
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Gabriela B. (GabikaBa) ID 40979 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Môj prvý boršč[ recept č. 14161 zo dňa 14.5.2009 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cvikla, 3 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, cibuľa, štvrť väčšej bielej kapusty, hovädzie mäso, soľ, 1 až 2 citróny, cukor, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si dala variť mäso a cibuľu do osolenej vody, pridala som bobkové listy a korenie nové aj čierne. Kým sa mäso varilo, ošúpala a nakrájala som si mrkvu a petržlen (môže sa tam dať aj zeler a iná koreňová zelenina). Túto zeleninu som pridala k mäsu asi po hodine varenia. Do druhého hrnca som si postavila ošúpanú cviklu nakrájanu na kocky, pridala som tam soľ, 1 ks bobkového listu, trošku cukru a šťavu z jedného citróna. Keď sa už cvikla dovárala ešte som ju poriadne dochutila cukrom, soľou a najmä citrónom, musí to mať poriadne výraznú chuť. Keď sa mäso aj zelenina uvarila, mäso som vybrala a nakrájala na kúsky. Vybrala som cibuľu, bobkové listy a korenie z oboch hrncov. Do polievky som vliala uvarenú cviklu aj so šťavou a ešte som to nechala poriadne spolu prevrieť. Servírovala som to takto: najprv mäsko do taniera, to som zaliala poriadne hustou polievkou a nakoniec navrch kopček kyslej smotany. A bolo to super. |