končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548) | << predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55 |
DOMÁCE PEKÁRNE |
včerajší chlebík z ETY SiestaPOTREBNÉ PRÍSADY múka T-650, celozrnná múka, vločky, otruby, droždie, soľ, cukor, rasca, ľanové semiačka, olivový olej, ocot, program sprint používam pohárik a odmerku dodané k Ete siesta voda - plastový pohárik cukor - väčšia odmerka soľ - menšia odmerka POSTUP PRÍPRAVY tak, ako pridávam do korýtka na pečenie: ca 1/2 čerstvého droždia (3/4 bal. sušeného), 4 dl teplej vody, 1/2odmerky cukru 400g múky T-650, 200g celozrnnej pšeničnej múky, 1,5 odmerky soli, celá rasca, ľanové semiačka podľa chuti, 4 PL olivového oleja, 1,5 PL kvalitného octu (dávam Gurmen), za hrsť ovsenných alebo hocijakých iných vločiek a otrúb. ak sa pri miesení zdá, že cesto je príliš riedke, prisypeme podľa potreby základnú múku. z tohto množstva vyjde ca 1kg bochník doba pečenia ca 2 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2008, 20:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlieb zo zakysankyPOTREBNÉ PRÍSADY 320 ml zakysanky (cmaru) - ja som mala 250 ml zakysanky a 70 ml mlieka, 2PL oleja, 1PL octu, 2ČL soli, 1ČL cukru, 1PL rasce mletej (ja som dala celú), 500 g hladkej obyčajnej múky, 1/2 čerstvého droždia POSTUP PRÍPRAVY Do pekárne nalejeme zakysanku, mlieko, ocot, olej, nasypeme múku, do jedného rožku soľ, do druhého rascu, v strede múky do jamky cukor a droždie. Mám ETA SIESTA: program KLASIK, bochník veľký, kôrka stredná, trvá to 3,5 hod. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 11.5.2009, 14:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY poprosím o overený recept na domáci chlieb...zatiaľ mám odskúšané len chlebíky z už namiešanej múky, a rada by som nejaký vlastný, resp. "požičaný" od šikovnej gazdinky :))) ďakujeeem POSTUP PRÍPRAVY ??? ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Marcela K. (amalka) ID 1612 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 4.1.2008, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Sekaná z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mletého mix masa, 2 vejce, hrst majoránky, pepř, sůl, 4 větší stroužky česneku, 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje, 2-3lžíce stouhanky, 1/2 lžičky prdopeče, 2 lžíce Bramboráku v prášku(nemusí být) POSTUP PRÍPRAVY Vše v míse smícháme, když je to řídké-přidáme trochu strouhanky. Když je to moc husté-trochu oleje. Dáme do pekárny a zapneme pečení. Peče se asi 1hod 20 min. Vyklopíme z formy a neotáčíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Hana R. (Hanali) ID 26725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
KorytnačkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hladkej múky, 1 droždie, cukor, 60g roztopeného masla, 3dcl mlieka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Tak tento recept mi priniesla sestra zo Švajčiarska, je to ich tradičný COPF, pečivo...Hotové cesto je ako plastelína a tam z nehotvarujú nádherné všelinejaké možné aj nemožné veci, pletú to ako naše vianočky, atď. Ja som si zvykla piect takúto starú korytnačku...Pečiem ju často - keď prekvapí návšteva, keď dojde pečivo, super sa hodí na Veľkú Noc....atď. Tak teraz ako na to: -urobíme si kvások, ktorý potom vlejeme do múky , pridáme roztopené maslo, soľ a DLHO!!!!!!!! hnietime, ci miešame, resp.mixujeme, musia sa robiť bublinky a cesto musí byť ako plastelína -len vtedy bude chutit tak ako má!!!! Necháme vykysnúť. potom si odtrneme 6 menších kúskov -na hlavu, nohy a chvost. Maslom potrieme stred plechu, menší kruh ako je korytnačka,keďby sme potreli celý, roztečie sa!!! Zo zvyšku urbíme bochník, pripojíme ostatné časti, "pancier" jemne -max. 1mm hboko nožíkom ponarezujeme, potrieme vajíčkom, do hlavy vtlačíme oči-hlboko. Dáme piecť do vyhriatej!!!!!! trúby na 220 stupňov do zlatista . Na dobre upečenú korytnačku sa dá zaklopať......Toto pečivo skladujte zabalené v utierke, alebo plátenom vrecku, nedávajte do igelitu!!!!!!!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Zuzana V. (kijara31) ID 22448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 14.11.2007, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Nedeľná štólaPOTREBNÉ PRÍSADY 200ml vlaž.mlieka,2 vajcia,6Og roztopeného masla(hera),60g kr.cukru,1 van.cukor,500g polohrubej múky,1 vanilkový puding,pol KLsoli,50g hrozienok namočených v 3PL rumu(nemusia byť,a ak áno,tak dať aj s rumom),1KL sušeného droždia(droždie na 1kg muky-s modrým vtákom-jednota aj carrefour). Program základný1.,kôrka svetlá,váha 750g. POSTUP PRÍPRAVY Najskôr všetko tekuté,potom suché.Droždie vždy nakoniec,aby neprišlo do styku s tekutinou.Tento recept môžete dať aj s časovým oneskorením.Je nadýchaný a vysoký. Hneď po upečení vybrať nádobu na dosku a po 10 min.vyklopiť.Ešte horúce potrite maslom a nahrubo posypte práškovým cukrom.Nám chutí s džemom,nutelou a kakaom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 15.11.2009, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
PERNÍK Z DPPOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka,1vajce,1PL džemu,10 PLoleja,200g cukru,1PL kakaa,1 van.cukor,400g polohrubej múky,1 kypriaci prášok do perníka(ja používam sereďské pekárne,dostať v kauflande) POSTUP PRÍPRAVY Najskôr tekuté:vlažné mlieko,vajce stačí vidličkou v miske premiešať a pridať k mlieku.Ďalej olej,cukor môže byť kryštálový,van.cukor,kakao,džem(slivkový alebo ríbezlový). Program torta alebo cesto 10min. a potom 1hod.piecť.Pri programe torta-pre pečenie s PDP po 5min. pridať múku s PDP. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nikol K. (Slabejka) ID 20063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 31.3.2008, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vanilkový oblak.POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:250 ml mlieka, 1 lyžica oleja, 2 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 2 vajcia, 500g polloh. múky, 2 lyžičky suš. droždia. Plnka: 100g margarínu, 1 žľtok, 1 vanil.cukor, 3 lyžice hrozienok. Poleva: 150 ml smotany na šľahanie a 1 vanil. cukor. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto dáme do pekárne a spustíme program "CESTO". Po vykysnutí cesto rozváľame na obdľžnik 20x40 cm. Natrieme plnkou a stočíme tak, aby sme mali závin len 20 cm dlhý. Prekrojíme na 2 kusy 10 cm dlhé, ktoré postavíme do pekárne reznou stranou hore. Zapneme pekáreň program"PEČENIE" na 10 min a vypneme!!! Necháme 30 min kysnúť. Pečieme 45 min!!!, ale po 30 min pečenia nalejeme na oblak polevu. Necháme dopiecť. Po upečení a vypnutí necháme oblak odpočívať v pekárni ešte 10 min. Prajem dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Jana Č. (JanaC) ID 8240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 21.1.2012, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 541-548) | << predošlé 1,.,50, 51, 52, 53, 54, 55 |