končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Večera pre dvoch za 15 minútPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g tvrdého syra, 300 g kuracích pŕs, 1 menší pór, 1 menšia červená paprika, 3 balíčky instantnej čínskej polievky POSTUP PRÍPRAVY Syrové košíčky si pripravíme tak, že cca 50 g syra nastrúhame na strúhadle (ako jablká) a rozložíme na suchú panvicu. Opekáme, kým spodok nie je zlatistý, vyklopíme na misku a na nej necháme vychladnúť. Na oleji restujeme 10-15 min kúsky kuracieho mäsa, kolieska póru, plátky papriky, posypeme vegetou, rascou a pridala som aj koreniny a olej z balíčka instantnej polievky (pozor, kto nemá rád ostré, tak opatrne, bývajú štipľavé). Na záver som pridala moje obľúbené kari. Do hotového pridáme precedené rezance, ktoré sme nechali 5 minút postáť vo vriacej vode. Servírujeme v syrových košíčkoch. V názve receptu nehľadajte žiadnu romantiku, bola to večera pre môjho večne hladného syna a manžela :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 4.9.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pangasius v horčicovej omáčke s pečenými zemiakmiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie rýb, maslo, citrón, smotana, horčica, zemiaky, koreniny POSTUP PRÍPRAVY Filety posypeme vegetou, rascou a opečieme z oboch strán na masle, vyberieme. Výpek zahustíme smotanou a 1 polievkovou lyžicou horčice (môžeme sladkou, kyslou, jogurtom - podľa chuti), prípadne môžeme pridať aj uhorky nakrájané nadrobno. Filety vrátime späť a necháme podusiť cca 10 minút v omáčke. Na záver ochutíme citrónom. Očistené zemiaky nakrájame na polovice a na každú polovicu naražeme pásiky čo najbližšie k sebe. Dáme do jenskej misy, posypeme vegetou, rascou, prípadne aj zmesou na americké zemiaky, pokvapkáme olejom a zakryté pečieme cca hodinu. Pred dopečením necháme piecť odokryté, aby zozlatli. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 5.10.2014, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Salámové ružePOTREBNÉ PRÍSADY Na jednu potrebujeme 6 plátkov salámy POSTUP PRÍPRAVY Plátky salámy rozložíme vedľa seba tak, aby sa prekrývali OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 128 návštěvníkov) KOMENTÁRE (57) posledné: 9.10.2010, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Makovo-pudingový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 350 g hladkej alebo polohrubej múky, 30 g droždia, 80 g práškového cukru, 150 ml mlieka, 125 g tuku, na sneh 2 bielky a 70 g cukru Maková náplň: 400 g mletého maku, 150 ml mlieka, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, zvyšok tuku z cesta, škorica Puding: 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding Posýpka: 80 g polohrubej múky, 80 g práškového cukru, škorica, 60 g tuku POSTUP PRÍPRAVY Z múky, droždia, mlieka, cukru vypracujeme cesto a necháme vykysnúť, potom roztiahneme na vymastený plech. Naň striedavo kladieme makovú a pudingovú plnku. Maková - mletý mak zalejeme horúcim mliekom a zamiešame. Žĺtky vymiešame s cukrom a spolu s tukom a škoricou primiešame k maku. Pudingová - z mlieka a pudingu uvaríme puding, obe plnky necháme trochu vychladnúť a do oboch primiešame sneh z dvoch bielkov a cukru. Vrch posypeme posýpkou a koláč ešte necháme podkysnúť 15 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie sú okraje zlatisté (v mojej rúre cca 20 minút) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 4.8.2008, 7:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trasené muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Muffiny: 300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g roztopeného masla, 200 ml "kokakoly"Krém: puding, 500 ml mlieka, 3PL kryštálového cukru, 125g masla POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na muffiny dáme do uzatvárateľnej nádoby (ja som použila klasickú plastovú s vrchnákom) a trasieme asi pol minúty (môžu triasť aj deti).Premiešame ešte lyžicou, nalievame do košíkov a upečieme (je ich 24). Uvaríme si puding a po vychladnutí ho vyšľaháme so zmäknutým maslom. Keby synovia nečakali už pri rúre a krém neodjedali lyžičkou z misy, tak by som krém dávala na muffiny ozdobným vrecúškom, takto som im ho rýchlo navrstvila len lyžicou :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) KOMENTÁRE (37) posledné: 3.6.2014, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Moja verzia ázijskej polievkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kuracie stehno, koreňová zelenina, tofu, koreniny, rezance, solamyl, prípadne hríby POSTUP PRÍPRAVY Keďže moje deti odmietajú polievky a obzvlášť vývary, urobila som im klasický kurací vývar, len som ho prispôsobila polievke, ktorá im chutila v ázijskej reštaurácii. Takže - zo stehna a zeleniny urobíme klasický vývar. Všetko som precedila, zeleninu nastrúhala na strúhadle ako na uhorky (krájať tenučké plátky ako profesionál nezvládam :o)) , mäso som oddelila od kosti a nakrájala na malé kúsky. Podľa chuti môžeme ešte pridať napríklad lahôdkové tofu nakrájané na drobné kocky, rozšľahané vajíčko... Keďže v ázijskej reštaurácii je polievka hustá, uvarila som priamo vo vývare rezance a ešte som ju zahustila solamylom rozpusteným vo vode. Pridala som späť zeleninu a mäso. Manželova verzia bola aj s hríbami + tabasco alebo čokoľvek štipľavé. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2009, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezance v cestíčku bez vajcaPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia nakrájané na čo najdlhšie rezance Cestíčko: 2dl vody, cca 6 PL hladkej múky, štipka kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Rezance mäsa namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom oleji. Podávame s ryžou a kúsky mäsa si namáčame do omáčky: Omáčka: Tú si urobíme podľa vlastnej chuti - do vriacej vody pridáme cukor, soľ, sójovú omáčku, pretlačený cesnak. Ak máme radi sladkokyslú, pridáme aj ocot, prípadne si ju môžeme aj trošku zahustiť solamylom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zrýchlená verzia "dukátových buchtičiek"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 2 hrnčeky (HR) polohrubej múky, 1 HR práškového cukru, 1 HR mlieka, 1/2 HR oleja 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 HR mletého alebo celého maku Vanilkový puding z 1l mlieka POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto len zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem pri teplote 180 stupňov podľa typu rúry cca 20 minút. Po upečení cesto nakrájame na kocky vo veľkosti dukátových buchtičiek a zalejeme pudingom. Je to obľúbené jedlo mojich detí a perfektné na toto prázdninové obdobie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 11.10.2009, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta princa EvženaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 200g kryštálového cukru. 100g čokolády, 100g masla, 100g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 20g kakaa Čerešňová náplň: 400g čerešní (ja som použila višne) - čerstvých alebo kompót, 300ml nálevu z kompótu, 50g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding Šľahačková náplň: 500 ml smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 100g strúhanej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme, pridáme maslo a vyšľaháme. Vlejeme žĺtky, sneh, múku s kypriacim práškom a kakao. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Necháme vychladnúť a 2cm od okrajov stred vydlabeme. Z kompótovej šťavy, cukru a pudingového prášku uvaríme krém, do ktorého pridáme čerešne a krátko povaríme. Náplň vylejeme do korpusu a dáme do chladničky vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu a vydlabané kúsky cesta, vymiešame a rozotrieme na čerešňovú náplň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Agarový koláč s jahodamiPOTREBNÉ PRÍSADY Piškótové cesto, čerstvé jahody, jahodový lekvár, agar - je to zdravšia náhrada želatíny, lebo je rastlinného pôvodu, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Upečieme si piškótové cesto - ja som do neho dala špaldovú múku a keďže máme veľa jahôd, tak zopár jahôd aj do cesta. Potrieme ho lekvárom, rozložíme naň jahody. 2 čajové lyžičky agaru rozpustíme v 1l vody, môžeme dochutiť šťavou z citróna, cukrom a necháme prejsť varom. Necháme ho vychladnúť tak, aby začal hustnúť a nalejeme ho na jahody. Dozdobíme šľahačkou a jahodami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (10) posledné: 12.6.2008, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 61-70) | << predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |