
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Katarína C. (Danielik) ID 4846 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Chrumkavé domáce pečivko[ recept č. 4220 zo dňa 29.2.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 2PL práškového cukru, 2ČL soli, 8PL oleja, 500ml vlažnej vody. Vznikne najmenej 24 rohlíkov alebo žemlí. Z menšieho množstva múky sa vám neoplatí robiť, lebo sa rýchlo míňajú :):):):) Môžete vyskúšať aj celozrnné, vtedy časť múky (najviac polovicu) nahraďte celozrnnou. V tomto prípade budete potrebovať o niečo viac vody. POSTUP PRÍPRAVY Z trošky vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Múku, soľ a zbytok cukru zmiešame vo veľkej nádobe. Do stredu sypkej zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme kvások, zmiešame ho s troškou suchej zmesi, aby vznikla riedka kašička a necháme pár minút oddychovať, kým kašička troška nenarastie. Potom pridáme olej a postupne pridávame vodu. Miesime, kým nevznikne mäkké nelepivé cesto. Dáme ho utierkou zakryté kysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme a na pomúčenej doske ho rozdelíme na 24 rovnakých dielikov. Z každého dielika vyformujeme okrúhlu kôpku. Kôpky necháme na pomúčenej doske zakryté utierkou spinkať asi 10 minút. Keď trošku narastú a zmäknú, formujeme z nich pečivo. Rohlíky robíme tak, že kôpku vyvaľkáme a zrolujeme. Pletenky robíme obdobne, len spletieme 3 dlhé šúľky. Pečivo ukladáme na pomúčený plech a hneď ho zakrývame, aby nevyschlo. Na jeden plech sa zmestí asi 12 rožkov. Zapneme rúru na teplovzduch 190-200 stupňov. Kým sa rúra predhrieva (=ca.20min), dovtedy pečivko na plechu zakryté ešte oddychuje a pekne rastie. Vložíme do rúry oba plechy naraz. O 15 minút vypneme teplotu a necháme ešte 5-7 minút v rúre. Vyberieme, keď už pekne chytá farbu a necháme na rošte vychladnúť. POZOR! Stihnite si včas uchmatnúť, ináč vám rodinní príslušníci všetko schrupnú spred nosa :) |
![]() | Jana Š. (brumik2000) ID 9908, mimibazar.sk/brumik (17.1.2009, 20:07) |
Katka, tak som vyskúšala tvoj recept a to ti poviem, že moji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |