. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 194 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,20 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Chili Con Carne ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

polovica cibule * 1 strúčik cesnaku * polovica zelenej a polovica červenej papriky * 1 konzerva červenej fazule * 25 dkg mletého hovädzieho mäsa * polovica konzervy krájaných paradajok * 2 dl zeleninového vývaru / z kocky / * 1 čajová lyžička sušeného oregana * 1 čajová lyžička čili prášku * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je výborné na zohriatie so štipkou čili.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 13.10.2011, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Viedenský rezeň (Wiener snitzel)



POTREBNÉ PRÍSADY

teľacie mäso(stehno), bravčová masť, strúhanka, hladká múka, vajcia, mčk, soľ, citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Prekvapilo ma, že tu nie je recept na Viedenský rezeň, totiž ja som ho tu hľadala, nenašla ale našla som inde a dnes som ho robila, tak si dovolím recept pridať :)

Teľacinku si nakrájame na 1,5cm hrubé rezne, jemne(nie veľmi na tenko) vyklepeme, posolíme, pokoreníme. Kraje rezňov jemne narežeme aby sa pri vyprážaní nekrútili. Obalíme v trojobale ale vajíčka neriedime mliekom a strúhanku do rezňov nevtláčame(obalíme len zľahka). Vyprážame na bravčovej masti každú stranu asi 3 minúty. Podávame s maslovými zemiakmi alebo zemiakovým šalátom. Rezeň ozdobíme kolieskom citróna. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína M. (katkam) ID 62614 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.2.2012, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Kotlíkový guláš- jednoduchý :)



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g hovädzieho mäsa, 2 PL bravčovej masti, 4 cibule, mletá sladká paprika, čierne mleté korenie, drvená rasca, striedka z 1 veľkého krajca chleba, 5 zemiakov, 3 cesnaky, mleté čili korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, premiešame a hneď pridáme mäso nakrájané na kocky. Keď mäso začne púšťať štavu pridáme soľ, čierne korenie a rascu. Zalejeme horúcou vodou a dusíme zakryté 1 hod. Občas premiešame. Potom pridáme prelisovaný cesnak, roztrúsenú striedku z chleba, čili korenie a zemiaky nakrájané na kocky. Dusíme ďalšiu hod. až kým mäso nezmäkne. Niekedy to trvá aj dlhšie ako 2 hod. záleži od tuhosti mäsa.

Je jednoduchý lebo som robila guláš prvý krát a bol vynikajúci :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Dominika F. (dominika28) ID 205697 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.6.2012, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková na spôsob španielskych vtáčkov



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzia sviečková, soľ, korenie, mletá rasca, mletá červená paprika, cibuľa, vajce na tvrdo, párok, slaninka, kyslá uhorka

POSTUP PRÍPRAVY

Mäsko orestovať na slaninke, pridať koreniny, slaninku, uvarený párok, a nakrájanú kyslú uhorku, nechať dusiť asi 25min (v kuchte), po dovarení možno dochutiť kečupom, pridať nakrájané natvrdo uvarené vajce, a hotovka :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 2.5.2013, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

SKVELÝ GULÁŠ Z RÚRY



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg hovädzieho mäsa (kedysi som používala stehno, lebo sme fajnoví ohľadom mastného mäsa, ale po skúsenostiach som sa vrátila k starej dobre kližke), 3-4 veľké cibule nakrájané na kocky, 5-6 strúčikov cesnaku nasekaných na drobno, 2 lyžičky gulášového korenia, 3 lyžičky mletej červenej papriky, 1 lyžička pálivej papriky (samozrejme môžeme vynechať), 3 polievkové lyžice Solamylu, 2 kocky hovädzieho bujónu, soľ podľa chuti (ja dávam cca 3 kávové lyžičky), 1 paradajkový pretlak, 2 zelené papriky nakrájané na malé kúsky (nemusí byť), 1-1,5 l vody

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala asi pred dvomi rokmi mailom od kamaráta. Keďže som dosť lenivý človek, hneď som ho vyskúšala a je fakt výborný a hlavne - bez roboty. Priznám sa, klasickou cestou sa mi v domácich podmienkach nikdy nepodarilo uvariť taký výborný guláš. Každý, komu som posunula recept sa zalizuje,o) 2 poznámky: na prípravu je nutný pekáč s pokrievkou a dôležité je neotvárať pekáč počas pečenia. Odparila by sa voda a mohlo by to prihorieť. Tak tu je postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Marcela N. (Marcelan) ID 6743 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (45) posledné: 22.10.2015, 12:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzie na hríboch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzieho mäsa, 2 menšie cibule, 2 ČL ml. sladkej papriky, hrsť sušených hríbov, 1 malá rajčina, zelená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Na masti do sklovita osmažíme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme na kocky nakrájane mäso. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme a pridáme namočené hríby, nakrájanú paradajku a papriku.
Dusíme 2 - 2,5 hodiny - podlievame vodou. Na záver poprášime hladkou múkou a premiešame. Podávame s ryžou alebo cestovinami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Monika P. (monkap) ID 69860 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.6.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hovädzí alebo bravčový rezeň na pive



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hovädzích alebo bravčovýc rezňov 2 dl hovädzí bujón 500-600 ml čierneho piva ( nič sa nestane ak budete mať aj normálne pivo ) 4 strúčiky cesnaku soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 1 cibuľa, 1 bobkový list, štipka sušeného rozmarínu a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rezne dobre z oboch strán naklepeme, oslíme, okoreníme čiernym korením a poprášime z oboch strán múkou.
Na panvicu vylejeme 3-4 PL oleja a keď je horúci, vložíme doň rezne a opečieme z oboch strán každú e na stranu asi 5 minút.
Rezne uložím na pekáč a prikryté necháme v teple.
Do výpeku pridáme prelisovaný cesnak, podusíme, prilejeme pivo a bobkový list, rozmarína trochu čierneho korenia.
Všetko necháme prejsť varom a rovnomerne nalejeme na rezne.
Pekáč vložíme do rúry a pri 175 stupňoch dusíme 10-15minút.
Podávame s pyré alebo s opekanými zemiakmi

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Monika Č. (kotuliatko1990) ID 200780 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2013, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Jahňacie s bylinkovou krustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na porciu pre 4 osoby potrebujeme: 1 kg jahňacieho chrbta s kosťou, 8 vetvičiek tymiánu, 2 vetvičky rozmarínu,4 vetvičky oregána, 1/2 citrónu, 4 strúčiky cesnaku, 6 plátkov toastového chleba (ja som použila klasický chlieb), 80 gramov masla, 3 lyžice nastrúhaného parmezánu, soľ, čierne korenie, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica hladkej múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku

POSTUP PRÍPRAVY

Recepty s jahňacím mäsom sa na mimibazári veľmi nevyskytujú aj hoci je to chutné mäsko. Nechajte sa inšpirovať týmto receptom, ktorý u nás zožal veľký úspech.
1. Najprv si mäso očistíme od blán a mastného. Opláchneme a odrežeme mäso od kostí. Z mäsa dostaneme pekný valček. Mäso aj kosti dáme do misy marinovať (v chlade cca 2 hodiny) s polovicou byliniek, plátkami citróna a 3 strúčikmi cesnaku.
2. Krustu na mäso si pripravíme iba zo striedky z chleba, prípadne toastov, ktoré si namrvíme. Namrvené popražíme na masle spolu s druhou polovicou pokrájaných byliniek, nadrobno nakrájaným strúčikom cesnaku a nastrúhaným parmezánom.
3. Namarinované mäso osolíme, okoreníme čierným korením a opečieme krátko na oleji. Potom ho vložíme do jenskej misy na kosti na zapekanie. Mäso prikryjeme pekne krustou z chleba a byliniek a obložíme na väčšie kúsky nakrájanou cibuľou.
Pečieme odkryté v rúre na 160 stupňoch asi 25 minút.
4. Upečené mäso vyberieme a necháme v teple. Kosti rozkrájame a vrátime dopiecť s tým, že tam zamiešame lyžicu paradajkového pretlaku a poprašíme hladkou múkou. Kosti pečieme ešte ďalších 10 minút pri teplote 220 stupňov.
5. Dopečené kosti spolu so všetkým, čo tam je dáme do menšieho hrnca, zalejeme cca 1,5 dcl vody a chvíľku povaríme. Šťavu precedíme a podávame k mäsu. My sme to podávali so zemiakmi, ktoré sa podľa mňa hodia k tomu najlepšie:-)
Doobrú chuť:-)))

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ludmila B. (milika4) ID 77960 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.3.2011, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Steak s hraskovo-avokadovou kasou....



POTREBNÉ PRÍSADY

hovadzia svieckova, korenie na steaky, mrazeny hrasok, bambino, kysla smotana, korenie, sol, avokado

POSTUP PRÍPRAVY

masko si nakrajame na 2-2,5 cm steaky, dame korenie a troska olivoveho oleja z kazdej strany a marinujeme .... mrazeny hrasok si 5 min povarime, dame do mixeraaj so syrom, avokadom, solou, korenim a smotanou, rozmixujeme....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.3.2011, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hovädzieho mäsa, 300 ml vody, 1 veľkú cibuľu, Zemiaky, Zelerové stonky, 6 ks cherry paradajok, Guláš Mix 100g, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak, Príloha: chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci na oleji usmažíme cibuľu a potom na kocky nakrájané hovädzie mäso, pridáme 600ml vody a zmes. Dôkladne premiešame a varíme na miernom ohni. Približne po 30 minútach pridáme nakrájané zemiaky, soľ a korenie podľa chuti (môžeme dochutiť 1 lyžicou pasty Sambal Badjak). Dusíme na miernom ohni. V závere pridáme nakrájané zelerové stonky a nakrájané paradajky. Podávame s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.3.2011, 12:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 194 (zobrazuje sa 51-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,.,20 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu