. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Zapekane sunkove rolky so sampinonovou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

12 tenkych platkov sunky (najlepsie prazskej alebo strojovej), 200 g sampinonov, 1 vajce, mensi zvazok perzlenovej vnate, 300 ml sladkej smotany, 50 g struhaneho syra, 1 cervena cibula, 1-2 PL strunaky, 2 PL oleja, sol, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Vyborne rolky, ktore sa mozu podavat teple ako hlavne jedlo napr. s ryzou , ale rovnako vyborne chutia aj studene s krajcom chlebika

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (55) posledné: 19.2.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Výborné zemiakové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO - 150 g polohrubej múky, 350 - 370 g hladkej múky, 350 ml mlieka, 100 ml oleja, 2 žĺtka, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička cukru, 1 kávová lyźička sušeného cesnaku / alebo 1 malý strúčik pretlačeného/ a pol kocky čerstvého droždia ĎALEJ - 350 - 400 g zemiakov uvarených v šupke, 100 - 130 g masla, soľ NA POTRETIE 1 vajce a soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som dostala mailom od kamarátky. Zaujal ma, lebo je pomerne jednoduchý na spracovanie aj na suroviny, vyskúšala, snažila som sa nafotiť aj postup,ktorý je rozpísaný nižšie pri obrázkoch.
Pagáče sú naozaj chuťovo výborné, mäkké aj na druhý deň a ja ich naozaj odporúčam vyskúšať aj keď viem, že tá hlavná foto nie je až tak extra lákavá., sú trochu ako keby od múky, tieto som nepotierala nićím, ale na chuti im to neubralo.
Dúfam, že budú chutiť aj vám, aj keď ako sa vraví sto ľudí sto chutí....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov)

Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (39) posledné: 19.4.2014, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Salámové ruže



POTREBNÉ PRÍSADY

Na jednu potrebujeme 6 plátkov salámy

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky salámy rozložíme vedľa seba tak, aby sa prekrývali

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 128 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 9.10.2010, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

zemiakove pagace alias trojuholniky



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej muky * 2dcl oleja * 4 lyzicky soli (do cesta) * 2 zltky * cele cerstve drozdie * 0,5l mlieka (z toho cca 2 dcl na kvasok) * ca 200g CERA * 6 uvarenych zemiakov v supke * 1 cele vajce na potretie - zmiesat so solou asi 1cl

POSTUP PRÍPRAVY

urobime kvasok (ca 2dl mlieka + 1cl kryst. cukru + drozdie trochu zohriat a nechat vykysnut), do misy dame muku, sol, olej, mlieko a 2 osupane nastruhane zemiaky, vsetko zmiesame, vykydneme na dosku a rucne miesime, ak sa vam to velmi lepi, treba trochu pomucit. Ked budete dobre miesit tak 15min., prestane sa cesto lepit. Ked ho mate vymiesene, ja ho zvyknem prikryt misou, v ktorej som mala vsetky prisady a necham odstat cca 1 hodinu - aby poriadne nakyslo, dalej v postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (51) posledné: 9.10.2019, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Paorsky pagac



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1 kg polohrubej muky, 550 ml vlazneho mlieka, 150 ml oleja, 50 g tuku ( Hera), 1 kocka drozia, 2 KL soli, 1 KL cukru *******Plnka: 500 g mleteho masa (pliecko), 1 vacsia hlavka cervenej cibule, 1 vajicko, 1 KL cervenej ml. papriky,3 PL oleja, 150 g sunky, ( alebo sunkovej salamy), sol, korenie, vegeta, trochu kecupu. Okrem toho: vajicko na potretie, sezamove semiacka na posyp, tortova forma s priemerom 24 cm, papier na pecenie na spodok tortovej formy

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (48) posledné: 1.4.2011, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Šunkové ružičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme asi 300g lístkového cesta,200g mäkkej(šunkovej)salámy s priemerom do 5cm ,1vajíčko,grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

x)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 80 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (46) posledné: 8.11.2012, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

***PLACKY- vhodne na plnenie maskom ,dipom a zeleninkou ***



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto***500g hladkej muky***1 vajicko***250ml mlieka***50ml oleja***1 K.L. soli***polku K.L. cukru a pol kocky drozdia......****Na potieranie ***maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Z tejto davky mi vyslo 13 kuskov. Ja k tymto plackam robim mlete masko , nakrajanu zeleninku a mrkvovy dip. Dnes som ich piekla k super receptiku od Evky na KEBAB mnaaam....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 28.3.2013, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hriešne párky



POTREBNÉ PRÍSADY

165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C.
Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459.
Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (44) posledné: 10.4.2014, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

nakladané sušené paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

takto sme to robili my minulé leto a sú výborné :-) dávam tu tento recept, lebo do tých ajkiných cestoviniek sú ako stvorené :-)))presné množstvá surovín nepíšem, lebo všetko robievame len odhadom:paradajky - pozor, treba ich dosť, na takú menšiu fľaštičku aj zo dva plechy, soľ (nemusí byť, väčšinou ani nedávam), olivový olej, cesnak - tiež dosť, posekaná zelená vňať - napr. bazalka alebo petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

paradajky si nakrájame na cca 7mm hrubé plátky ( aj hrubšie, kľudne aj 1cm ) a poriadne ich vysušíme - pozor, je to dôležité, aby sa potom nepokazili. my sme ich sušili v sušičke, ale dá sa to aj v rúre.
keď sú usušené, pripravíme si čisté fľaštičky, na spodok nalejeme trošku olivového oleja, dáme trochu soli, vrstvu paradajok, na to trochu prelisovaného cesnaku a vrstvu zeleného. na to opäť paradajky, cesnak, zelené atď. až po vrch, hore necháme tak 2cm voľného priestoru. snažíme sa dávať vrstvy pomerne na tesno. celé to zalejeme olivovým olejom tak, aby sme pokiaľ možno nenechávali bubliny. príp. môžme zalievať olejom aj priebežne. fľašu dobre zatvoríme a uložíme na chladnejšie miesto - my sme to mali pre istotu v chladničke. takto musia aspoň tri-štyri mesiace postáť, aby sa chute spojili, až potom ich môžeme používať.

paradajky sú skvelé do rôznych cestovín, šalátov, gréckych alebo talianskych jedál. olej potom nevyhadzujte, je krásny voňavý a pri varení mu určite nájdete uplatnenie :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (52) posledné: 21.7.2013, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Raňajkové bochníčky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

* lístkové cesto 500g * .... NÁPLŇ: * 2 vajíčka * 150g šunkovej salámy * 120g aidam * 50g Niva * 1 ML pažítka * 1 ML vegeta * 2 PL kyslá smotana * 3 strúčiky cesnak - i viac * kečup * oregano * ............. 1 vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

- zasa jedna na inšpiráciu z lístkových chuťoviek

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 19.3.2010, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu