končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Zapekane sunkove rolky so sampinonovou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY 12 tenkych platkov sunky (najlepsie prazskej alebo strojovej), 200 g sampinonov, 1 vajce, mensi zvazok perzlenovej vnate, 300 ml sladkej smotany, 50 g struhaneho syra, 1 cervena cibula, 1-2 PL strunaky, 2 PL oleja, sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Vyborne rolky, ktore sa mozu podavat teple ako hlavne jedlo napr. s ryzou , ale rovnako vyborne chutia aj studene s krajcom chlebika OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (55) posledné: 19.2.2011, 16:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Výborné zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO - 150 g polohrubej múky, 350 - 370 g hladkej múky, 350 ml mlieka, 100 ml oleja, 2 žĺtka, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička cukru, 1 kávová lyźička sušeného cesnaku / alebo 1 malý strúčik pretlačeného/ a pol kocky čerstvého droždia ĎALEJ - 350 - 400 g zemiakov uvarených v šupke, 100 - 130 g masla, soľ NA POTRETIE 1 vajce a soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept som dostala mailom od kamarátky. Zaujal ma, lebo je pomerne jednoduchý na spracovanie aj na suroviny, vyskúšala, snažila som sa nafotiť aj postup,ktorý je rozpísaný nižšie pri obrázkoch. Pagáče sú naozaj chuťovo výborné, mäkké aj na druhý deň a ja ich naozaj odporúčam vyskúšať aj keď viem, že tá hlavná foto nie je až tak extra lákavá., sú trochu ako keby od múky, tieto som nepotierala nićím, ale na chuti im to neubralo. Dúfam, že budú chutiť aj vám, aj keď ako sa vraví sto ľudí sto chutí.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 63 návštěvníkov) Martina S. (tamyra) ID 93057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (39) posledné: 19.4.2014, 12:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Salámové ružePOTREBNÉ PRÍSADY Na jednu potrebujeme 6 plátkov salámy POSTUP PRÍPRAVY Plátky salámy rozložíme vedľa seba tak, aby sa prekrývali OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 128 návštěvníkov) Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (57) posledné: 9.10.2010, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
zemiakove pagace alias trojuholnikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej muky * 2dcl oleja * 4 lyzicky soli (do cesta) * 2 zltky * cele cerstve drozdie * 0,5l mlieka (z toho cca 2 dcl na kvasok) * ca 200g CERA * 6 uvarenych zemiakov v supke * 1 cele vajce na potretie - zmiesat so solou asi 1cl POSTUP PRÍPRAVY urobime kvasok (ca 2dl mlieka + 1cl kryst. cukru + drozdie trochu zohriat a nechat vykysnut), do misy dame muku, sol, olej, mlieko a 2 osupane nastruhane zemiaky, vsetko zmiesame, vykydneme na dosku a rucne miesime, ak sa vam to velmi lepi, treba trochu pomucit. Ked budete dobre miesit tak 15min., prestane sa cesto lepit. Ked ho mate vymiesene, ja ho zvyknem prikryt misou, v ktorej som mala vsetky prisady a necham odstat cca 1 hodinu - aby poriadne nakyslo, dalej v postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 76 návštěvníkov) Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 9.10.2019, 20:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Paorsky pagacPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 kg polohrubej muky, 550 ml vlazneho mlieka, 150 ml oleja, 50 g tuku ( Hera), 1 kocka drozia, 2 KL soli, 1 KL cukru *******Plnka: 500 g mleteho masa (pliecko), 1 vacsia hlavka cervenej cibule, 1 vajicko, 1 KL cervenej ml. papriky,3 PL oleja, 150 g sunky, ( alebo sunkovej salamy), sol, korenie, vegeta, trochu kecupu. Okrem toho: vajicko na potretie, sezamove semiacka na posyp, tortova forma s priemerom 24 cm, papier na pecenie na spodok tortovej formy POSTUP PRÍPRAVY v obrazkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (48) posledné: 1.4.2011, 22:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Šunkové ružičkyPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme asi 300g lístkového cesta,200g mäkkej(šunkovej)salámy s priemerom do 5cm ,1vajíčko,grilovacie korenie POSTUP PRÍPRAVY x) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 80 návštěvníkov) sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (46) posledné: 8.11.2012, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
***PLACKY- vhodne na plnenie maskom ,dipom a zeleninkou ***POTREBNÉ PRÍSADY Cesto***500g hladkej muky***1 vajicko***250ml mlieka***50ml oleja***1 K.L. soli***polku K.L. cukru a pol kocky drozdia......****Na potieranie ***maslo POSTUP PRÍPRAVY Z tejto davky mi vyslo 13 kuskov. Ja k tymto plackam robim mlete masko , nakrajanu zeleninku a mrkvovy dip. Dnes som ich piekla k super receptiku od Evky na KEBAB mnaaam.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 28.3.2013, 19:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Hriešne párkyPOTREBNÉ PRÍSADY 165 ml mlieka, 30 g rozpustenej bravčovej masti, 1/2 lyžičky soli, 1 lyžička červeného grilovacieho korenia, 300 g hladkej múky, 1 lyžička sušeného droždia, 1/2 lyžičky cukru. Okrem toho potrebujeme horčicu, anglickú slaninu, párky a vajíčko s troškou mlieka na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C. Tento recept som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Nám veľmi chutili a recept zaraďujem medzi naše obľúbené. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) Iveta S. (yvett) ID 11052 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (44) posledné: 10.4.2014, 11:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
nakladané sušené paradajkyPOTREBNÉ PRÍSADY takto sme to robili my minulé leto a sú výborné :-) dávam tu tento recept, lebo do tých ajkiných cestoviniek sú ako stvorené :-)))presné množstvá surovín nepíšem, lebo všetko robievame len odhadom:paradajky - pozor, treba ich dosť, na takú menšiu fľaštičku aj zo dva plechy, soľ (nemusí byť, väčšinou ani nedávam), olivový olej, cesnak - tiež dosť, posekaná zelená vňať - napr. bazalka alebo petržlen POSTUP PRÍPRAVY paradajky si nakrájame na cca 7mm hrubé plátky ( aj hrubšie, kľudne aj 1cm ) a poriadne ich vysušíme - pozor, je to dôležité, aby sa potom nepokazili. my sme ich sušili v sušičke, ale dá sa to aj v rúre. keď sú usušené, pripravíme si čisté fľaštičky, na spodok nalejeme trošku olivového oleja, dáme trochu soli, vrstvu paradajok, na to trochu prelisovaného cesnaku a vrstvu zeleného. na to opäť paradajky, cesnak, zelené atď. až po vrch, hore necháme tak 2cm voľného priestoru. snažíme sa dávať vrstvy pomerne na tesno. celé to zalejeme olivovým olejom tak, aby sme pokiaľ možno nenechávali bubliny. príp. môžme zalievať olejom aj priebežne. fľašu dobre zatvoríme a uložíme na chladnejšie miesto - my sme to mali pre istotu v chladničke. takto musia aspoň tri-štyri mesiace postáť, aby sa chute spojili, až potom ich môžeme používať. paradajky sú skvelé do rôznych cestovín, šalátov, gréckych alebo talianskych jedál. olej potom nevyhadzujte, je krásny voňavý a pri varení mu určite nájdete uplatnenie :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 21.7.2013, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Raňajkové bochníčky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY * lístkové cesto 500g * .... NÁPLŇ: * 2 vajíčka * 150g šunkovej salámy * 120g aidam * 50g Niva * 1 ML pažítka * 1 ML vegeta * 2 PL kyslá smotana * 3 strúčiky cesnak - i viac * kečup * oregano * ............. 1 vajíčko na potretie POSTUP PRÍPRAVY - zasa jedna na inšpiráciu z lístkových chuťoviek OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (47) posledné: 19.3.2010, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.613 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,162 ďalšie >> |