. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 26.4.2024 8:26 DNES
Aktualizácia: 26.4.2024 8:26 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Večera pre dvoch za 15 minút



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g tvrdého syra, 300 g kuracích pŕs, 1 menší pór, 1 menšia červená paprika, 3 balíčky instantnej čínskej polievky

POSTUP PRÍPRAVY

Syrové košíčky si pripravíme tak, že cca 50 g syra nastrúhame na strúhadle (ako jablká) a rozložíme na suchú panvicu. Opekáme, kým spodok nie je zlatistý, vyklopíme na misku a na nej necháme vychladnúť. Na oleji restujeme 10-15 min kúsky kuracieho mäsa, kolieska póru, plátky papriky, posypeme vegetou, rascou a pridala som aj koreniny a olej z balíčka instantnej polievky (pozor, kto nemá rád ostré, tak opatrne, bývajú štipľavé). Na záver som pridala moje obľúbené kari. Do hotového pridáme precedené rezance, ktoré sme nechali 5 minút postáť vo vriacej vode. Servírujeme v syrových košíčkoch. V názve receptu nehľadajte žiadnu romantiku, bola to večera pre môjho večne hladného syna a manžela :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 4.9.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pangasius v horčicovej omáčke s pečenými zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie rýb, maslo, citrón, smotana, horčica, zemiaky, koreniny

POSTUP PRÍPRAVY

Filety posypeme vegetou, rascou a opečieme z oboch strán na masle, vyberieme. Výpek zahustíme smotanou a 1 polievkovou lyžicou horčice (môžeme sladkou, kyslou, jogurtom - podľa chuti), prípadne môžeme pridať aj uhorky nakrájané nadrobno. Filety vrátime späť a necháme podusiť cca 10 minút v omáčke. Na záver ochutíme citrónom.
Očistené zemiaky nakrájame na polovice a na každú polovicu naražeme pásiky čo najbližšie k sebe. Dáme do jenskej misy, posypeme vegetou, rascou, prípadne aj zmesou na americké zemiaky, pokvapkáme olejom a zakryté pečieme cca hodinu. Pred dopečením necháme piecť odokryté, aby zozlatli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (40) posledné: 5.10.2014, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Salámové ruže



POTREBNÉ PRÍSADY

Na jednu potrebujeme 6 plátkov salámy

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky salámy rozložíme vedľa seba tak, aby sa prekrývali

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 128 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (57) posledné: 9.10.2010, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Makovo-pudingový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 350 g hladkej alebo polohrubej múky, 30 g droždia, 80 g práškového cukru, 150 ml mlieka, 125 g tuku, na sneh 2 bielky a 70 g cukru
Maková náplň: 400 g mletého maku, 150 ml mlieka, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 2 žĺtky, zvyšok tuku z cesta, škorica
Puding: 300 ml mlieka, 1 vanilkový puding
Posýpka: 80 g polohrubej múky, 80 g práškového cukru, škorica, 60 g tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Z múky, droždia, mlieka, cukru vypracujeme cesto a necháme vykysnúť, potom roztiahneme na vymastený plech. Naň striedavo kladieme makovú a pudingovú plnku. Maková - mletý mak zalejeme horúcim mliekom a zamiešame. Žĺtky vymiešame s cukrom a spolu s tukom a škoricou primiešame k maku. Pudingová - z mlieka a pudingu uvaríme puding, obe plnky necháme trochu vychladnúť a do oboch primiešame sneh z dvoch bielkov a cukru. Vrch posypeme posýpkou a koláč ešte necháme podkysnúť 15 minút. Pečieme pri teplote 200 stupňov, kým nie sú okraje zlatisté (v mojej rúre cca 20 minút)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 4.8.2008, 7:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trasené muffiny



POTREBNÉ PRÍSADY

Muffiny: 300 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 250 g práškového cukru, 4 vajcia, 200 g roztopeného masla, 200 ml "kokakoly"Krém: puding, 500 ml mlieka, 3PL kryštálového cukru, 125g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na muffiny dáme do uzatvárateľnej nádoby (ja som použila klasickú plastovú s vrchnákom) a trasieme asi pol minúty (môžu triasť aj deti).Premiešame ešte lyžicou, nalievame do košíkov a upečieme (je ich 24). Uvaríme si puding a po vychladnutí ho vyšľaháme so zmäknutým maslom. Keby synovia nečakali už pri rúre a krém neodjedali lyžičkou z misy, tak by som krém dávala na muffiny ozdobným vrecúškom, takto som im ho rýchlo navrstvila len lyžicou :o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (37) posledné: 3.6.2014, 16:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Moja verzia ázijskej polievky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuracie stehno, koreňová zelenina, tofu, koreniny, rezance, solamyl, prípadne hríby

POSTUP PRÍPRAVY

Keďže moje deti odmietajú polievky a obzvlášť vývary, urobila som im klasický kurací vývar, len som ho prispôsobila polievke, ktorá im chutila v ázijskej reštaurácii. Takže - zo stehna a zeleniny urobíme klasický vývar. Všetko som precedila, zeleninu nastrúhala na strúhadle ako na uhorky (krájať tenučké plátky ako profesionál nezvládam :o)) , mäso som oddelila od kosti a nakrájala na malé kúsky. Podľa chuti môžeme ešte pridať napríklad lahôdkové tofu nakrájané na drobné kocky, rozšľahané vajíčko... Keďže v ázijskej reštaurácii je polievka hustá, uvarila som priamo vo vývare rezance a ešte som ju zahustila solamylom rozpusteným vo vode. Pridala som späť zeleninu a mäso. Manželova verzia bola aj s hríbami + tabasco alebo čokoľvek štipľavé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.6.2009, 9:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezance v cestíčku bez vajca



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia nakrájané na čo najdlhšie rezance
Cestíčko: 2dl vody, cca 6 PL hladkej múky, štipka kypriaceho prášku alebo sódy bikarbóny, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance mäsa namáčame do cestíčka a vyprážame v horúcom oleji. Podávame s ryžou a kúsky mäsa si namáčame do omáčky:
Omáčka: Tú si urobíme podľa vlastnej chuti - do vriacej vody pridáme cukor, soľ, sójovú omáčku, pretlačený cesnak. Ak máme radi sladkokyslú, pridáme aj ocot, prípadne si ju môžeme aj trošku zahustiť solamylom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Zrýchlená verzia "dukátových buchtičiek"



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, 2 hrnčeky (HR) polohrubej múky, 1 HR práškového cukru, 1 HR mlieka, 1/2 HR oleja 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 HR mletého alebo celého maku
Vanilkový puding z 1l mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto len zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem pri teplote 180 stupňov podľa typu rúry cca 20 minút. Po upečení cesto nakrájame na kocky vo veľkosti dukátových buchtičiek a zalejeme pudingom. Je to obľúbené jedlo mojich detí a perfektné na toto prázdninové obdobie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (22) posledné: 11.10.2009, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta princa Evžena



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
6 vajec, 200g kryštálového cukru. 100g čokolády, 100g masla, 100g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 20g kakaa
Čerešňová náplň:
400g čerešní (ja som použila višne) - čerstvých alebo kompót, 300ml nálevu z kompótu, 50g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding
Šľahačková náplň:
500 ml smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 100g strúhanej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme, pridáme maslo a vyšľaháme. Vlejeme žĺtky, sneh, múku s kypriacim práškom a kakao. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Necháme vychladnúť a 2cm od okrajov stred vydlabeme. Z kompótovej šťavy, cukru a pudingového prášku uvaríme krém, do ktorého pridáme čerešne a krátko povaríme. Náplň vylejeme do korpusu a dáme do chladničky vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu a vydlabané kúsky cesta, vymiešame a rozotrieme na čerešňovú náplň.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Agarový koláč s jahodami



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškótové cesto, čerstvé jahody, jahodový lekvár, agar - je to zdravšia náhrada želatíny, lebo je rastlinného pôvodu, šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme si piškótové cesto - ja som do neho dala špaldovú múku a keďže máme veľa jahôd, tak zopár jahôd aj do cesta. Potrieme ho lekvárom, rozložíme naň jahody. 2 čajové lyžičky agaru rozpustíme v 1l vody, môžeme dochutiť šťavou z citróna, cukrom a necháme prejsť varom. Necháme ho vychladnúť tak, aby začal hustnúť a nalejeme ho na jahody. Dozdobíme šľahačkou a jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 12.6.2008, 15:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 61-70)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu