končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Kvasená zelenina – picklesPOTREBNÉ PRÍSADY zelenina soľ rasca POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Na 1 kilogram zeleniny sa pridáva 15-20 gramov morskej soli a 1 kávová lyžička rasce. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Domáci pečený čajPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg ovocia 1,25 kg cukru (ja som dala len 1 kg, trstinový, nerafinovaný) 2 citróny korenie podľa chuti (klinčeky, škorica, aníz) 2 dcl rumu POSTUP PRÍPRAVY Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Netradicne dzemy - mrkvovýPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mrkvy, 3 pomarance, 7 klincekov, Gelfix 3:1, cukor POSTUP PRÍPRAVY Ocistime si mrkvu. Mozme ju nastruhat, ale jednoduchsie je ju nakrajat na mensie kusky a dat varit s trochou vody. Medzitym si osupeme pomarance. Pomarance treba osupat uplne, teda ma ostat len duzina. Trochu piplacka, ale oplati sa. Aj tu bielu kozu odstranime, lebo by bol dzem horky. Ked je mrkva makka, odstavime a rozmixujeme tycovym mixerom. Dame naspat na ohen a pridame osupane pomarance, klinceky a varime chvilu spolu. Gelfix si pripravime podla navodu na obale. Ja som kupila ten 3:1 kde treba 350g cukru, ale davala som len tak okolo 200-250g a stacilo. Kazdy podla vlastnej chuti. Gelfix pridame k dzemu, pridame cukor /vid podla navodu/ a vyborny netradicny dzem je hotovy. Horuci plnime do poharov a obratime hore dnom. \\r\\nTen akoze "ceresnovy" (farbou ho pripomina) som robila rovnako, len som dala 700g mrkvy a 300g cvikle. Ostatne podla uvedeneho postupu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zeleninová zmes na prípravu mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g mrkvy, 150g zeleru, 100g petržlenu POSTUP PRÍPRAVY Zeleninu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na 1cm kocky. Nepredvárame. Nálev: na 1l vody 1 ČL soli. Zmes sterilizujeme 40-50 minút pri teplote 100C. Sterilizáciu opakujeme o 24 hodín. Sterilizujeme 30-40 minút pri 100C. Je to časovo troška náročnejšie, ale výsledok stojí za to. Na tejto zmesi robievam často hovädzie na smotane :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cviklový šalát s kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 8 stredne veľkých cviklí, 1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 6 paprík, 1 hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 PL soli POSTUP PRÍPRAVY Výborný šalát, odporúčam všetkými desiatimi :) skvelá príloha, ktorú ste schopní zjesť len tak :)) Kapustu, papriky, cibule pokrájať na rezance, cviklu uvariť v šupke, olúpať a postrúhať na strúhadle ako na jablká. Zmiešať s octom, soľou a cukrom a nechať postáť hodinu. Potom dať do pohárov (aj so šťavou) a sterilizovať krátko, len aby sa pritiahli viečka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Bravčové na paprikePOTREBNÉ PRÍSADY Prísady sú uvedené v postupe. POSTUP PRÍPRAVY 1 kg červenej papriky/kápie surovej\r\n1 kg pretlaku(á 250 gr, á 500 gr krabice)\r\n0,5 kg cibule\r\npol balenia preosiateho deka\r\n5 surových feferónov\r\n2 dcl oleja\r\nVšetko pomlieť a 30 min. variť\r\n\r\npotom pridáme: 0,5 kg surového prerastaného pomletého bôčika\r\n20 dkg postrúhaného syra\r\n5 str. cesnaku\r\n1 ČL. čierneho korenia\r\n1 ČL. červenej mletej papriky\r\n1 ČL. vegety\r\nVariť znovu 30 min.\r\nNaložiť do fliaš.\r\n30 min. sterilizovať(použijeme na cestoviny,špagety,kolienka atď...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 5.1.2013, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA * POSTUP PRÍPRAVY Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 12.8.2013, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťavePOTREBNÉ PRÍSADY Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania POSTUP PRÍPRAVY Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.9.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Plnene baklazanikyPOTREBNÉ PRÍSADY male baklazaniky,kapusta,kapia,mrkva,celerova vnat,cesnak,sol,vinny ocot,olej POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som sa naucila od mojej priatelky Katy a velmi som jej zanho vdacna! Dame si zovriet vodu do velkeho hrnca,narezeme baklazany do kriza,ale len narezeme neprerezeme,aby sa dali plnit!Do vody prilejeme malu flasku vinneho octu a nahadzeme baklazaniky na 5 minut. vyberieme dierovou naberackou,nechame vychladnut a potom jemne vyzmykame Pripravime si napln: nakrajame najemno kapustu,kapiu,celerovu vnat a cesnak,nastruhame nahrubo mrknu zasypeme solou a doslova pomagame rukami v lavoriku. Potom plnime baklazaniky a ukladame do hlbsieho plechu na pecenie a zalejeme vinnym octom na 24 hodin.Druhy den vyberieme a vyzmykame a prelozime do vacsich sklenenych ,ci plastikovych nadob s vrchnakom,kt.sa daju dobre uzavriet,zalejeme slnecnicovym olejom uzavrieme a dame do chladnicky takto nam dlho vydrzia a nepokazia sa! Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ten najlepší Uncle Beans-zaručene :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cervenej papriky 1 kg rajcin 1 kg cibule 6 strucikov cesnaku 1 konzerva kukurice 1 konzerva hrášku 1 konzerva červenej fazule 7dcl pohar zavaranych uhoriek 7dcl pohar rajcinovej stavy-pretlaku 1 dcl oleja 1 dcl octu 30 g soli 200 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Papriky, rajčiny ( tie zbavíme šupiek,zalejeme vriacou vodou a olupeme), cibulu, cesnak nakrájame na malé kúsky-kocky. Do veľkého hrnca dáme olej a na ňom osmahneme nakrájanú zeleninu, zalejeme pretlakom, pridáme cukor, soľ a ocot a varíme 15 minút, potom pridáme ostatné suroviny-uhorky, kukuricu, fazuľu, hrášok a dovaríme ešte 5minút. Asi 1 minútu pred vypnutím nasypeme 1 sáčok kyseliny sorbovej-je to neškodný prípravok proti plesniam. Po vychladnutí nalievame do malých pohárov a sterilizujeme. Je to veľmi dobré na dietu na kuracie prsia, cestoviny, len tak s ryžou.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Ida Dítětová (Ikunka) ID 100731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2015, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 41-50) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |