. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>

HUBY

Šampiňónové prekvapenie na ihle



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle.
Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hliva naložená v oleji



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hlivy, rasca, 250 g cibule nakrájanej na kolieska, 3 nastrihané bobkové listy, 5 guličiek nového korenia, 15 guličiek korenia, soľ, slnečnicový olej a kto má rád pikantné, tak aj čili papričky a ja som tentokrát navyše pridala aj kocky hermelínu

POSTUP PRÍPRAVY

Hlivu nakrájanú na väčšie kusy 20-30 minút varíme v neosolenej vode s rascou. Precedíme, zamiešame so všetkými ostatnými surovinami, naplníme do pohárov a necháme stáť v chlade 1 týždeň.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 14.2.2009, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: cca 1/2 kg hlív, 3 menšie zemiaky, mletú červ.papriku, cibuľu, olej, čierne korenie, solčanku s morskou soľou (al.vegetu), na vylepšenie môže byť aj 1 čerstvá zelená paprika a 1 kápia Na halušky: 1 vajce polohrubú múku

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme ml.červenú papriku a nakrájané hlivy, podlejeme vodou. Dusíme. Keď máme čerstvú papriku a kápiu, pridáme nakrajané na rezance. Cca po 15 minútach pridáme očistené nakrájané zemiaky. Medzitým do misky rozbijeme vajíčko a pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne cesto. Keď zemiaky zmäknú (nie úplne-asi po 5 min.varenia) cez dierkové sitko nahádžeme priamo do gulášu halušky a premiešame. Po cca 3 minútach je guláš hotový. Ochutíme čiernym korením, solčankou, kto má rád pikantné môže pridať chilli papričku, alebo feferónku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miriam B. (miriam11) ID 3686 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.2.2013, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubový guláš



POTREBNÉ PRÍSADY

Fotka je nepodarená,ale neskoro som si to všimla.Guláš už bol fuč:)Takže potrebujeme:200 g cibule, 400 g miešaných lesných húb, 100 g čerstvých šampiňónov(ja som nemala,tak som nedala:), 150 g zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, hubové korenie, mletú sladkú červenú papriku, olej, petržlenovú vňať, bobkový list, 100 g farebných paprík

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme na väčšie kúsky pokrájané huby , posolíme, poprášime mletou sladkou červenou paprikou a spolu opečieme.Zalejeme vodou a necháme zovrieť. Potom vložíme nakrájané zemiaky, pokrájané farebné papriky, bobkový list, ochutíme hubovým korením a spolu uvaríme domäkka.Na záver posypeme mletým čiernym korením.Dobrú chuť:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.10.2010, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Plnené šampiňóny s omáčkou a so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

na plnené šampiňóny: vačšie šampiňóny, šunka, tvrdý syr (eidam), syr v črievku, plátky anglickej slaniny, kyslá smotana, mletá červená paprika, vegeta, čierne korenie\r\nna omáčku: "zbytky" zo šampiňónov, mlieko (alebo smotana, ako chcete), múka, cibuľa, citrónová šťava (ja nedavám ani citrónovú štavu ani cibuľu), kari korenie\r\nzemiaky: zemiaky, granulovaný cesnak, grilovacie korenie, mletá rasca, olej

POSTUP PRÍPRAVY

plnené š: z húb vypáčime nožičky a možeme ich aj trošku vydlabať. pripravíme si plnku. šunku nakrájame na kocky, syr tiež na kocky, ja som robila 12 ks vacsich sampinonov a davala som takéto množstvá: celý syr v črievku, 4 lyžice smotany, 10 dek šunky, 10 dek eidamu a dochutime vegetou, paprikou, čierným korením. zmes je lepšia hustejšia. naplníme a prikryjeme kúskom anglickej slaniny. pečieme cca 20 minút.\r\n\r\nomáčka: "zbytky" húb dáme na olej a pridáme kúsok masla (môže ísť na opraženú cibuľu), necháme nech pustia vodu a dáme štvrť lyžičky kari (radšej ním šetriť), zalejeme mliekom(ja som dala 2 deci), v ktorom je rozmiešaná múka a chvíľku povaríme kým nezhustne\r\n\r\nzemiaky: umyjeme, nešúpeme, rozkrojíme na štvrtinky a dáme predvariť, do misky si pripravíme zmes: olej plus granulovaný cesnak plus grilovacie korenie plus mletá rasca a namáčame zemiaky, dáme piecť spolu so šampiňónmi. mne to vyšlo na jeden plech. \r\n\r\ndo tohto som pokombinovala viacero receptov. nám chutilo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Denisa M. (geena) ID 144758 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.1.2012, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubový boršč



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 100g prerastenej slaninky, 1 veľká cibuľa, 5 zemiakov, 1 väčšia mrkva, 1 petržlen, kúsok zeleru, cca 2 hrste sušených húb, aké máme, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, cca 1kg kyslej kapusty (kto nemá rád, môže uvariť z hlávkovej, tým pádom sa to všetko uvarí v jednom hrnci), cca 150g uvarenej červenej repy alias cvikle, 1 čili paprička, môže byť sušená, soľ, solčanka, drvená rasca, olej - môže byť aj domáca bravčová masť, stačí trošku, kyslá smotana, v pôvodnom recepte boli aj 3 PL kečupu (alebo rajčinového pretlaku), ja som nemala, takže až nabudúce, ak nezabudnem.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som objavila v najnovšom čísle časopisu Pošli recept a nedal mi spať, kým som ho s menšími úpravami neuvarila a neľutujem, je fantastický a dúfam, že sa pani Boženka nebude hnevať, keď ho tu uverejním, pretože by bola škoda nepodeliť so oň s Vami. Varila som ho u maminy, ktorá mi asistovala a degustovala, fotky nie sú najlepšie, pretože som fotila večer pri umelom osvetlení.
Postup viď nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.11.2010, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampióny v smotanovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg šampiónov, 2 strúčiky cesnaku, 1 čili paprička, 100 g anglickej slaninky, 2 lyžice olivového oleja, 2 bobkové listy, 250 ml suchého bieleho vína, 250 l šľahačkovej smotany, mčk, soľ, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z časopisu Chviíľka pre teba z 10.6.2011.
Neriadila som sa presnou gramážou. Suroviny som pridávala podľa chute a od oka. Robila śom papanie pre 2 ľudí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.12.2016, 15:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubový tatarák ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g šampiňónov * 2 žľtky * mleté čierne korenie * mletá červená paprika * Worčester * 1 - 2 PL horčice * 3 - 4 PL kečupu * cibuľa * soľ *.....................chlieb na topinky * olej * cesnak *

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z časopisu. Robila som z 1/2 dávky. Huby podusíme. Pridáme ostatné suroviny a zamiešame. Necháme v chlade odpočinúť.Podávame na teplých topinkách. Všetko v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.10.2013, 23:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapekanka zo šampiňonov ako z fast foodu



POTREBNÉ PRÍSADY

200g šampiňónov, 200g tvrdého syra, cibuľa, maslo, 10 žemlí

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny aj syr postrúhame na jemnom strúhadle, cibuľku na drobno pokrájame. Všetko dobre rukou premiešame. Žemle prekrojíme na polovičky a vydlabeme z nich stred. Okraje každej polky potreme maslom a do stredu porozdelujeme plnku. Uložíme na suchý plech a upečieme v predhriatej rúre kým nie sú okraje chrumkavé. Výborne chutí s kečupom a j tatarskou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana G. (173) ID 69808 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubové suflé



POTREBNÉ PRÍSADY

200g hribov(ja som pouzila sampinony), * 50 g masla * 4 lyzice hladkej muky * 300ml mlieka * 100g nastruhaneho syra * 2 jarne cibulky * 3 vajcia * sol * korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Dievcata,tak toto sufle je hotova delikatesa..tie ktore ho poznate mi urcite date za pravdu:)

takze ideme nato:

Na panvici si rozpustime maslo,pridame nakrajane huby,a smazime asi 3 minuty.prisypeme muku,premiesame,a smazime dalsiu minutu,prilejeme mlieko,metlickou premiesame,a varime dokym nam nevznikne hladka husta omacka..stale miesame,aby sa nam nepripalila..potom odstavime,prisypeme syr,sol,korenie,a nechame par minut vychladnut..
medzitym si si pripravime zltky a jarnu cibulku,a vyslahame sneh z bielkou..potom opatrne toto vsetko primiesame do omacky..
Trubu si zahrejeme na 200C,zapekaciu misu vymazeme maslom,naplnime zmesou,a prikrijeme alobalom,,,Vlozime do hlbsieho pekaca,naplneneho vodou aspon do vyska 4 cm..a supneme do truby:)Pecieme 20minut,potom odoberieme alobal,a dopecieme este dalsich 5 minut...Povrch bude krasne zlatohnedy,a vnutrajsok nadychany a makucky..MNAM:)
Ospravedlnujem sa za foto,boli sme tak hladny,ze som skoro zabudla odfotit,takze v mojom sufle je uz jeden zarez:(

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 3.1.2013, 8:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu