Darina B. (danda3) ID 104195 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Nepečené čokoládovo-gaštanové minišpice
[ recept č. 36971 zo dňa 5.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
120g mletých piškótov, 100g mletých orechov, 100g sušeného mlieka, 50g čokolády, 80g práškového cukru, 3dl vody, 2 PL umu (Amaretta) - pôvodný recept, ale keďže som s ním nebola spokojná pridala som ešte 1 vanilkový puding, 80g - 100g masla, 250g gaštanového pyré, okrem toho okrúhle piškóty podľa potreby a na čokoládovú polevu várová čokoláda a cera tiež podľa potreby
POSTUP PRÍPRAVY
Recept, ktorý som chcela vyskúšať ešte na Vianoce, ale už som nestihla, tento týždeň bola príležitosť, tak som sa na to dala, ale musím povedať, že pôvodný recept ma sklamal, musela som improvizovať, aby z toho niečo dobré vzniklo, ale nakoniec to dopadlo dobre, ináč by som sa neodvážila ho sem vložiť...:-D
Postup v obrázkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Vo vodnom kúpeli si vo vode rozmiešame cukor, mlieko, um (v mojom prípade Amaretto), čokoládu a zohrievame, kým sa čokoláda a cukor nerozpustí. Keďže som si recept musela upraviť, v tejto fáze pridajte aj pudingový prášok a varte do zhustnutia. |
![]() |
Odstavíme z tepelného zdroje a pridáme orechy a piškótovú strúhanku. |
![]() |
V tejto fáze som začala imrovizovať, pretože zmes bola riedka a chuťovo nič moc. Tak som dala opäť misku nad paru, pridala som pudingový prášok a miešala som, kým sa zmes aspoň trošku nezahustila. Ak ste už puding pridali hneď na začiatku, túto fázu vypustite. Nakoniec som ešte pridala maslo na zjemnenie. |
![]() |
Keďže stále mi tam niečo chýbalo, pridala som do zmesi moje milované gaštanové pyré... |
![]() |
...a konečne z toho bola zmes na zjedenie. |
![]() |
Zmesou naplníme vrecúško... |
![]() |
...a na okrúhle piškóty sa snažíme nastriekať úhľadné špice. Zo začiatku mi to veľmi nešlo, ale chce to len cvik, je na vás, aké špice vytvoríte, ja som robila skôr mini špičky. |
![]() |
Vyšlo mi ich okolo sto. Dáme ich riadne schladiť, keďže v utorok ešte poriadne mrzlo, dala som ich na balkón. |
![]() |
Dobre stuhnuté špice namáčame do čokoládovej polevy, ktorú si urobíme rozpustením čokolády s cerou nad parou, radšej nech je hustejšia. |
![]() |
... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Zora M. (Romy2) ID 137379 (31.12.2013, 0:06) |
Gaštanové pyré milujem, takže to určite vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.1.2014, 15:59) |
Zorka, budem len rada.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (22.12.2013, 15:27) |
idem ich vyskúšať,tiež milujem gaštanové pyré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (28.12.2013, 20:07) |
Katka, dúfam, že sa podarili.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marika S. (finka) ID 64179 (19.9.2011, 9:37) |
No mňam Darinka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (25.9.2011, 13:35) |
Ďakujem, Marika!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ida Č. (iduska55) ID 132177, mimibazar.sk/iduska55 (19.9.2011, 8:43) |
Darinka, keďže obrezkov mám neúrekom (s orechami je to horšie) takže som niečo vyskúšala ku . Naozaj - odporúčam všetkým žienkam vyskúšať si aspoň jeden receptík. Sú vynikajúce. Ďakujem Ida. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (25.9.2011, 13:35) |
To ma veľmi teší, Iduška, som rada, že som mohla inšpirovať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (22.2.2011, 11:43) |
Darinka pyre v mrazaku je len čím nahradiť to mliečko musí tam ísť ďakujem Ti srdečne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (22.2.2011, 19:02) |
Alžbetka a nemôžeš používať ani sójové? Napadá ma ešte ovocná šťava, ale potom treba dať menej cukru, alebo vyskúšaj len vo vode. Ďakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (24.2.2011, 18:00) |
Darinka sojové nemôžem staršia dcera ma alergiu aj na soju používame kukuričné,ovsenné,kokosové keď potrebujem na varenie.Dať menej cukru nie je problém lebo dávam do pečenia aj tak menej aby neboli kolače moc sladké len som nevedela či je to mlieko na dochutenie alebo na scelenie koláčika ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.2.2011, 19:58) |
perfektné niečo Darinka, už aj odkladám receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.2.2011, 20:04) |
Ivetka, ďakujem, si zlatá!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (6.2.2011, 14:27) |
mnamky..vypada to superrrrrrrrrrrrrr  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.2.2011, 20:03) |
Ďakujem, Dadka!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.2.2011, 12:30) |
Darinôčka... tak za takéto niečo by som v tejto chvíli dala nielen pol kráľovstva, ale rovno celé a ešte aj do služby by som sa prihlásila aj do zodrania MŇAM  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.2.2011, 20:03) |
..no vidíš, ako mi tieto Tvoje komentáre chýbali, už len kvôli nim sem musím niečo vymýšľať... , ak sa stavíš po ceste od rodičov, čosi ešte na balkóne ostalo...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.2.2011, 9:38) |
ak pridáš ešte jeden recept na guľky, špice a neviem čo iné z gaštanového pyre, tak sa asi zbláznim už na vianoce som chcela skúsiť niečo z tvojho repertoáru, no to jedno pyre čo mám v mrazničke som sa nevedela rozhodnúť na čo použiť a nakoniec to dopadlo tak, že je ešte stále na svojom mieste ale asi to budem musieť zmeniť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.2.2011, 19:58) |
No to Ti zaručiť nemôžem, určite ešte niečo bude, ale kedy, veru neviem... Ja by som sa prihovorila za tie guľky v marcipáne, či kokosovom kabáte, to sa mi zdá z toho pyré naj naj, ale je to na Tebe.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.2.2011, 0:57) |
Tak toto tuti robim na bliziacu sa veliku rodinnu oslavu. Som presvedcena, ze to chuti rovnako skvele ako to aj vyzera. Veeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi sa tesim tomuto receptiku. Normalne som sa do neho zamilovala Nezda sa mi to az take pracne a hlavne je z toho veeeeeela a nam to treba Darinka vdaka za receptik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (6.2.2011, 19:56) |
Ďakujem Adrika, za veľmi milý komentárik, mne sa tiež ten recept zapáčil, ale až teraz som sa dostala k jeho realizácii a tiež imrovizácii. Nie je prácny, ja som stíhala robiť aj tie MILA guľky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |