končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Kremova polievka z cesnaku medvediehoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300g Cesnaku medvedieho 1 malu cibulku 2 hlavicky cesnaku (ja nedavam) 2 lyzky kavove -masla 500 ml vyvaru (zeleninovy,hovädzi) 125 ml slahacky na slahanie sol,korenie (slaninka) POSTUP PRÍPRAVY Cesnak medvedi si oplahneme pod tecucou vodou,odkvapkame a este raz "zlakneme"pod studenou tecucou vodou,odkvapkame v utierke.Potom na drobnucko nakrajame-ja striham,na tenucke pasiky. Nakrajame na drobno cibulku a cesnak. Roztopime maslo v hrnci a pridame nakrajane cibulku a cesnak,cesnak medvedi. Zalejeme hned vyvarom a privedieme do varu ,povarime 5 minut. Pridame slahacku a ponornym mixerom rozmixujeme. Dosolime podla chuti,dokorenime. Na koniec este opecieme slaninku a pridame na vrch. Jeme s pecivom alebo bez. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.5.2011, 8:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Lahodná cuketová polievka so syrom briePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 mladé cukety, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 50g masla, trochu mlieka, syr brie, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, pochúťková kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Cuketová sezóna je v plnom prúde a tak ponúkam ďalšiu verziu cuketovej polievky. Kto doposiaľ nepoznal, odporúčam vyskúšať :) Jednu väčšiu cibuľu pokrájame na drobno a na masle ju opražíme do sklovita. Pridáme cuketu pokrájanú na kocky (aj so šupkou) a zalejeme vodou, netreba veľa, stačí aby bola cuketa ledva ponorená. Osolíme, okoreníme a necháme dusiť. Keď je cuketa mäkká, rozmixujeme polievku ponorným mixérom. Pridáme na drobno postrúhaný syr brie (alebo podobný s plesňou) a zjemníme trochou mlieka. Polievka by mala byť dosť hustá aj sama o sebe, ale ak máte radi ešte hustejšie, tak v mlieku rozhabarkujte hladkú múku a zahustíte. Pridáme trošku postrúhaného muškátového orieška a pretlačíme cesnak. Necháme prevrieť a odstavíme. Podávame s kopčekom smotany a kto chce, tak aj s hriankou alebo krutónmi. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.9.2011, 9:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka HokkaidoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa 1 hokkaido tekvica soľ, vegeta, mletý muškátový kvet, mletý muškátový orech sladká smotana POSTUP PRÍPRAVY Podľa orientálneho receptu je polievka liečivá - znižuje kyslosť organizmu a dodáva karotén, kalcium, železo a veľa vitamínov, A,C, a vitamíny zo skupiny B, normalizuje prekyslené prostredie žalúdka a čriev. Do horúceho olivového oleja dáme usmažiť cibuľku len do sklovita, tekvicu nakrájame na kocky aj so šupou. V šupke je najviac karoténu a vitamínov. Udusíme s trochou vody, soli vegety bez glutamánu a pol lyžičkou mletého muškátového kvetu do mäkka. Zmixujeme na kašu, pridáme sladkú smotanu podľa po chuti, dosolíme a prevaríme s trochou nastrúhaného muškátového orieška. Príloha do polievky: 1 - zľahka usmažíme veľmi pomaličky a nasucho dyňové semienka a necháme vychladnúť. 2 - na panvicu dáme pol lyžice masla trošku speniť s cesnakom, ktorý len rozrežeme aby pustil vôňu, cesnak vyberieme a pridáme nakrájaný rožok na koliečka a veľmi pomaličky opečieme aby sa masielko nespálilo. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia D. (luckas) ID 114 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Naša nedeľná :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 g šampiňónov, 3 zemiaky, 1 mrkva, pol hlavičky brokolice, maslo, vegeta, soľ, slepačí bujón, konzerva hrášku, polohrubá múka, 1 vajce, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, worchester omáčka, 1 ks kuracieho prsíčka, čierne korenie, olej. POSTUP PRÍPRAVY Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na masle, keď pustia šťavu pridáme na kúsky pokrájané očistené zemiaky a mrkvu. Podlejeme vodou. Keď budú zemiaky skoro hotové pridáme na ružičky rozobratú brokolicu, dochutíme soľou, vegetou a pridáme slepačí bujón. Na oleji opražíme na pásiky nakrájané kuracie prsíčko, ochutené čiernym korením, worchester omáčkou a soľou. Z múky, vajíčka, sódy bikarbóny a štipky soli, si pripravíme hustejšie cesto na haluštičky., ktoré pomocou lyžice hádžeme do polievky. Po uvarení halušiek pridáme hrášok, a opečené kuracie prsia. Dochutíme a necháme chvíľku povariť. Brokolica sa krásne rozvarí a zahustí polievku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rodinna zeleninovaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY olej (mast, maslo - podla toho kto co pouziva), 4 velke mrkvy, 2 petrzleny, 1/4zeleru alebo 1 pastrnak, krupica (hruba muka), 2 slepacie bujony, 1ČL drvena rasca, 2ČLsladka paprika, štipka cierneho korenia, štipôčka muškátového orieška, 1 vajce, trochu mlieka POSTUP PRÍPRAVY zeleninu postuhame na vacsom stuhaku (pre male deti odporucam maly stuhak), do hrnca dame olej a zeleninu zaciname pomalicky restovat ( ak sa bude trochu pripekat, pridajte trosku oleja) po chvilke pridame cca 1 dcl vody a dalej dusime. Ked je zelenina mäkšia, pridame do nej 2PL krupice + 1dcl vody a dalej dusime. Do masy uz mozeme pridavat červenú sladkú papriku, rascu, korenie a muskatovy oriesok. Zalejeme vodou, pridame2 bujony a varime cca 10-15min. Mezdi tym si pripravime halusky: 1 vajicko, trochu mlieka a krupicu, cesto nie huste, take trosku redsie. Ked nam polievka vrie cez sito na halusky zavarime do polievky halusky a polievku dohustime takto: v miske, v kt. sme mali zarobene cesto na halusky nechame trosicku cesta, toto rozriedime vodou a vylejeme do polievky. Aaaa hotovo.....kto ma rad hrasok moze si dat aj hrasok, popripade petrzlenovu vnatku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2013, 15:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Môj prvý borščPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cvikla, 3 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, cibuľa, štvrť väčšej bielej kapusty, hovädzie mäso, soľ, 1 až 2 citróny, cukor, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si dala variť mäso a cibuľu do osolenej vody, pridala som bobkové listy a korenie nové aj čierne. Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si mrkvu a petržlen (môže sa tam dať aj zeler a iná koreňová zelenina). Túto zeleninu som pridala k mäsu asi po hodine varenia. Do druhého hrnca som si postavila ošúpanú cviklu nakrájanu na kocky, pridala som tam soľ, 1 ks bobkového listu, trošku cukru a šťavu z jedného citróna. Keď sa už cvikla dovárala ešte som ju poriadne dochutila cukrom, soľou a najmä citrónom, musí to mať poriadne výraznú chuť. Keď sa mäso aj zelenina uvarila, mäso som vybrala a nakrájala na kúsky. Vybrala som cibuľu, bobkové listy a korenie z oboch hrncov. Do polievky som vliala uvarenú cviklu aj so šťavou a ešte som to nechala poriadne spolu prevrieť. Servírovala som to takto: najprv mäsko do taniera, to som zaliala poriadne hustou polievkou a nakoniec navrch kopček kyslej smotany. A bolo to super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Gabriela B. (GabikaBa) ID 40979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Porova polievockaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY por,zemiaky, hladka muka, olej,mleta sladka paprika,sol,vegeta POSTUP PRÍPRAVY Por si nakrajame-(ja ho vzdy krajam na koliecka a potom este na stvrtky aby sa mi v polievke velmi netahali dlhe kusy:) ). takto nakrajany ho poprazime na oleji, pridame hladku muku(na zahustenie) a mletu cervenu papriku(ta by sa nemala prazit aby nezhorkla-ale to urcite viete). Zalejeme vodou-ja vzdy prevarenou z kanvice lebo je to rychlejsie a uz potom dam len zemiaciky , samozrejme osupane a nakrajane na take kusky ako mate najradsej.Nakoniec uz len dosolim, pridam trochu vegety a kto by chcel pikantnejsiu moze si dat ak cierne mlete korenie prip.nejaku inu pikantnu vecicku:) dobru chut:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katka M. (ziziska) ID 34940 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.9.2009, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KOPROVO_ZEMIAKOVA POLIEVKA*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nové malé zemiaky,soľ,voda,šľahačková smotana,múka,ocot,kôpor,ak máme radi-troška cukru POSTUP PRÍPRAVY Nové drobné zemiačiky pokrájame na štvrtky a uvaríme v osolenej vode do jedlá.V šľahačke rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme k zemiakom,necháme prevrieť,pridáme veľa mladého nasekaného kôpru,ochutíme octom,prípadne cukrom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jednoduchá čočková polévkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Olej, 1 menší cibule, 3/4 hrnku čočky, 2 mrkve, 1 klobáska či párek, 1 kostka Masoxu, koření: majoránka, česnek a petržel, voda :-) POSTUP PRÍPRAVY Čočku si dám do hrnku a zaliju studenou vodou - většinou to stíhám nechat stát jen tak hodinu před vařením :-). V papiňáku si na trošce oleje mírně osmahnu na kostičky nakrájenou cibulku, přidám opět na kostičky nakrájenou uzeninu (ale nemusí být), nastrouhám si mrkve na středně hrubo a přidám do papiňáku, míchám... Potom tam naliju tu čočku i s vodou a doplním vodu tak, aby jí tam bylo tak půl hrnce - tipla bych to tak na 1,5 litru celkem. Přidám Masox (nebo jiný bujón), majoránku, česnek. Zavřu víko a jak to začne syčet, nechám vařit 30minut. Pak odpustím páru - čočka je krásně měkká až i rozvařená :-), přidám už jen petrželku čerstvou nebo sušenou a dílo je hotovo. Dle mého není potřeba ani solit, to už je pak už na vás :-). Dobrou chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Michaela F. (Myspule) ID 103479 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.4.2010, 8:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Polievka s ružičkovým kelomPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 300 g ružičkového kelu * 1 malá červená cibuľa * 100 g póru * zeleninový vývar * 1 lyžica masla * soľ * mleté biele korenie POSTUP PRÍPRAVY Ružičkový kel opečieme v hrnci na rozpustenom masle. Zalejeme teplým vývarom, vložíme tenké kolieska červenej cibule s pórom (nemala som, preto som použila jarnú cibuľku) a na miernom ohni uvaríme domäkka. Osolíme a okoreníme. recept: Báječná žena Výsledok: vylízané taniere :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.10.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 103 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,11 ďalšie >> |