končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 104 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
ČO DOM DAL |
Šunkovo-syrový kysnutý závinPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto na kysnuté záviny a buchty mám overené od mojej starkej - je výborné, stále mäkkučké: 1 kg polohrubej múky, 1/2 litra mlieka, 3.5 dl oleja, 1 vajce, 1 žĺtok (zvyšný bielok používam na potretie závinov), 1 kypriaci prášok (ja ho vo všetkých receptoch nahrádzam sódou bikarbónou), 1 droždie, soľ a ak robíme záviny so sladkou náplňou, tak 3 hrste práškového cukru (miera starkej :o) Na plnku: čo dom dá a čo máme radi - ja som dala plátky šunky, tvrdého syra, cibuľu, kečup, vajce..... POSTUP PRÍPRAVY Keďže môj syn veľmi nemá rád sladké záviny, tak keď pečiem makovníky, tvarožníky, orechovníky...... pre nás, jemu robím takýto slaný. Cesto vypracujeme, hneď rozdelíme na 3 časti (z toho sú tri záviny na jeden plech), každú vyvaľkáme a v tomto prípade som cesto potrela kečupom zmiešaným s jedným vajcom a nakrájanou cibuľou, môžeme pridať aj cesnak a koreniny podľa chuti, na to som rozložila plátky šunky, syra, zrolujeme a kladieme na vymastený plech. Na plechu necháme cca 30 minút kysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov, kým nechytia zlatú farbu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2009, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Brumíkománia alebo pangasius nielen pre detičky :o)POTREBNÉ PRÍSADY 750 g filiet pangasius, konzerva kukurice Bonduelle (440 g), 1 dl mlieka, 2 vajcia, citrónová šťava, celozrnná múka (môže byť aj hladká) a koreniny podľa chuti, ja som pridala vegetu, soľ, rascu, papriku a mleté morské riasy. POSTUP PRÍPRAVY Filety nakrájame na malé kúsky, polovicu kukurice rozmixujeme, všetky suroviny spolu zmiešame a nalievame do dobre olejom vymazanej formy. Pečieme v rúre pri teplote 200 stupňov cca pol hodinu. Podávala som ich so zemiakovou kašou (natlačila som ju tiež do formy a vyklopila) a omáčkou - tú som urobila zmiešaním bieleho jogurtu s trochou kukurice, nakrájanou uhorkou, kôprom a štipkou vegety. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (51) posledné: 14.8.2013, 11:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkovo-maková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g polohrubej múky, 150 g masla, 200g kryštálového cukru, štipka soli, 3 vajcia, 6 jabĺk, 150 g mletého maku, 100 ml červeného vína (ja som dala pomarančovú šťavu), šťava z jedného citróna, marhuľový džem, smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY Múku zmiešame s maslom a 75 g cukru, pridáme 2 žĺtky a vymiešame na hladké cesto, necháme asi 30 minút postáť. Cesto potom vyvaľkáme a vystelieme ním vymazanú tortovú formu (aj boky). Jablá rozkrojíme na polovice, vyrežeme jadrovníky, do vzniknutého otvoru dáme marhuľový džem a rozkrojenou časťou ich rozložíme na cesto. Mak zmiešame s vínom a citrónovou šťavou, pridáme žĺtok a 25 g cukru. Všetky bielky vyšľaháme dotuha, prisypeme 100 g cukru a vmiešame makovú zmes. Rozotrieme na jablká a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 1 hodinu. Boky vychladnutej torty potrieme marhuľovou marmeládou a vrch ozdobíme šľahačkou vyšľahanou s cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.1.2009, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hliva naložená v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hlivy, rasca, 250 g cibule nakrájanej na kolieska, 3 nastrihané bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 15 guličiek korenia, soľ, slnečnicový olej a kto má rád pikantné, tak aj čili papričky a ja som tentokrát navyše pridala aj kocky hermelínu POSTUP PRÍPRAVY Hlivu nakrájanú na väčšie kusy 20-30 minút varíme v neosolenej vode s rascou. Precedíme, zamiešame so všetkými ostatnými surovinami, naplníme do pohárov a necháme stáť v chlade 1 týždeň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 14.2.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šľahačkový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 100 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok Plnka: 80 g marhuľového džemu, 500 g smotany na šľahanie, 200 g nutely, 2 stužovače šľahačky Na potretie: 1 dl kávy nescafé, 250 g smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky Na ozdobu: kakaový prášok POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, potom doň pridáme cukor, žĺtky a po malých dávkach primiešavame múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Upečieme, prekrojíme na dve časti. Spodný plát potrieme džemom a navrstvíme naň plnkou, ktorú pripravíme vyšľahaním šľahačky so stužovačmi, do ktorej sme primiešali nutelu, prikryjeme druhou polovicou cesta. Vrchný plát cesta pokvapkáme vychladnutou kávou a potrieme dotuha vyšľahanou šľahačkou so stužovačom. Koláč dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky a posypeme husto kakaovým práškom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčekový koláč s čokoládou, banánmi a šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 - 3 vajcia, 1 (3dl) a 1/2 hrnčeka cukru, 1 hrnček mlieka (môžeme nahradiť akýmkoľvek bublinkatým nápojom), 1/2 hrnčeka oleja - môže byť aj menej, ja dávam olivový, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1ČL sódy bikarbóny, štipka škorice, prípadne aj vanilkový cukor, 1/2 hrnčeka kokosu - nemusí byť. Na povrch cesta: nutela, 4 banány, 500 ml vyšľahanej rastlinnej ochutenej trvanlivej šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto zmiešame, vylejeme na plech a upečieme. Ešte teplé potrieme nutelou, obložíme kolieskami banánov a po vychladnutí naň navrstvíme vyšľahanú šľahačku, prípadne posypeme strúhanou čokoládou alebo grankom. Do šľahačky môžeme okrem cukru pridať aj kakao. Pre zmenu môžeme urobiť aj mramorové cesto tak, že do tretiny cesta zamiešame kakao a cestá potom striedavo vylievame vo viacerých vrstvách na plech. Alebo napríklad jahodovú verziu - upečené cesto pokvapkať šťavou z jahodového kompótu, naň rozložiť jahody a do šľahačky môžeme v tomto prípade pridať aj jahodový lekvár............. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 13.6.2009, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Halušky s kapustou trošku inakPOTREBNÉ PRÍSADY Biela kapusta, polohrubá múka, soľ a cibuľa, tuk alebo práškový cukor (podľa toho, či ich chceme sladké alebo slané) POSTUP PRÍPRAVY Kapustu postrúhame na jemnom strúhadle (ako zemiaky na haruľu), posolíme a pridáme toľko múky, aby vzniklo cesto ako na halušky. Halušky "hádžeme" klasicky do vriacej vody a povaríme, kým nevyplávajú. Hotové dochutíme buď práškovým cukrom alebo na tuku, prípadne aj slanine opraženou na krúžky nakrájanou cibuľou. Táto príprava je rýchlejšia ako keď klasicky zvlášť dusíme kapustu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Anízové kocky alebo rýchle vianočné pečivo na poslednú chvíľuPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200 g hladkej múky, 50 g práškového cukru, 1 lyžica anízu, 120 g masla, 3 žĺtky, 1 lyžička kypriaceho prášku. Sneh: 3 bielky, 140 g práškového cukru, 50 g strúhanej čokolády, 100 g mletých orechov. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto vypracujeme a rozotrieme na menší plech (20 x 30 cm). Dáme piecť pri teplote 160 stupňov 8 minút. Medzitým si vyšľaháme sneh s cukrom, do ktorého primiešame čokoládu a orechy. Cesto potrieme lekvárom - ja som dala slivkový a naň navrstvíme sneh a dopečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení husto posypeme práškovým cukrom a nakrájame na malé kocky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (3) posledné: 25.12.2008, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Medovníčky s plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto na medovníky aké používame (ja som tentokrát vyskúšala http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=9003) a na plnku: 150 g mletých orechov, 100 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 lyžička maizeny, citrónová a pomarančová kôra. POSTUP PRÍPRAVY Z cesta vykrajujeme kolieska, do stredu na ne dáme plnku a prikryjeme z cesta vykrojenými srdiečkami, hviezdičkami,.... podľa vkusu. Potrieme vajcom a môžeme ešte ozdobiť orieškami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 10.12.2009, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chrumkavé, voňavé orieškyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g orieškov aké máme radi (vlašské, lieskové, kešu, arašidy.....), 1 bielok, 4 lyžice cukru, 1/2 lyžičky soli a korenie podľa chuti - škorica, badián, klinčeky, perníkové korenie... POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zamiešame a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút, pričom občas premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.4.2009, 22:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 104 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |