končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 110 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
DIETY |
Delená strava SPLK - Gaštanové nepečené guľky v marcipáne (rastlinná skupina)POTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček sušienok (diacoco, bio keksíky kakaovo-kokosové alebo najlepšie urobené doma) 1/2 gaštanové pyré (nastrúhame) 1-2P kávy (tekutina) marcipánová hmota kakao POSTUP PRÍPRAVY Sušienky pomelieme na jemno, pridáme gaštanové pyré a kávu tak, aby hmota držala spolu a dali sa s nej robiť guľky. Marcipán si odoberáme po kúskoch, vyvaľkáme medzi potravin.fóliou a obalíme guľku, ktorú následne vyváľame v kakau a dáme do košíčka (môžeme hneď konzumovať) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana P. (pal) ID 17273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.11.2011, 12:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gastanovo- visnova tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 6 vajec, 1 dcl olej, 3 lyzice horucej vody, 150 g pr. cukor, 200 g polohr. muky, 4 lyzice kakaoveho prasku, 1 prdopec Krem 1: 1 gastanove pyre, 1 van. cukor, 1-2 lyzice pr. cukor, 175 g masla, 300g kyslej smotany 18% Krem 2: 1 visnovy kompot (Lidl, bez kostok a vyborny), 2 lyzice kukuricneho skrobu Slahacka: 2 x 33% slahacka, 2 x stuzovac, 250 g kysla smotana 18%, vanilkova aroma POSTUP PRÍPRAVY Korpus: z bielkov vyslahame sneh, zltky vyslahame s cukrom do peny, pridame olej, vodu, muku s prdopecom a kakaom a premiesame, nakoniec zamiesame sneh z bielkov. Pecieme na 180° cca 20 min. Vychladnuty korpus prekrojime 2x. Na spodny plat natrieme gastanovu plnku, prikryjeme druhym platom a navrstvyme visnovy krem a prikryjeme tretim platom. Potrieme zvysnym gastanovym kremom. Na vrch torty navrstvime slahacku. Mozeme ozdobit podla lubovole. Ja som posypala striebornymi perlickami a oblozila piskotami. \\r\\nKrem 1: gatanove pyre, van. cukor, maslo a smotanu si vyslahame a dochutime pripadne cukrom. \\r\\nKrem 2: stavu z kompotu si zmiesame so skrobom a uvarime si husty krem. Zamiesame visne. \\r\\nSlahacka: smotanu si vyslahame so stuzovacmi podla navodu, pridame kyslu smotanu zmiesanu s van. aromou a jemne premiesame. \\r\\nTymto sa chcem velmi podakovat Martinke (Mata 406) a Martuske (Egreska)za ich obrovsku inspiraciu pri robeni tejto torticky. Ich dielka su uuuzasne a u nas tak velmi oblubene. A aj vsetkym zienkam, kt. mi pomohli s volbou ovocia. Tato torta bola toho dokazom. Vsetci boli nadseni a bola skutocne vynikajuuuuca ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janka T. (esmae) ID 47720 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 21.3.2011, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Nepečené čokoládovo-gaštanové minišpicePOTREBNÉ PRÍSADY 120g mletých piškótov, 100g mletých orechov, 100g sušeného mlieka, 50g čokolády, 80g práškového cukru, 3dl vody, 2 PL umu (Amaretta) - pôvodný recept, ale keďže som s ním nebola spokojná pridala som ešte 1 vanilkový puding, 80g - 100g masla, 250g gaštanového pyré, okrem toho okrúhle piškóty podľa potreby a na čokoládovú polevu várová čokoláda a cera tiež podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Recept, ktorý som chcela vyskúšať ešte na Vianoce, ale už som nestihla, tento týždeň bola príležitosť, tak som sa na to dala, ale musím povedať, že pôvodný recept ma sklamal, musela som improvizovať, aby z toho niečo dobré vzniklo, ale nakoniec to dopadlo dobre, ináč by som sa neodvážila ho sem vložiť...:-D Postup v obrázkoch... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 13.4.2014, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Gaštanový rezPOTREBNÉ PRÍSADY PIŠKOTA: 4 vajcia°°°6 PL kryštál.cukru°°°6 PL polohrubej múky°°°1 dl oleja°°°1PL kakaa°°°1 PDP. PLNKA: °°°1/2 masla°°°3PL práškového cukru°°°1 kocka gaštanového pyré°°°1 Zlatý klas°°°3 dl mlieka. KARAMELOVÁ ŠĽAHAČKA: °°°4PL kryštálového cukru°°°3 dl mlieka°°°2 práškové šľahačky°°°1 stužovač šľahačky. POSTUP PRÍPRAVY Z hore uvedených ingrediencií mi vyšla piškota dosť vysoká, preto si urobte piškótu "Vašu", ktorú zvyknete, alebo urobte len z polovičných ingrediencií, ktoré som hore uviedla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Martina P. (rikinka) ID 16490 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.9.2011, 13:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*** Gaštanový zákusok ***POTREBNÉ PRÍSADY cesto:160g hr.múka*160g kryš. cukor*8 vajec* 1dcl rumu ja dávam trištvrte dcl*štipka soli plnka:2 bal. gaštanové pyré*150g sekané mandle (ja som dala lieskovce, môžu byť aj vlašské orechy)*100g maslo*3PL pr.cukor, džem na potretie poleva: čokoláda na varenie, cera POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka oddelíme. Do bielkov pridáme štipku soli, vyšlaháme sneh. Do žltkov pridáme cukor, vyšlaháme a prilejeme rum. Do žltkovej zmesi prisypeme múku a pridáme sneh. Rozdelíme na dve časti a po jednej upečieme. Dáme na papier a upečieme pri 180C asi 5 minút. Po upečení papier odstránime a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo zmiešame s gaštanovým pyrém, pridáme mleté orechy alebo mandle a cukor, Kto má rád môže pridať trocha rumu. Spodné cesto natrieme lekvárom, pritlačíme druhým a na druhý plát natrieme plnku a zalejeme čokoládou. Rozpustíme čokoládu s cerou. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.1.2011, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Gaštanové guľôčkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500g gašt. pyré ( 2 kocky) 150g detských piškót 150g prášk. cukru 2 bal. vanilk. cukru 125g masla pár kvapiek rumu Poleva: 100g čokolády 40g stuž. tuku 1 lyžica oleja POSTUP PRÍPRAVY Pyré zmiešame s pomletými piškótami a maslom. Pridáme prášk. a vanilk. cukor. Dáme do chladu na 2 hodiny. Tvarujeme guľôčky asi 2,5 cm priemer a ukladáme na mastný papier na pečenie. Polevou oblievame každú guľôčku. Do každej guľôčky môžeme vložiť mandľu. Servírujeme v košíčkoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katka M. (Kacatko) ID 2764 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2011, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie labky z gaštanového pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Hľadala som tu na MMB aj googlila, no nič podobné som nenašla. Tak som si ho vymyslela. Nevedela som, či vyjde, preto som postup nefotila.:-( Potrebujeme: 200g mrazeného gaštanového pyré s rumom, 1/2 (125g) Palmarínu, 100g preosiateho práškového cukru, 200g hladkej múky, 1 balíček vanilkovho cukru, 1 kopcovitá PL kakaa, 1 celé vajce POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešame, vypracujeme do homogénneho cesta a vypĺňame ním formičky medvedích labiek. Pečieme pri 180°C asi 15 minút. Vyklopíme(ide to veľmi ľahko) a ešte horúce obaľujeme v preosiatom práškovom cukre. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Kornélia P. (nellyP) ID 5421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 22.12.2013, 15:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Dvojaké úliky s gaštanovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY MANDĽOVÉ ÚLIKY - 300g mletých ošúpaných mandlí (možu byť aj vlašské orechy, oriešky), 200g preosiateho práškového cukru, 1 čerstvé vajce, 2 PL Amaretta (umu alebo príchute), okrúhle piškóty, PIŠKÓTOVÉ ÚLIKY - 300g mletých piškót (keksov), 200g preosiateho práškového cukru, 2 PL kakaa, 200g masla, 4 PL Amaretta (umu alebo príchute), 2 žĺtky (alebo 1 vajíčko), 4PL nutely, okrúhle piškóty, GAŠTANOVÁ PLNKA - 250g gaštanového pyré, 4 PL nutely (alebo cukor podľa chuti), 125g masla POSTUP PRÍPRAVY Ďalšia nepečená dobrôtka pre gaštanomilkov ako som ja...tentoraz vo forme úlikov. Samozrejme, plnka môže byť akákoľvek, podľa chuti a stavu zásob. Tentoraz som úliky nechala bez polevy, lebo sa mi páčia takéto "holé"... :-D ...ale aj to je na vás, kľudne ich ešte dozdobte podľa seba, fantázii sa medze nekladú... Postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 2.8.2016, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Gaštanové pletence ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 250 g gaštanového pyré * 50 g práš. cukru * 125 g hladkej múky * 125 g masla * štipku soli * 1 žltko * 2 PL rumu *........ na potretie pletencov: 1 žľtko ..... na obaľovanie: kryš.cukor + vanilínovy cukor POSTUP PRÍPRAVY Tento receptík mám od kamarátky Kamilky. Túto dobrotu priniesla na vianočný večierok. Neostala ani omrvinka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 22.12.2013, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Ľadovo - gaštanové košíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY GAŠTANOVÁ PLNKA - 1 gaštanové pyré (250g), 125g masla, 4PL nutely, *POLEVA č.1* - 6 ks čokolády ľadové gaštany, 1 stužený tuk - 100% (cera, lando), 1PL kakaa - alebo - *POLEVA č.2* - 6 ks čokolády ľadové gaštany, 100g várová čokoláda, 40g cera alebo kokosový tuk POSTUP PRÍPRAVY Keďže milujem gaštanové pyré, musela som si z neho vymyslieť aj recept na košíčky, ktorý je veľmi jednoduchý, ale výborný. Postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 212 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (209) posledné: 5.9.2017, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 110 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |