. .. .. .. .. .. .
. .

Chrumkavé domáce pečivko - RECEPT 4220

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 4846 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Chrumkavé domáce pečivko


[ recept č. 4220 zo dňa  ]


Chrumkavé domáce pečivko


POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej múky, 2 kocky droždia, 2PL práškového cukru, 2ČL soli, 8PL oleja, 500ml vlažnej vody. Vznikne najmenej 24 rohlíkov alebo žemlí. Z menšieho množstva múky sa vám neoplatí robiť, lebo sa rýchlo míňajú :):):):) Môžete vyskúšať aj celozrnné, vtedy časť múky (najviac polovicu) nahraďte celozrnnou. V tomto prípade budete potrebovať o niečo viac vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Z trošky vody, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Múku, soľ a zbytok cukru zmiešame vo veľkej nádobe. Do stredu sypkej zmesi urobíme jamku a do nej vlejeme kvások, zmiešame ho s troškou suchej zmesi, aby vznikla riedka kašička a necháme pár minút oddychovať, kým kašička troška nenarastie. Potom pridáme olej a postupne pridávame vodu. Miesime, kým nevznikne mäkké nelepivé cesto. Dáme ho utierkou zakryté kysnúť. Po vykysnutí cesto vyklopíme a na pomúčenej doske ho rozdelíme na 24 rovnakých dielikov. Z každého dielika vyformujeme okrúhlu kôpku. Kôpky necháme na pomúčenej doske zakryté utierkou spinkať asi 10 minút. Keď trošku narastú a zmäknú, formujeme z nich pečivo. Rohlíky robíme tak, že kôpku vyvaľkáme a zrolujeme. Pletenky robíme obdobne, len spletieme 3 dlhé šúľky. Pečivo ukladáme na pomúčený plech a hneď ho zakrývame, aby nevyschlo. Na jeden plech sa zmestí asi 12 rožkov. Zapneme rúru na teplovzduch 190-200 stupňov. Kým sa rúra predhrieva (=ca.20min), dovtedy pečivko na plechu zakryté ešte oddychuje a pekne rastie. Vložíme do rúry oba plechy naraz. O 15 minút vypneme teplotu a necháme ešte 5-7 minút v rúre. Vyberieme, keď už pekne chytá farbu a necháme na rošte vychladnúť. POZOR! Stihnite si včas uchmatnúť, ináč vám rodinní príslušníci všetko schrupnú spred nosa :)
<< Zemiaková omeletka so šunkou a syrom-tip čo so zvyšnými zemiakmi | Chrumkavé domáce pečivko | Šachovnicová roláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana Š. (brumik2000) ID 9908, mimibazar.sk/brumik (17.1.2009, 20:07)
Katka, tak som vyskúšala tvoj recept a to ti poviem, že moji (Z) (B) boli N (Y)A (Y)D (Y)Š (Y)E (Y)N (Y)Í a ja môžem terza (cinky) :-D :-D :-D, Jana (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu