končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Najjednoduchší a bleskový šošovicový prívarok (v tlakovom hrnci)POTREBNÉ PRÍSADY Prebrata, umyta sosovica - bobkovy list - sol - cier.korenie - smotana na varenie - cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Pre gazdinky,ktore s tlakacom este len zacinaju alebo by chceli zacat :o) Takze sosovicu si namocime asi na 2 hodinky, z napucanej zlejeme vodu. Dame do tlakoveho hrnca, zalejeme asi 2-3 dl cistej vody. Pridame bobkovy list a hrniec zatvorime. Na vyssom tlaku a velkom plameni nechame hrniec natlakovat. (ked zacne z hora unikat para a na mojom tam vtedy vyskoci taky dzindzik, niektore zacnu piskat) Ked nam da hniec znamenie,ze tlaku je tam az-az, stisime ohen a stopneme si 8 min. Po tomto case hrniec odtlakujeme (schladenim pod studenou tecucou vodou,prip.vypustenim pary - pozor, aby ste to nenasmerovali na seba a neobarili sa), otvorime a ochutname,ci je sosovica makka. Moja potrebovala presne 8 min.aby bola taka akurat, pri klasickom vareni som to nikdy nevystihla, vzdy som ju rozvarila ,o) Voda sa mi odparila skoro vsetka, mozno aj vsetka. Vlejeme smotanu na varenie (alebo kyslu smotanu izbovej teploty s troskou rozhabarkovanej hladkej muky), pretlacime par strucikov cesnaku (podla chuti), osolime,okorenime a povarime do zhustnutia. Uz len odokryte alebo prikryte obycajnou pokrievkou. Podla potreby este rozriedime alebo zahustime mukou. Len pre predstavu pre zaciatocnicke zaciatocnicky, sosovice som dala asi 400 g (suchej), 1 bobkovy list, 1 smotana, trosku vody (cca 1dl), asi 3 struciky cesnaku. sol a korenie naozaj podla vlastnej chute. Podavame s cim mame radi, ja som na troske oleja opiekla cibulu, parky a spekacky a trochu slaniny,aby to aspon zavonalo masom,kedze parky a podobne produkty toho o mase vela nepoculi ,o) ochutila som to cervenou paprikou, cier.korenim,susenym cesnakom. Takze doplnam tip od Michaely, bez namacania varime sosovicu tiez 8 min :-) Dakujem, Miska A usetrime este trochu energie - sosovicu namocenu asi 4 hodiny som zaliala vodou,aby bola presne na hladinu sosovice a pod tlakom varila 5min, nechala som ju dojst,kym sa hrniec sam neodtlakoval (cca 5-7min) a bola akurat hotova :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 27.8.2013, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Paprikáš zo sójových bôbovPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g varenej sóje, 2 hrste sušených húb, 1 cibuľa, 1 smotana na šľahanie, 2 PL hl. múky, ml. paprika, 1 čerstvá biela paprika, olej, soľ, solčanka, príloha - halušky, cestoviny, alebo iba chlebík POSTUP PRÍPRAVY Martinka ma včerajšou prípravou sóje navnadila tak, že som si ju včera namočila, dnes uvarila a pripravila z nej paprikáš. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 1.6.2011, 16:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Sójové boby - sposob prípravyPOTREBNÉ PRÍSADY * sójové boby * voda * POSTUP PRÍPRAVY - možno niekto nevie ako sa správne pripravujú, tak som sa rozhodla, že to dnes nafotím a možno to niekomu pomože ... pretože je to veľmi hodnotná, výživná a cenná strukovina, obsahuje strašne veľa bielkovín, železo, vitamíny skupiny B a hodnotný rastlinný tuk . Zo všetkých strukovín je najvýživnejšia a svojimi vlastnosťami sa veľmi podobá živočíšnym zdrojom bielkovín .................... tak kto má záujem - mrknite sa na postup :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (103) posledné: 15.5.2013, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
mexicka panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY farbena fazula (ja pouzivam bielu a cervenu-kidney),konzerva kukurice,paradajkovy pretlak,1 cervena a zelena paprika,3 rajciny,cibula,cesnak,trochu kecupu,sol,mck,vegeta,cili korenie,tymian POSTUP PRÍPRAVY na oleji oprazime cibulku a cesnak,pridame na vacsie kocky nakrajanu papriku a chvilku dusime.Pridame uvarenu fazulu (alebo fazulu z konzervy) a kukuricu,podlejeme troskou vody alebo bujonu,osolime,okorenme a dusime,kym nie je paprika makka.Pridame paradajky na kocky,rajcinovy pretlak,trochu kecupu (podla chuti),pridame cili a 1cl tymianu.Dochutime a mozme podavat.Je to vyborne s ryzou,ale aj s pecivom,popripade s cesnakovou bagetou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Mexické fazule podľa Igora Bukovského - kniha Recepty na fajn časyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 veľké cibule, 1-2 celé hlavičky cesnaku, 1 paprika, 3 veľké paradajky, alebo zavárané paradajky 300 g fazule 1 bobkový list, 1 lyžička kari, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička mletej červenej papriky tvrdý syr, chrumkavé tortily /tie, čo sa predávajú ako chipsy v sáčkoch/ POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme cibuľu, postrúhaný cesnak, pokrájanú papriku. Pridáme vodu, vopred namočenú fazuľu a korenie. Osolíme a dusíme. Ked fazuľa začne mäknúť, pridáme pokrájané paradajky a paradajkovú šťavu. Povaríme, kým fazuľa celkom nezmäkne. Podávame posypané strúhaným syrom a priamo do jedla vložíme chrumkavé tortily. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Hana Z. (hana2) ID 46864 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 10.2.2013, 21:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Tradičná šošovicová kašaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 pohára šošovice- najlepšie veľkozrnná, 1/2 pohára krupkov- stredné, 4-5 strúčikov cesnaku,štipka ml. č.korenie, soľ, vegeta, drvená rasca , majoránka, 2 bobkové listy, 1 velikánska cibuľa, 150g oravská slanina,trošičku polohr.múky, caa 30 ml mlieka, párky POSTUP PRÍPRAVY - skvelé slovenské jedlo, ktoré je u nás vo veľkej obľube ..... jednoduché, rýchle, chutné a overená od mlsného jazyka kamoša - kuchára :))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 24.8.2012, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Príloha zo zelených fazuliekPOTREBNÉ PRÍSADY Mám jeden recept na prílohu, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo. UPOZORNENIE: Osobne som ho ešte nerobila, ale nejakú dobu sa už naň chystám :-)) Takže, ak by ho náhodou niekto skúšal, tak môžete dať prípadne vedieť, či to chutí, či je to jedlé :-)) SUROVINY: 400 g zelených strúčikov, 2 PL oleja, 150 ml vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL cukru, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, 3 PL sójovej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1,5 ČL solamylu, štipka soli aj korenia. POSTUP PRÍPRAVY Fazuľky umyjeme, odkrojíme konce a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme rozmiešali kocku zeleninového bujónu, prelisovaný cesnak, cukor, zázvor a SO. Necháme povariť asi 10 minút. V 50 ml vody, čo nám ostala, rozmiešame solamyl a za stáleho miešania prilejeme k fazuľkám. Potom prilejeme víno a necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Podávame k mäsu (kotletám, medajlónkam, a pod.) so zemiakmi. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2012, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Zelené fazuľky trochu netradičnePOTREBNÉ PRÍSADY Ešte raz k zeleným fazuľkám. Viem, že toto nie je práve diétny recept, ale je to fajn. Kto má rád podobné chute, bude sa mu to páčiť. Je to EXTRÉMNE jednoduché: POSTUP PRÍPRAVY Uvarené fazuľky posypeme na masle opraženou strúhankou. Hotovo :-)) (Poznáte to niektorá?) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.3.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Lahôdkový šošovicový prívarokPOTREBNÉ PRÍSADY Sosovica, voda, vegeta, smotana na varenie, cesnak, cibula, spisske parky, olej, bobkovy list POSTUP PRÍPRAVY sosovicu dame namacat na 3 hodiny OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov) Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 9.7.2017, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícer na paprike alias prívarok z lieskových orieškov :)POTREBNÉ PRÍSADY v recepte POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme do studenej vody aspoň na 12 hodín, potom scedíme a varíme do mäkka, cca hodinu. Ak použijete cícer konzervovaný, začnite rovno od nasledujúcej vety :) Polovicu cíceru necháme v celku, druhú polovicu najemno rozmixujeme (aj s nálevom, prípadne vývarom). Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme sladkú mletú červenú papriku, vlejeme rozmixovanú cícerovú hmotu, podusíme, prilejeme sladkú a kyslú smotanu v pomere 1:1 a pridáme cícer v celku. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a petržlenovou vňaťou. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme lyžicou múky, ak príliš hustá, rozriedime mliekom. Podávame s cestovinou, knedľou alebo chlebom. Alebo si vymyslite čosi lepšie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.10.2014, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |