končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 531-540) | << predošlé 1,.,49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chrumkavé domáce pečivkoPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 2PL práškového cukru, 2ČL soli, 8PL oleja, 500ml vlažnej vody. Vznikne najmenej 24 rohlíkov alebo žemlí. Z menšieho množstva múky sa vám neoplatí robiť, lebo sa rýchlo míňajú :):):):) Môžete vyskúšať aj celozrnné, vtedy časť múky (najviac polovicu) nahraďte celozrnnou. V tomto prípade budete potrebovať o niečo viac vody. POSTUP PRÍPRAVY Z trošky vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Múku, soľ a zbytok cukru zmiešame vo veľkej nádobe. Do stredu sypkej zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme kvások, zmiešame ho s troškou suchej zmesi, aby vznikla riedka kašička a necháme pár minút oddychovať, kým kašička troška nenarastie. Potom pridáme olej a postupne pridávame vodu. Miesime, kým nevznikne mäkké nelepivé cesto. Dáme ho utierkou zakryté kysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme a na pomúčenej doske ho rozdelíme na 24 rovnakých dielikov. Z každého dielika vyformujeme okrúhlu kôpku. Kôpky necháme na pomúčenej doske zakryté utierkou spinkať asi 10 minút. Keď trošku narastú a zmäknú, formujeme z nich pečivo. Rohlíky robíme tak, že kôpku vyvaľkáme a zrolujeme. Pletenky robíme obdobne, len spletieme 3 dlhé šúľky. Pečivo ukladáme na pomúčený plech a hneď ho zakrývame, aby nevyschlo. Na jeden plech sa zmestí asi 12 rožkov. Zapneme rúru na teplovzduch 190-200 stupňov. Kým sa rúra predhrieva (=ca.20min), dovtedy pečivko na plechu zakryté ešte oddychuje a pekne rastie. Vložíme do rúry oba plechy naraz. O 15 minút vypneme teplotu a necháme ešte 5-7 minút v rúre. Vyberieme, keď už pekne chytá farbu a necháme na rošte vychladnúť. POZOR! Stihnite si včas uchmatnúť, ináč vám rodinní príslušníci všetko schrupnú spred nosa :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Katarína C. (Danielik) ID 4846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnné žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 250ml mlieka/ja dávam sójové/ 50g rozpusteného tuku/ja dávam palmarín/ 1,5 lyžičky soli 1vajce 1 lyžička cukru 500g hl. múky/ ja dávam 250g hl.múky a 250 g celozrnnej ražnej/ 2 lyžičky sušeného droždia vajce na potretie kmín,sézam,hrubú soľ,semienka podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetky uvedené prísady dáme do pekárne ,na program kysnuté cestá ,po vykysnutí spraviť bochníčky ,potrieme vajcom dáme navrch kmín,sezam ,hrubú soľ/kto čo ľúbi/ a necháme dokysnúť.Pečieme 25 minút na 160stupňov/ ja som piekla 30 min záleží od trúby.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov) Viktor K. (Mikys) ID 544 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 23.4.2009, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborné koláčePOTREBNÉ PRÍSADY Recept na cesto z knihy od Gizky Oňovej **** Cesto: 500 g hladkej múky, 3 PL kr. cukru, 1/2 vrecúška prdopeč, 1 ČL soli, 100 ml oleja, 300 ml mlieka, 1 celé vajce, 1kocku droždia ***** Plnka: kokos, pr. cukor, horúce mlieko POSTUP PRÍPRAVY Cesto som miesila v domácej pekárni - najprv tekuté suroviny, potom sypké. Bolo trochu redšie, tak som prisypala múku. Program 7 - príprava cesta na ETA SIESTA Kokosku som premiešala s cukrom - podľa chuti, a zaparila horúcim mliekom, aby vznikla nie moc hustá kašička. Po vykysnutí som cesto rozvaľkala cca na 1 cm hrúbku, vykrajovala som kolieska, stred som trochu potlačila a dala kokosovú plnku. Pečieme na vymastenom plechu v predhriatej rúre 25 min. pri 180 st. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 14.1.2009, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zemiakový chlebík.POTREBNÉ PRÍSADY 400ml vody alebo mlieka,2PL oleja,5 PL sušenej zemiakovej kaše,500g múky T650,2 ČL soli,1ČL cukru,1/2 čerstveho droždia ,220g žitne múky. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dáme do pekárničky v takom poradí ako sú napísané.Soľ do jeného rožku do stredu múky spravíme jamku dáme cukor,na to rozmrvíme droždie a zahrabkáme.Zasypeme žitnou múkou. ETA SIESTA program klasik,farba stredná,veľkosť II.Chlebík po upečení má veľkosť 1300g. Myslím že niektoré pekárničky sú menšie tak si prispôsobte aj množstvo aby Vám cesto nepretieklo von. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.8.2011, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CESNAKOVY CHLEBIKPOTREBNÉ PRÍSADY 1 šálka je 200ml. 1 šálka vlažnej vody, PL oleja,3 a 1/3 šálky múky T650,do jedného rohu 2 ČL soli, do druhého 1,5 ČL cukru, do stredu 1 bal.sušených kvasnic,alebo ½ čerstvého droždia a ešte tam pridám 4 strúčky roztlačeného cesnaku . POSTUP PRÍPRAVY POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dáme do pekárničky v takom poradí ako sú napísané.Volíme program: KLASIK,STREDNY,VYSOKY ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) maria š. (marienkas) ID 30468 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru 200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni) 4PL oleja, 1PL octu, by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať POSTUP PRÍPRAVY tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná. dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pecene buchtyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept je odkukany z ceskeho MMB, mam ho odskusany, je super. 250 ml vlaz. mlieka, 150 ml oleja, 1 vajce, 500 g hlad. muky, stipka soli, 1/2 kocky drozdia, 4 poliev. lyžice kryst. cukru, vanilk. cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetko dáme do pekarne, program cesto. S cestom sa velmi dobre pracuje. Vykysnuté dáte na posypanú dosku, jemne rozvalate asi na hrubku 1 cm, poharom vykrajujete, troska rozplasknete, date dzem, zatocite. Kladiete na naolejovany plech spojom dolu, z kazdej strany este potierate olejom , a aj zvrchu. Pecieme 175 C cca 30 min, do zlatova. Po upeceni potriem mliekom, su potom makucke. Na zaver moooc pocukrujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Môj chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml mlieka 150 ml acidka, 1 a pol lyžičky soli, 1 lyžica octu 2 lyžice olivového oleja 250 g hladkej múky, 100 g grahamovej múky 100 g špaldovej múky 50 g ražnej múky 1 lyžička cukru, 1 a pol lyžičky sušeného droždia, ----- slnečnicové semienka, zmes obilných vločiek bazalka, oregano, majorán POSTUP PRÍPRAVY tak ako je to napísané, tak to dávam do pekárne, volím program najprv,, príprava cesta,, nech mi to dobre premieša a nakysne a potom dam program ,,pečenie,, Obmieňam rôzne druhy semiačok a jadierok, občas namiesto acidka prilejem pivo, vždy je chutný ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci celozrnný chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 3dcl (2-3 hrste) celozrnnej múky, 1PL soli, 1PL octu, 1 kocka droždia, 2,5 dcl vlažnej vody (môže byť aj viac, podľa potreby), cukor do kvásku, slnečnicové, sézamové a ľanové semienka POSTUP PRÍPRAVY V malej miske si rozmiešame droždie s cukrom až kým nie je droždie tekuté. Do rýchlokysky dáme obidve múky, soľ a semienka a premiešame. Pridáme droždie a vodu, vymiesime tuhšie cesto a necháme vykysnúť. Pred pečením cesto potrieme vodou a posypeme sézamom. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne hodinu. Upečený chlebík potrieme studenou vodou. Ja som ho piekla v Ultra pluse prikrytý, ale môžete piecť aj v okrúhlej tortovej forme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Daniela U. (Diduška2) ID 11265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2008, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vynikajúca vianočka z domácej pekárnePOTREBNÉ PRÍSADY 470 g hladkej múky, 8 lyžíč polievkových roztopeného masla alebo Hery (cca 60g), 5 PL oleja, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (20g), 2 žĺtky, 2 dcl vlažného mlieka 80g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky kávovej soli, kôra z 1 menšieho citróna, za hrsť hrozienok a mandľových lupienkov(spolu za hrsť alebo si dajte len hrozienka-kto ako rád), 1 čajovú lyžičku celého fenikla-toto ma naučila svokra, dovtedy som nikdy vianočku s feniklom nerobila a môžem povedať, že s feniklom je super.Aj keď ona robieva klasickú zapletanú vianočku a feniklom posype vrch a tuná ho nájdeme vďaka mieseniu aj vo vnútri. Môže byť aj troška rumu, ja som nedávala. POSTUP PRÍPRAVY Toto bol môj prvý recept z domácej pekárne a naozaj bola vianočka vynikajúca, môžem odporúčať. Recept som obkukala z českého mimi ID 4520 a troška ho upravila. Všetko nasúkajte do pekárničky , ja som dala všetko naraz a zapla program SWEET, sladký chlieb a stredne hnedá kôrka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (122) posledné: 10.11.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 548 (zobrazuje sa 531-540) | << predošlé 1,.,49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ďalšie >> |