapnem trochu horúceho džemu na tanierik a ak tanierik otočím a džem nesteká, tak je hotový.
Ďžem má peknú farbu vďaka citrónovej šťave a zároveň chuť aj oživí. Výborne sa hodí na palacinky, chlebík, či potieranie koláčov. Cukor si samozrejme upravte podľa potreby, my sme nechceli veľmi sladký džem, skôr taký kyselkavejší.
Z tohto množstva sú približne 3 trojdecové poháriky džemu.
<< COOKIES :) | Taliansky slivkový džem | svieži koláčik - ovocný >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea M. (mokruša) ID 116037 (21.8.2012, 21:35)
Dnes som robila tento džem z 5-tich dávok a môžem iba konštatovať, že je fakt úžasný!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (22.8.2012, 8:13)
vau, Andrejka (Y) som veľmi rada, že chutí a ďakujem za správu (L) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (18.8.2012, 21:41)
(Y)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.8.2012, 8:36)
vyskúšajte (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (17.8.2012, 23:57)
(Y) (Y) (Y)....slivky mám...asi vyskúšam.... (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (18.8.2012, 11:43)
vyskúšajte, určite bude chutiť ,-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (18.8.2012, 12:04)
Janka , už sa varí. (Y) Vonia celá kuchyňa. :-$ Mala som iba 480 g sliviek, tak som prihodila broskyňu. ,-) Robím z 1 / 2 dávky. Paráda. |:o) |:o) |:o)...Ďakujem.
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (18.8.2012, 12:48)
super :-) budete mať aspoň malú ochutnávku :-$ my ideme tiež ho robiť, opäť ,-) (hello) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (15.8.2012, 20:06)
nooo, my sme tento týždeň robili tento džem úplne neplánovane, a ani sme nevedeli, že je taliansky (I) pôvodný úmysel bol zavariť slivky, ale vzhľadom na to, že sme zabudli, že máme na variči hrniec so sterilizovanými fľašami so slivkovým kompótom, výsledok bola uvarená slivková hmota asi s polovičným množstvom sirupu vo fľašiach 8-| . takže nasledovný postup bol, janka, totožný s tvojím - rozmixovať a variť na hustotu džemu ,-) ale potvrdzujem ,že chuťovo džem nemá chybu (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.8.2012, 22:02)
hehe, ste sa parádne vynašli (H) a myslím, že je úplne jedno čí je to recept alebo kto skôr na neho prišiel, hlavne, že chutí, že? ,-) tak príjemné vychutnávanie džemu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (15.8.2012, 16:13)
Janka, už som si ho šupla do receptíkov, a určite ho skúsím. Ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.8.2012, 16:45)
rado sa stalo ,-) hlavne, aby aj vám chutil :-$ tá troška námahy si myslím, že stojí za to a viete, že doma máte džem bez chémie :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (15.8.2012, 18:39)
však o to ide :-) (F) ja robievam, ale takto som ešte nerobila :-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (15.8.2012, 19:46)
tak potom dajte vedieť ako to šlo ,-) my sme robili vždy len klasický lekvár v kotle vyváraný, tak toto je príjemná zmena (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (17.8.2012, 17:27)
Jani tak mám hotovo, už sa chladí ,-)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (18.8.2012, 11:43)
tak už len pochutnávať si na ňom :-p (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (18.8.2012, 20:37)
Ďakujem za receptík (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu