končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 59 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčekový tvarohový koláč "lenivej ženy" :)POTREBNÉ PRÍSADY 3 šálky (2,5dcl) polohrubej múky, 1,5 šálky prášk. cukru, 1 prášok do pečiva, Plnka: 3 tvarohy (najlepsie su klasicke hrudkovite, prip.skombinovat s jemnym), 1,5 šálky prášk. cukru,2 šálky mlieka, 3 vajíčka, za hrsť hrozienok, prip.cucoriedky, pokrajane marhule,...atd Navrch: 1/2 masla POSTUP PRÍPRAVY Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla - preto asi aj ten názov :-) Takže: múku, prášk. cukor a kypr. prášok poriadne premiešame. Je to zvláštne, ale na maslom vymasteny plech naozaj vysypete muku, cukor a PDP, na to nalejeme tvarohovú plnku a navrch druhú 1/2 zmesy z múky, cukru a PDP. Navrch rozkrájať 125 gr masla a piecť na 200´C cca 30 min. Nechať vychladnúť, aby stuhol. Ak nemáme toľko tvarohu, môžeme si trošku pomôcť aj tým, že na tvarohovú plnku napr. z 1 alebo 2 tvarohov ešte postrúhame cca 4 jablká. je to tiež veľmi chutné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.7.2012, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané rezne v dijonskej horčiciPOTREBNÉ PRÍSADY na 500 gr. mäsa (napr. bravč. karé, alebo kuracie mäso): 4 vajcia, strúhanka Na omáčku: 3 dcl vody, 2 PL lyžice dijonskej horčice, 2PL kečupu, 1/2 PL vegety. POSTUP PRÍPRAVY Rezne si vyklepeme a obalíme v strúhanke. Strúhanku silno popritláčame. Mäso nesolíme!!! Pretože ho ochutí omáčka, v ktorej sa bude piecť. Obalené rezne v strúhanke omočíme v rozšľahaných vajciach (neosolených!) a prudko vysmažíme z oboch strán. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 8.8.2014, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Zapekané cestoviny BodigitaPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny penne alebo vrtuľky, kuracie prsia, 1 menšia cukina, 50 gr. čerstvých šampiónov, 200ml sladk.smotany, masox, cibuľka, cesnak, soľ, korenie, oregano. POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy je uvedený v obrázkovom postupe.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
ľadová káva - Eis KaffeePOTREBNÉ PRÍSADY na 3 porcie potrebujeme: cca 0,5 l studeného mlieka z chladničky, 1 šľahačku v prášku, 2-3 ČL instantnej granulovanej kávy, cukor podľa chuti. Prípadne ak ju budeme podávať ako dezert, tak aj vanilkovú zmrzlinu. POSTUP PRÍPRAVY Mlieko (pokiaľ nemáme studené, môžeme pridať pár kociek ľadu), kávu, cukor a šľahačku v prášku dáme do šejkru. (ja mám SHAKER od Tuppeware, ale ak nemáte shaker, tak môžete kľudne použiť 7dcl pohár so šrobovacím viečkom.) Všetky prísady "trepete", kým sa nevytvorí krásna polohustá pena. Tú len ponalievať do pohárov, prípadne ešte pridať zmrzlinku alebo šľahačku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 17.6.2009, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pečený bôčik s kapustou a zemiakovými knedľamiPOTREBNÉ PRÍSADY Prerastený bôčik, rasca, soľ, olej;cesnak°°°°Zemiakové knedličky: 1 kg zemiakov uvarených v šupke, soľ, hrubá múka a krupica°°°°Kapusta: kyslá kapusta, cukor, hl. múka POSTUP PRÍPRAVY Kožu bôčiku si narežeme na mriežku a môžeme naložiť už deň vopred do marinády z oleja, soli, rasce a roztlačeného cesnaku. Všetko to dáme do igelit. sáčku aj s bôčikom, zaviažeme a poriadne premiešame, aby sa dostala marináda na okolo celého bôčiku. Necháme postáť cez noc.V prípade, že sa až ráno rozhodneme, že budeme bôčik piecť, nič sa tomu nestane, keď sa nenamarináduje. Potom bôčik len posypeme rascou, soľou, a roztlač. cesnakom a dáme piecť pod alobal tak na 1,5 hod. Potom ho odokryjeme a dáme zapiecť. Kapusta: Kyslú kapustu udusíme, prilievame vodou, aby neprihorela, ocukrujeme a zahustíme troškou hl. múky s vodou.Nám chutí viac ako príloha kyslá kapusta, než hlávková. Knedľa: Podávame s klasickou knedľou, alebo zemiakovými knedličkami. Tie ešte ozdobujem orestovanou cibuľkou. (postup v obrázk. postupe) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 27.5.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s kešuPOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. kuracích pŕs, 2 PL sójovej omáčky,1,5 PL solamylu, 2 strúčky cesnaku, soľ, korenie, 250 ml smotany na varenie, 100 gr. créme fraiche(je to podobné ako kyslá smotana), 1/2 kocky hovädz. bujónu, 100 gr. kešu orieškov (ktoré si opražíme na suchej panvici) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku, solamyl a nakrájaný cesnak, prípadne trošku vína alebo vody a dáme min. na 1/2 - 1 hod. odležať. Najlepšie je, keď mäsko odleží do druhého dňa. Prípadne môže byť naložené v chladničke aj 2 dni. Potom si mäsko orestujeme na 1PL masle, zo všetkých strán, pridáme cca 2 dcl vody a 1/2 bujónu, a podusíme 5minút. Mäsko je úplne mäkučké vďaka solamylu. Solamyl zahustí aj omáčku, takže už netreba zahusťovať. Ale ak by ste urobili viacej omáčky, tak ju ešte kľudne zahustite hl. múkou. Nakoniec pridáme smotanu a creme fraich - myslím, že už aj Rama vyrába niečo podobné, volá sa to Crémefine /kyslý krém/ Ja som do toho dnes prvý krát pridala aj trošku rozmarínu,a vôbec to tomu neublížilo :-) A nakoniec pridáme na sucho opražené kešu oriešky. Podávame s cestovinami. Ja navrch posýpam ešte opraženými mandľami, chutí to fantasticky. mňam. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KURA v SYREPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, príp. aj krídla, 25 dkg syra,2 vajcia, múka, soľ, vegeta, 100ml smotany 10-12%, olej, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehná narežeme ku kosti, aby sa rýchlejšie prepieklo. Obalíme v múke, vo vajíčku, a nakoniec v syre (namiesto strúhanky) Poukladáme na olejom vymastený pekáčik, podlejeme vodou a zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200´C cca 1 hod. Po hodine odokryeme, prilejeme smotanu a necháme zapiecť. Podávame s ryžou, príp. opek. zemiakmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.6.2009, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Apfelkuchen - Super jablkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 300 gr margarínu (Hera, Palmarin), 300 gr. polohrubej múky, 200 gr. pomletých orechov, 250 gr. kryštálového cukru, 4 žĺtka, 1 kg jabĺk, škorica, Na penu: 4 bielka, 160 gr. kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY V obrázkovom postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 22.10.2011, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
"PACNUTÝ" chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY chlieb, 1-2vajíčka, šunka alebo salám, syr, olej, horčica alebo kečup POSTUP PRÍPRAVY Každý krajec chleba potrieme horčicou alebo kečupom (čo komu viac chutí), a natretú stranu omočíme vo vajíčku zmiešanom s nakrájanou šunkou a syrom a dáme ho opiecť na panvicu s olejom. Z druhej strany chlebík iba opečieme, takže je to akoby topinka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 14.2.2009, 21:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Spaghetti aglio e olio/ Cesnakové špagetyPOTREBNÉ PRÍSADY Špagety, 1-2 hlávky cesnaku, 1 feferónka, 1/2 dcl olivového oleja Extra Virgin, parmezán - 50gr., soľ POSTUP PRÍPRAVY Medzitým, ako si dáme uvariť špagety do osolenej vody, ošúpeme si cesnak, treba ho naozaj veľa - aj 2 hlávky + nakrájáme feferónku. Cesnak s feferónkou osmažíme na olivovom oleji - ale len chvíľočku, cca 30 sekúnd, inak by mohol prihorieť a zhorknúť (odporúčam použiť oliv. olej Extra Virgin /extra panenský/- rozdiel v chuti oproti obyčajnému olivovému oleju je naozaj veľký) Uvarené scedené špagety pridáme k olivovému oleju a cesnaku a poriadne premiešame s nastrúhaným parmezánom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 59 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |