končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
"houskový knedlík" :)POTREBNÉ PRÍSADY Polohrubá múka, hladká múka, mlieko, kvasnice, cukor,soľ, vajíčka, rožok POSTUP PRÍPRAVY Vkladám do kategorie "omáčky", pretože skoro každá omáčka je najlepšia s knedlou:) Vždy robím knedlu úplne od oka, ale aspoň približne.....tieto tri "krásavice" sú z cca 750g múky Spravíme si kvások cca 250 ml mlieka, lyžička cukru, kvasnice (dávam tak 2/3 kocky) Cca 500g polohrubej múky, 250g hladkej múky, lyžička soli, na malinké kúsky pokrájaný rožok - za sucha premiešame, pridáme celé vajíčko (ak sú malé vajíčka, pridám ešte jedno žltko) a kvások a začneme miešat, podľa hustoty pridáme mlieka - já robím cesto dosť tuhé, riadne miesime - netreba dlho, aby vznikol pekný "bochník", nechám kysnúť na teplom mieste tak 45 min. , premiešam a znova kysnúť cca 45 min. Po druhom vykysnutí vyklopím na pomúčený vál, urobím velký válec, ktorý rozkrojím na potrebný počet knedlí - dnes tri (ale z tohto množstva múky max 4 kusy) sformujem knedlík- robím to naolejovanými rukami, podľa mňa je to "čistá" robota. Cesto sa nemôže lepiť. Parím na paráčiku tak 15 - 20 minút každú. Skúste!!! nie je to žiadna veda!!! treba si hneď zamiesiť a potom začať variť....napríklad "segedin" :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Miroslava G. (Miroslava11) ID 61027 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 30.6.2011, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
MOJE ZNOJEMSKÁ +++POTREBNÉ PRÍSADY Vepřové maso asi 45 dkg,okurky 15 dkg, 1 lžice hořčice plnotučné,kmin mletý ale může být i drcený,sladká paprika 1 lžička ( nemusi),sůl,pepř,cibule,půlku masoxu, 2 stroužky česneku. POSTUP PRÍPRAVY Nejprve orestujeme jemně nakrájenou cibulku potom přidáme kmín,maso na kostičky a orestujeme trošku osolíme přidáme papriku ( nemusí ) podlijeme vodou přidáme hořčici , masox a nalisovaný česnek dáme vařit do papináku na 15-20 minut do měkka.Po uvařeni přidáme nakrájené nebo na hrubo nastrouhané okurky necháme chvilku vařit a zahustime.Příloha knedla,rýže, těstoviny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2011, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Brokolicová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY brokolica, cesnak, bujón, smotana, múka alebo škrobová múčka POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu uvaríme v osolenej vode. Pripravíme si bujón, pridáme uvarenú brokolicu a pretlačený cesnak. Potom rozmixujeme, necháme zovrieť a pridáme smotanu zmiešanú s trochou múky alebo škrobovej múčky. Za stáleho miešania prevaríme. Ideálna omáčka k cestovinám. Tip: Na cestoviny postrúhame syr Niva, prelejeme omáčkou, dozdobíme kúskom petržlena alebo inou zeleninkou, príp. syrom a môžeme podávať. ;) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Peťka B. (Korinna) ID 45364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 4.2.2012, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Vynikajúci špenátikPOTREBNÉ PRÍSADY Mrazený (ak máte čerstvý, najlepšie čerstvý) špenát, 3 strúčiky cesnaku, soľ, smotana na varenie, resp. 10-12% smotana, kúsok masielka. POSTUP PRÍPRAVY Zabudla som odfotiť prípravu, nabudúce doložím fotky:) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 8.4.2013, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tekvicový prívarok s kôprom a hovädzie na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY Prívarok z tekvice: cca 1,5kg tekvice najlepšie čerstvá, ja som mala mrazenú a blanžírovanú, teda predvarenú pred mrazením, trošku oleja, hladká múka tak cca 2 lyžice, 2,5 dl mlieka, 2dl smotany, ocot, soľ, vegeta, kôpor. Hovädzie mäsko: cca 500 g hovädzieho mäsa, soľ, 1 väčšia cibuľa, olej, mletá sladká paprika, mleté čierne korenie, trošku mletej rasce, voda. POSTUP PRÍPRAVY Z oleja a múky urobím svetlú zápražku, potom pridám tekvicu, osolím a chvíľu spolu dobre miešam. Keď tekvica pustí trošku šťavy podlejem mliekom a uvarím do mäkka. Potom pridám trošku vegety, ocot a dochutím aj cukrom a soľou tak sladko - kyslo. Na zlepšenie pridám smotanu a do takto hotovej tekvice pridám kôpor. Hovädzie na paprike: Na olej dáme pokrájanú cibuľku a jemne do ružova upražíme. Potom pridáme lyžičku mletej papriky a trošku speníme. Potom pridáme na kocky nakrájané, okorenené a osolené mäsko, trošku necháme zatiahnúť, podlejeme horúcou vodou a mäsko udusíme do mäkka. Nič viac nepotrebuje ja viem ešte do hotového pridať jeden strúčik pretlačeného cesnaku kôli chuti. Príloha: varený zemiak. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.9.2013, 11:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
"Sexi" údené mäso v chrenovej omáčke podla Šárky s Valentínskou dekoráciouPOTREBNÉ PRÍSADY obľúbené údené mäso - kuracie stehná, bravčové stehno, krkovička, rolka, koleno..., 1 cibuľa, 1smotana na šľahanie, 1 smotana na varenie, cca 1 pohár chrenu (ja pouzivam kupovany zavarany), lyžica horčice, soľ, vegeta, mlete biele korenie. Ako prílohu sme mali ryžu. POSTUP PRÍPRAVY Na tento receptik som narazila na jednej super stranke, ktoru Vam tymto davam do pozornosti:\r\nhttp://dolcevita.blog.cz/0803/uzene-s-krenem-jako-dukaz-lasky\r\nVerím, že sa autorka nenahnevá. :-) Na stránke je vtipný postup vďaka ktorému pochopíte, prečo "sexi"...\r\n\r\nReceptík je dokonalý v tom, že jeho príprava je až smiešne jednoduchá a výsledný efekt je trúfam si napísať DOKONALÝ! Ak má Vaša polovička rada údené mäsko a chren tak budete hviezdou kuchyne, sám od seba umyje riad a bude Vás nosiť na rukách... atď.! Nepreháňam...\r\nKeď tak kukám na svoje recepty vyzerá to, že nič iné ako údené nejeme... UPS! Ubezpečujem všetkých zdravo sa stravujúcich, že to tak skutočne len vyzerá! :-))\r\nTento receptík som sem musela pridať, pretože po ročnom snažení a rôznych kulinárskych špecialitách mi po navarení tejto oddchovky bolo povedané, že je to to najlepšie čo som doteraz uvarila. A keďže je dnes Valentína, ktorého síce nijako špeciálne neoslavujeme, rozhodla som sa z čistej lásky potešiť svojho polovičiaka aspoň obľúbeným jedlom... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Andrea B. (Godzillka) ID 34483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 26.11.2012, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Syrovo-kukuricova omacka s cestovinamyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 plechvka sterilizovanej kukurice male maslo smotana na varenie 2 krabicky syrokremu ( asi 6 kociek) stipka oregna sol cestoviny voda POSTUP PRÍPRAVY Dame roztopit maslo, potom pridame syrokrem a prilejeme smotanu, stale miesame az kym sa syrokrem roztopi, pridame precedenu kukuricu, pridame asi deci vody, aby bola omacka primerane husta, dochutime solou a stipkou oregana a podavame s cestovinamy....mnaaaaam...dobru chut..:-P ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Adriana M. (adriana1712) ID 146466 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.9.2010, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka ku grilovanému mäsku -BBQ saucePOTREBNÉ PRÍSADY 4 PL masla,4 stručky cesnaku,1 1/2 šalky hnedeho cukru,1 PL nastruhaneho zeleru,1-2 PL octu,1/3 šalky chrenu steril.,1/3 šalky horčice,chilli omačka ,worčester a tabasco si dajte podla chuti,400 g kečupu POSTUP PRÍPRAVY Dočítala som sa ,že v chladničke vydrží tyžden ale da sa v pohode aj zamrazit.Používa sa ako dip k pečenemu a grilovanemu mäsu.Ak ju chcete použit ako marinadu na maso tak odporučam potriet mäso až tesne pred dopečením,lebo inak može zhoriet a zhorknut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 7.12.2014, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Smotanovo-cesnakový dresingPOTREBNÉ PRÍSADY Množstvo prísad podľa toho koľko máte,ale ja dávam na dve osoby...jednu kyslú smotanu,3-4 lyžice tatárskej omáčky,doliať smotanou na šľahanie do želanej hustoty,ale asi pol kelímka,pretlačený cesnak ja používam jednostrukový a dávam jednu hlavičku,soľ a ČMK podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu zmiešame a papáme...hodí sa k akémukoľvek mäsku,zemiakom a manžel si ho dáva aj na hrianky :-P dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Dana C. (atreyu) ID 28109 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2011, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Domáca tatarská omáčka bez vajíčok :)POTREBNÉ PRÍSADY Nakrájajte si na jemno cibuľku, nastrúhajte 3 zavárané uhorky, pridajte 1 lyžičku olivového oleja, soľ, korenie, 1 lyžičky cukru ja dávam hnedý je zdravší :) , 2 lyžičky horčice a 1 pochúťkovú smotanu a 1biely jogurt. POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu zmiešajte :) je to mňamka a určite zdravšia ako tá čo si kúpite v obchode :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Lucia O. (007Lucinda007) ID 116060 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.4.2014, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |