. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 531-540)<< predošlé 1,.,49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Chrumkavé domáce pečivko



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 2PL práškového cukru, 2ČL soli, 8PL oleja, 500ml vlažnej vody. Vznikne najmenej 24 rohlíkov alebo žemlí. Z menšieho množstva múky sa vám neoplatí robiť, lebo sa rýchlo míňajú :):):):) Môžete vyskúšať aj celozrnné, vtedy časť múky (najviac polovicu) nahraďte celozrnnou. V tomto prípade budete potrebovať o niečo viac vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Z trošky vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Múku, soľ a zbytok cukru zmiešame vo veľkej nádobe. Do stredu sypkej zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme kvások, zmiešame ho s troškou suchej zmesi, aby vznikla riedka kašička a necháme pár minút oddychovať, kým kašička troška nenarastie. Potom pridáme olej a postupne pridávame vodu. Miesime, kým nevznikne mäkké nelepivé cesto. Dáme ho utierkou zakryté kysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme a na pomúčenej doske ho rozdelíme na 24 rovnakých dielikov. Z každého dielika vyformujeme okrúhlu kôpku. Kôpky necháme na pomúčenej doske zakryté utierkou spinkať asi 10 minút. Keď trošku narastú a zmäknú, formujeme z nich pečivo. Rohlíky robíme tak, že kôpku vyvaľkáme a zrolujeme. Pletenky robíme obdobne, len spletieme 3 dlhé šúľky. Pečivo ukladáme na pomúčený plech a hneď ho zakrývame, aby nevyschlo. Na jeden plech sa zmestí asi 12 rožkov. Zapneme rúru na teplovzduch 190-200 stupňov. Kým sa rúra predhrieva (=ca.20min), dovtedy pečivko na plechu zakryté ešte oddychuje a pekne rastie. Vložíme do rúry oba plechy naraz. O 15 minút vypneme teplotu a necháme ešte 5-7 minút v rúre. Vyberieme, keď už pekne chytá farbu a necháme na rošte vychladnúť. POZOR! Stihnite si včas uchmatnúť, ináč vám rodinní príslušníci všetko schrupnú spred nosa :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Katarína C. (Danielik) ID 4846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.1.2009, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Celozrnné žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

250ml mlieka/ja dávam sójové/
50g rozpusteného tuku/ja dávam palmarín/
1,5 lyžičky soli
1vajce
1 lyžička cukru
500g hl. múky/ ja dávam 250g hl.múky a 250 g celozrnnej ražnej/
2 lyžičky sušeného droždia
vajce na potretie
kmín,sézam,hrubú soľ,semienka podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky uvedené prísady dáme do pekárne ,na program kysnuté cestá ,po vykysnutí spraviť bochníčky ,potrieme vajcom dáme navrch kmín,sezam ,hrubú soľ/kto čo ľúbi/ a necháme dokysnúť.Pečieme 25 minút na 160stupňov/ ja som piekla 30 min záleží od trúby.Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 65 návštěvníkov)

Viktor K. (Mikys) ID 544 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 23.4.2009, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborné koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept na cesto z knihy od Gizky Oňovej ****

Cesto: 500 g hladkej múky, 3 PL kr. cukru, 1/2 vrecúška prdopeč, 1 ČL soli, 100 ml oleja, 300 ml mlieka, 1 celé vajce, 1kocku droždia *****

Plnka: kokos, pr. cukor, horúce mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som miesila v domácej pekárni - najprv tekuté suroviny, potom sypké. Bolo trochu redšie, tak som prisypala múku. Program 7 - príprava cesta na ETA SIESTA

Kokosku som premiešala s cukrom - podľa chuti, a zaparila horúcim mliekom, aby vznikla nie moc hustá kašička.

Po vykysnutí som cesto rozvaľkala cca na 1 cm hrúbku, vykrajovala som kolieska, stred som trochu potlačila a dala kokosovú plnku.

Pečieme na vymastenom plechu v predhriatej rúre 25 min. pri 180 st.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Radka G. (rara) ID 9628 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 14.1.2009, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Zemiakový chlebík.



POTREBNÉ PRÍSADY

400ml vody alebo mlieka,2PL oleja,5 PL sušenej zemiakovej kaše,500g múky T650,2 ČL soli,1ČL cukru,1/2 čerstveho droždia ,220g žitne múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dáme do pekárničky v takom poradí ako sú napísané.Soľ do jeného rožku do stredu múky spravíme jamku dáme cukor,na to rozmrvíme droždie a zahrabkáme.Zasypeme žitnou múkou.
ETA SIESTA program klasik,farba stredná,veľkosť II.Chlebík po upečení má veľkosť 1300g.
Myslím že niektoré pekárničky sú menšie tak si prispôsobte aj množstvo aby Vám cesto nepretieklo von.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.8.2011, 11:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CESNAKOVY CHLEBIK



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka je 200ml.

1 šálka vlažnej vody, PL oleja,3 a 1/3 šálky múky T650,do jedného rohu 2 ČL soli, do druhého 1,5 ČL cukru, do stredu 1 bal.sušených kvasnic,alebo ½ čerstvého droždia a ešte tam pridám 4 strúčky roztlačeného cesnaku .

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PRÍPRAVY
Suroviny dáme do pekárničky v takom poradí ako sú napísané.Volíme program: KLASIK,STREDNY,VYSOKY

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

maria š. (marienkas) ID 30468 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

celozrnný chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru
200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni)
4PL oleja, 1PL octu,
by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať

POSTUP PRÍPRAVY

tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná.
dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pecene buchty



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je odkukany z ceskeho MMB, mam ho odskusany, je super. 250 ml vlaz. mlieka, 150 ml oleja, 1 vajce, 500 g hlad. muky, stipka soli, 1/2 kocky drozdia, 4 poliev. lyžice kryst. cukru, vanilk. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko dáme do pekarne, program cesto. S cestom sa velmi dobre pracuje. Vykysnuté dáte na posypanú dosku, jemne rozvalate asi na hrubku 1 cm, poharom vykrajujete, troska rozplasknete, date dzem, zatocite. Kladiete na naolejovany plech spojom dolu, z kazdej strany este potierate olejom , a aj zvrchu. Pecieme 175 C cca 30 min, do zlatova. Po upeceni potriem mliekom, su potom makucke. Na zaver moooc pocukrujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.3.2013, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Môj chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

200 ml mlieka
150 ml acidka,
1 a pol lyžičky soli,
1 lyžica octu
2 lyžice olivového oleja
250 g hladkej múky,
100 g grahamovej múky
100 g špaldovej múky
50 g ražnej múky
1 lyžička cukru,
1 a pol lyžičky sušeného droždia,
-----
slnečnicové semienka,
zmes obilných vločiek
bazalka, oregano, majorán

POSTUP PRÍPRAVY

tak ako je to napísané, tak to dávam do pekárne, volím program najprv,, príprava cesta,, nech mi to dobre premieša a nakysne a potom dam program ,,pečenie,,
Obmieňam rôzne druhy semiačok a jadierok, občas namiesto acidka prilejem pivo, vždy je chutný

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáci celozrnný chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g polohrubej múky, 3dcl (2-3 hrste) celozrnnej múky, 1PL soli, 1PL octu, 1 kocka droždia, 2,5 dcl vlažnej vody (môže byť aj viac, podľa potreby), cukor do kvásku, slnečnicové, sézamové a ľanové semienka

POSTUP PRÍPRAVY

V malej miske si rozmiešame droždie s cukrom až kým nie je droždie tekuté.
Do rýchlokysky dáme obidve múky, soľ a semienka a premiešame. Pridáme droždie a vodu, vymiesime tuhšie cesto a necháme vykysnúť.
Pred pečením cesto potrieme vodou a posypeme sézamom.
Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne hodinu.
Upečený chlebík potrieme studenou vodou.
Ja som ho piekla v Ultra pluse prikrytý, ale môžete piecť aj v okrúhlej tortovej forme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Daniela U. (Diduška2) ID 11265 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2008, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Vynikajúca vianočka z domácej pekárne



POTREBNÉ PRÍSADY

470 g hladkej múky, 8 lyžíč polievkových roztopeného masla alebo Hery (cca 60g), 5 PL oleja, 1/2 kocky čerstvých kvasníc (20g), 2 žĺtky, 2 dcl vlažného mlieka 80g kryštálového cukru, 1/2 lyžičky kávovej soli, kôra z 1 menšieho citróna, za hrsť hrozienok a mandľových lupienkov(spolu za hrsť alebo si dajte len hrozienka-kto ako rád), 1 čajovú lyžičku celého fenikla-toto ma naučila svokra, dovtedy som nikdy vianočku s feniklom nerobila a môžem povedať, že s feniklom je super.Aj keď ona robieva klasickú zapletanú vianočku a feniklom posype vrch a tuná ho nájdeme vďaka mieseniu aj vo vnútri. Môže byť aj troška rumu, ja som nedávala.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto bol môj prvý recept z domácej pekárne a naozaj bola vianočka vynikajúca, môžem odporúčať. Recept som obkukala z českého mimi ID 4520 a troška ho upravila. Všetko nasúkajte do pekárničky , ja som dala všetko naraz a zapla program SWEET, sladký chlieb a stredne hnedá kôrka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (122) posledné: 10.11.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 531-540)<< predošlé 1,.,49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu