Janka T. (esmae) ID 47720 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Gastanovo- visnova torta
[ recept č. 37613 zo dňa 23.2.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus: 6 vajec, 1 dcl olej, 3 lyzice horucej vody, 150 g pr. cukor, 200 g polohr. muky, 4 lyzice kakaoveho prasku, 1 prdopec Krem 1: 1 gastanove pyre, 1 van. cukor, 1-2 lyzice pr. cukor, 175 g masla, 300g kyslej smotany 18% Krem 2: 1 visnovy kompot (Lidl, bez kostok a vyborny), 2 lyzice kukuricneho skrobu Slahacka: 2 x 33% slahacka, 2 x stuzovac, 250 g kysla smotana 18%, vanilkova aroma
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: z bielkov vyslahame sneh, zltky vyslahame s cukrom do peny, pridame olej, vodu, muku s prdopecom a kakaom a premiesame, nakoniec zamiesame sneh z bielkov. Pecieme na 180° cca 20 min. Vychladnuty korpus prekrojime 2x. Na spodny plat natrieme gastanovu plnku, prikryjeme druhym platom a navrstvyme visnovy krem a prikryjeme tretim platom. Potrieme zvysnym gastanovym kremom. Na vrch torty navrstvime slahacku. Mozeme ozdobit podla lubovole. Ja som posypala striebornymi perlickami a oblozila piskotami. \\r\\nKrem 1: gatanove pyre, van. cukor, maslo a smotanu si vyslahame a dochutime pripadne cukrom. \\r\\nKrem 2: stavu z kompotu si zmiesame so skrobom a uvarime si husty krem. Zamiesame visne. \\r\\nSlahacka: smotanu si vyslahame so stuzovacmi podla navodu, pridame kyslu smotanu zmiesanu s van. aromou a jemne premiesame. \\r\\nTymto sa chcem velmi podakovat Martinke (Mata 406) a Martuske (Egreska)za ich obrovsku inspiraciu pri robeni tejto torticky. Ich dielka su uuuzasne a u nas tak velmi oblubene. A aj vsetkym zienkam, kt. mi pomohli s volbou ovocia. Tato torta bola toho dokazom. Vsetci boli nadseni a bola skutocne vynikajuuuuca |
 | Jana S. (JaniS.) ID 159902 (20.3.2011, 19:45) |
no Jani, vidím tu podobnosť s tým mojím zákuskom - tak už viem, prečo si si ho vybrala a že ti chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka T. (esmae) ID 47720 (21.3.2011, 20:34) |
ano, oboje bolo velmi chutne...no tej tvoj padol preto, ze este bolo gast pyre v mrazaku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (ivuskap) ID 45492, mimibazar.sk/ivuskap (20.3.2011, 19:33) |
Môžem len odporúčať bola vynikajúca má len jednu nevýhodu, a to že rýchlo zmizne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka T. (esmae) ID 47720 (21.3.2011, 20:35) |
presne tak u nas to iste  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (24.2.2011, 9:23) |
mňaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina B. (kaca868) ID 38364 (24.2.2011, 8:11) |
mňaaaam, musela byť výborná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (23.2.2011, 19:09) |
Nechápem, ako sa môže recept volať "pre seba k narodeninám". Ak tu niekto bude hľadať nejaký dobrý recept na tortu, či krém či neviem čo, tak by sa mali recepty podľa toho aj volať... Berte do úvahy fakt, že tu ľudia hľadajú recepty a snoria po nových receptoch. Už len samotný vyhľadávač je tu dosť trápny, a keď sa k tomu pridajú názvy, ktoré nič neznamenajú, tak tu vznikne akurát tak dobrý mišunk.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka T. (esmae) ID 47720 (26.2.2011, 13:32) |
Lepsie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |