končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 146 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,15 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kolednícke koláčePOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 600 g hladkej múky, 150 g Hery, 100 g cukru, 100 ml šľahačky, 200 ml vlažného mlieka, 3 žĺtky, kocka droždia, vanilkový cukor, štipka soli, 2 lyžice umu, citrónová kôra. Plnka - tvarohová: 250 g tvarohu v alobale, 250 g tvarohu vo vaničke, 2 žĺtka, 2 lyžice smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, postrúhaná kôra z polovice citróna. Na makovú plnku: mletý mak, práškový cukor, lyžička škorice, mlieko. Okrem toho slivkový lekvár, mandle a vajíčko na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme múku, cukor, vlažné mlieko a rozdrobíme droždie. Keď vzíde kvások, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Necháme riadne vykysnúť. Počas kysnutia ešte zo dva krát cesto varechou prepracujeme. Ja som do cesta nedala 150 g Hery, lebo som ju nemala, ale 100 g masla a zvyšok som doplnila domácou masťou a olejom. A ako ďalej? - viď obrázkový postup. Inšpiráciu na toto výborné cesto a tvarohovú plnku som čerpala na www.mimibazar.cz - (pavlinice) ID 31519, názov a zdobenie som odpozerala na www.mamincinyrecepty.cz. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 14.9.2010, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nescafé šľahačkové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 300 g polohrubej múky, 150 práškového cukru, 1 lyžica nescafé, 3 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia, 100 g rozpustenej vlažnej Hery, 3 lyžice oleja, 250 ml vlažného mlieka, 2 lyžice umu. Okrem toho potrebujeme džem, 100 g horkej čokolády, 200 g kyslej smotany, 1 rastlinnú šľahačku na šľahanie - ja som použila Rama cremefine (ak použijeme klasickú šľhačkovú smotanu, tak pridáme stužovač šľahačky). POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s ostatnými sypkými surovinami na korpus, pridáme zmiešané mokré suroviny a všetko dôkladne vymiešame. Ja som pridala aj čokoládový posyp. Nalejeme na plech 30 x 40 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme na 180 C. Vlažný korpus potrieme džemom - ja som použila pomarančový. Vo vodnom kúpeli rozpustíme horkú čokoládu a vmiešame do nej kyslú smotanu. Túto čoko - smotanu natrieme na korpus potretý džemom. Rastlinnú šľahačku vyšľaháme a natrieme na múčnik. Ozdobíme a dáme do chladničky stuhnúť. Zdroj: www.mimibazar.cz - užívateľka spero ID 143473. Je to rýchly, nenáročný a hlavne vynikajúci koláčik. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 6.10.2010, 19:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mramorové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 110 g práškového cukru, 75 ml oleja, 75 ml mlieka, 210 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL kakaa. Náplň: 1 pomazánkové maslo bez príchute - 150 g, 1 vajce, 1vanilkový cukor, 2 PL práškového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Tieto muffinky som objavila na www.dama.cz - u užívateľky Ivanaw. Ja som troška zmenila postup, pretože som v Tescu kúpila čokoládové pomazánkové maslo. V pôvodnom recepte mal byť základ kakaový a plnka biela, ja som to vymenila, základ som mala biely a plnku čokoládovú. Náplň si pripravíme vyšľahaním všetkých surovín. Cesto pripravíme tak, že celé vajcia šľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do penista. Potom znížime rýchlosť šľahania a pridáme olej, vlažné mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do košíčkov do muffinkovej formy, pridáme náplň a vidličkou urobíme mramorovanie. Dáme piecť na 180 C. Tento pomer surovín je presne na 12 muffiniek. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (19) posledné: 10.4.2014, 11:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zemiakové praclíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 18 dkg uvarených - jemne nastrúhaných zemiakov, 20 dkg polohrubej múky, 10 dkg masla, 2 ČL lyžičky korenia (použila som korenie na pečené zemiaky), štipka prášku do pečiva. Okrem toho vajíčko na potretie, hrubozrnná soľ a sezamové semienka na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto. Rozdelíme na rovnaké kúsky a tvarujeme praclíky. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, hrubozrnnou soľou a sezamovými semienkami. Zdroj: www.dama.cz ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (12) posledné: 12.10.2010, 19:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové rohlíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 100 ml mlieka, 100 ml vody, 1 vajce, 50g Hery, 2 PL oleja, 500 g polohrubej múky, 70 g kokosu, 1 PL citrónovej šťavy, 7 PL cukru, 1/2 ČL soli, 30 g droždia. Okrem toho vajce na potretie a čokoládová poleva na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Z perníkových kariet mi zostala plnka a tak som rozmýšľala ako ju minúť. Keďže išli do nej surové vajcia, tak som musela vymyslieť niečo s tepelnou úpravou. Nakoniec som sa rozhodla pre tieto rohlíčky, ktoré som objavila na: http://foto.dama.cz/foto.php?f=855063 u Želky. Skúšala som od nej viacero vecí a vždy sa mi osvedčili. Zo surovín vypracujeme klasické kysnuté cesto. Po vykysnutí rozdelíme na 14 ks, urobíme bochníčky a necháme ešte 15 minút odpočívať. Potom z každého kúsku vyvaľkáme ovál, stočíme do rohlíčka a dáme na plech na pečenie. Na plechu necháme rohlíčky cca 35 minút kysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť. Po vychladnutí zdobíme čokoládovou polevou. Ja som robila z polovičnej dávky, v pôvodnom recepte nie sú ničím plnené, použila som plnku z perníkových kariet. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.8.2010, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Perníkové karty s náplňou z lieskových orieškovPOTREBNÉ PRÍSADY 220 g medu, 1 lyžička korenia na varené víno, 180 g práškového cukru, 110 g masla, 3 vajcia, 520 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, 1 lyžica kakaa. Náplň: 120 g práškového cukru, 120 g jemne mletých lieskových orieškov (2x pomletých), 80 g kandizovanej pomarančovej kôry, 2 vajcia, 20 g solamylu. Poleva: 150 g čokolády na varenie, 100 g stuženého tuku. POSTUP PRÍPRAVY Rozohriaty med vyšľaháme s cukrom, maslom a korením na varené víno. Po vychladnutí zašľaháme do peny vajcia a zmes múky so sódou bikarbónou, škoricou a kakaom. Vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladu do rána odležať. Na druhý deň cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a plát rozdelíme na rovnako veľké štvorčeky. Plnku pripravíme zmiešaním najemno pomletých lieskových orieškov, jemne sekanej kandizovanej pomarančovej kôry, vajec, cukru a solamylu. Na polovicu štvorčekov dáme pripravenú náplň, každý štvorček prikryjeme štvorčekom bez náplne. Okraje ničím nepotierame a ani nemusíme zvlášť pritláčať, náplň nevytečie. Takto pripravené karty dáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení a vychladnutí máčame v čokoládovej poleve a zdobíme. Tento skvelý recept som objavila v časopise Knihovnička Recepty 3/2010. Medové karty sú výborné, kto má rád medovníky a vyskúša, tak určite neobanuje. Ozaj je to "nebíčko v papuli" ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (19) posledné: 18.12.2013, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkovo pudingové šatôčky z plundrovaného cestaPOTREBNÉ PRÍSADY Tukové cesto: 250 g vychladeného masla, 100 g hladkej múky. Kysnuté cesto: 30 g droždia, 40 g práškového cukru, 200 ml vlažného cesta, 400 g hladkej múky, štipka soli, 1 vanilkový cukor, 2 žĺtky, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžičky postrúhanej citrónovej kôry. Plnka: 300 ml mlieka, 1 vanilkový pudingový prášok, 300 g sliviek. 1 vajce na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Pokrájané maslo spracujeme s múkou na tukovú kocku, ktorú dáme do chladničky stuhnúť. Do misy dáme múku, vyhĺbime jamku, pridáme droždie, lyžičku cukru a mlieko. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšný cukor, štipku soli, žĺtka, citrónovú šťavu, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré dáme vykysnúť cca 40 minút. Cesto po vykysnutí dobre premiesime, rozvaľkáme ho na veľký plát, do jeho stredu položíme tukovú kocku a cesto preložíme ako obálku. Znovu ho rozvaľkáme a poskladáme ho na tri krát. . Opäť ho necháme kysnúť 40 minút. Tento postup ešte jeden krát zopakujeme. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania ho vychladíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a rozkrájame na štvorce 8 x 8 cm . Na každý štvorec dáme kôpku pudingu a polovicu slivky. Zložíme do šatôčky. Všetky dáme na plech, necháme ešte trocha pokysnúť, potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Zdroj: časopis Rytmus života ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (20) posledné: 21.9.2010, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Staročeský "Frgálovník"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 25 dkg hladkej múky, 3 dkg rozpusteného masla, 1 žĺtok, 1,5 čl. sušeného droždia alebo 1 dkg čerstvého, 3 dkg cukru, 1,5 dcl mlieka. PLNKA 1 : 20 dkg slivkového lekváru, rum, voda, škorica, cukor. PLNKA 2: 5-6 jabĺčok, škorica, rum, maslo, med, cukor. POSÝPKA: 2 dkg hrubej múky, 3 dkg kryštálového cukru, 2 dkg masla. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, vyhĺbime v nej jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie, mlieko a necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme rozpustené maslo, žĺtok, štipku soli a zvyšné mlieko. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu vykysnúť. Plech vystelieme papierom na pečenie a cesto vyvaľkáme priamo na ňom. Ja som použila plech na pizzu a troška cesta mi zostalo. Ušúľala som valček a obtočila okolo cesta ako vyvýšený okraj. Slivkový lekvár s troškou vody, umu, škorice a cukru povaríme a natrieme ako prvú vrstvu na cesto. Mala som tvaroh, ktorý som potrebovala minúť, tak som ho vymiešala s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom a žĺtkom a natrela ako druhú vrstvu na cestu. Pekáčik som vymastila maslom, pridala nastrúhané jabĺčka a dve nastrúhané hrušky, med, cukor a um a dala som do rúry dusiť cca na 5 minút. Po vychladnutí som túto zmes natrela ako tretiu vrstvu. Nakoniec som z múky, cukru a masla urobila drobenku a ňou som posypala celý vrch koláča. Nechala som ho ešte chvíľu pokysnúť, okraje potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť na 180 C. Zdroj: www.mimibazar.cz - ID 7075 Koláč je výborný, chuťou pripomína pravý frgál ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 12.5.2011, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Letný zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 6 vajíčok, 4 PL práškového cukru, 6 PL polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 prášok do pečiva. Náplň: 3 kelímky kyslej smotany, 250 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 2 PL práškového cukru. Ovocie - v mojom prípade čučoriedky, džem na potretie. POSTUP PRÍPRAVY 6 žĺtkov dôkladne vyšľaháme so 4 PL práškového cukru, pridáme 6 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 PL kakaa a všetko dôkladne vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh so 6 bielkov. Zmes vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme na plechu vychladnúť. Povrch potrieme pikantným džemom a poukladáme ovocie - v mojom prípade to boli čučoriedky. Kyslé smotany vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha. Ešte raz všetko spolu jemne premiešame a vylejeme na pripravené cesto. Zarovnáme povrch a necháme dôkladne stuhnúť v chladničke. Ja som piekla večer a do rána mi koláč krásne stuhol. Ozdobila som strúhanou čokoládou a šľahačkou. Tento recept mám zo starého čísla časopisu Slovenka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 11.8.2010, 9:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Grísová dobrotaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l mlieko, 11 polievkových lyžíc detskej krupice, 6 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 80 g maslo, 80 g hrozienka + sekané orechy. Na puding: 0,5 l mlieka, 1 čokoládový puding, 1 polievková lyžica kryštálového cukru. POSTUP PRÍPRAVY Krupicu nasypeme do 1 l mlieka a necháme naboptnať. Kým sa krupica močí, uvaríme puding klasickým spôsobom. Ja som použila karamelový a nie čokoládový puding. Potom za stáleho miešania privedieme mlieko s krupicou do varu, pridáme cukor, nakrájané maslo a hrozienka s orieškami. Ja som oriešky nedávala. Chvíľu spolu povaríme, kým sa maslo celkom nerozpustí. Sklenenú formu na bábovku, alebo sklenenú misu - ja som použila formu z Tupperware, vypláchneme studenou vodou, vylejeme do nej krupicovú zmes a lyžicou kladieme kôpky pudingu. Zoberieme vidličku a puding povtláčame dovnútra, snažíme sa vytvoriť mramorový efekt. Dáme vychladiť a krájame nožom namočeným v horúcej vode, až keď je dobrota riadne stuhnutá. Podávame s ovocím a šľahačkou. Tento recept som objavila na: http://varecha.pravda.sk/recepty/grisova-dobrota/6761-pouzi.html Je to ozaj dobrota - taká netradičná krupicová kaša s pudingom skvelej chuti. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 23.2.2011, 12:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 146 (zobrazuje sa 51-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,15 ďalšie >> |