. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Kvasená zelenina – pickles



POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina soľ rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Na 1 kilogram zeleniny sa pridáva 15-20 gramov morskej soli a 1 kávová lyžička rasce. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu.

Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Domáci pečený čaj



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg ovocia 1,25 kg cukru (ja som dala len 1 kg, trstinový, nerafinovaný) 2 citróny korenie podľa chuti (klinčeky, škorica, aníz) 2 dcl rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Citróny ošúpeme a tiež nakrájame na kúsky. Vo veľkej nádobe zmiešame ovocie, citróny, škoricu, cukor a rum. Dôkladne premiešanú zmes rovnomerne rozprestrieme do hlbokého pekáča. Dáme do rúry a za občasného premiešania pečieme dovtedy, kým nepustí ovocie šťavu. Medzitým si pripravíme poháre. Keď ovocie šťavu pustí, horúcu zmes naplníme do pohárov. Zavíčkujeme a obrátime hore dnom na 5-10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Netradicne dzemy - mrkvový



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mrkvy, 3 pomarance, 7 klincekov, Gelfix 3:1, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistime si mrkvu. Mozme ju nastruhat, ale jednoduchsie je ju nakrajat na mensie kusky a dat varit s trochou vody. Medzitym si osupeme pomarance. Pomarance treba osupat uplne, teda ma ostat len duzina. Trochu piplacka, ale oplati sa. Aj tu bielu kozu odstranime, lebo by bol dzem horky. Ked je mrkva makka, odstavime a rozmixujeme tycovym mixerom. Dame naspat na ohen a pridame osupane pomarance, klinceky a varime chvilu spolu. Gelfix si pripravime podla navodu na obale. Ja som kupila ten 3:1 kde treba 350g cukru, ale davala som len tak okolo 200-250g a stacilo. Kazdy podla vlastnej chuti. Gelfix pridame k dzemu, pridame cukor /vid podla navodu/ a vyborny netradicny dzem je hotovy. Horuci plnime do poharov a obratime hore dnom. \\r\\nTen akoze "ceresnovy" (farbou ho pripomina) som robila rovnako, len som dala 700g mrkvy a 300g cvikle. Ostatne podla uvedeneho postupu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Georgina P. (mackica) ID 64786 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.11.2012, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zeleninová zmes na prípravu mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

200g mrkvy, 150g zeleru, 100g petržlenu

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu ošúpeme, umyjeme, nakrájame na 1cm kocky. Nepredvárame.
Nálev: na 1l vody 1 ČL soli.
Zmes sterilizujeme 40-50 minút pri teplote 100C. Sterilizáciu opakujeme o 24 hodín. Sterilizujeme 30-40 minút pri 100C.
Je to časovo troška náročnejšie, ale výsledok stojí za to. Na tejto zmesi robievam často hovädzie na smotane :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.11.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cviklový šalát s kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stredne veľkých cviklí, 1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 6 paprík, 1 hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 PL soli

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný šalát, odporúčam všetkými desiatimi :) skvelá príloha, ktorú ste schopní zjesť len tak :))

Kapustu, papriky, cibule pokrájať na rezance, cviklu uvariť v šupke, olúpať a postrúhať na strúhadle ako na jablká.
Zmiešať s octom, soľou a cukrom a nechať postáť hodinu. Potom dať do pohárov (aj so šťavou) a sterilizovať krátko, len aby sa pritiahli viečka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Bravčové na paprike



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady sú uvedené v postupe.

POSTUP PRÍPRAVY

1 kg červenej papriky/kápie surovej\r\n1 kg pretlaku(á 250 gr, á 500 gr krabice)\r\n0,5 kg cibule\r\npol balenia preosiateho deka\r\n5 surových feferónov\r\n2 dcl oleja\r\nVšetko pomlieť a 30 min. variť\r\n\r\npotom pridáme: 0,5 kg surového prerastaného pomletého bôčika\r\n20 dkg postrúhaného syra\r\n5 str. cesnaku\r\n1 ČL. čierneho korenia\r\n1 ČL. červenej mletej papriky\r\n1 ČL. vegety\r\nVariť znovu 30 min.\r\nNaložiť do fliaš.\r\n30 min. sterilizovať(použijeme na cestoviny,špagety,kolienka atď...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.1.2013, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pikantná čalamáda podľa K. Magálovej ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg šalátových uhoriek * 7 farebných paprík * 1 feferónka * 4 cibule * 150 ml octu * 150 ml kryštálového cukru * 1/2 balenia ZELKA *

POSTUP PRÍPRAVY

Ak ste si nestihli zapísať receptík, tu je. Vyskúšaný , nafotený a veľmi jednoduchý. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 12.8.2013, 0:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave



POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.9.2012, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Plnene baklazaniky



POTREBNÉ PRÍSADY

male baklazaniky,kapusta,kapia,mrkva,celerova vnat,cesnak,sol,vinny ocot,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som sa naucila od mojej priatelky Katy a velmi som jej zanho vdacna!

Dame si zovriet vodu do velkeho hrnca,narezeme baklazany do kriza,ale len narezeme neprerezeme,aby sa dali plnit!Do vody prilejeme malu flasku vinneho octu a nahadzeme baklazaniky na 5 minut.
vyberieme dierovou naberackou,nechame vychladnut a potom jemne vyzmykame
Pripravime si napln:
nakrajame najemno kapustu,kapiu,celerovu vnat a cesnak,nastruhame nahrubo mrknu zasypeme solou a doslova pomagame rukami v lavoriku.
Potom plnime baklazaniky a ukladame do hlbsieho plechu na pecenie a zalejeme vinnym octom na 24 hodin.Druhy den vyberieme a vyzmykame a prelozime do vacsich sklenenych ,ci plastikovych nadob s vrchnakom,kt.sa daju dobre uzavriet,zalejeme slnecnicovym olejom uzavrieme a dame do chladnicky
takto nam dlho vydrzia a nepokazia sa!

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.9.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ten najlepší Uncle Beans-zaručene :)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg cervenej papriky 1 kg rajcin 1 kg cibule 6 strucikov cesnaku 1 konzerva kukurice 1 konzerva hrášku 1 konzerva červenej fazule 7dcl pohar zavaranych uhoriek 7dcl pohar rajcinovej stavy-pretlaku 1 dcl oleja 1 dcl octu 30 g soli 200 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Papriky, rajčiny ( tie zbavíme šupiek,zalejeme vriacou vodou a olupeme), cibulu, cesnak nakrájame na malé kúsky-kocky. Do veľkého hrnca dáme olej a na ňom osmahneme nakrájanú zeleninu, zalejeme pretlakom, pridáme cukor, soľ a ocot a varíme 15 minút, potom pridáme ostatné suroviny-uhorky, kukuricu, fazuľu, hrášok a dovaríme ešte 5minút. Asi 1 minútu pred vypnutím nasypeme 1 sáčok kyseliny sorbovej-je to neškodný prípravok proti plesniam. Po vychladnutí nalievame do malých pohárov a sterilizujeme. Je to veľmi dobré na dietu na kuracie prsia, cestoviny, len tak s ryžou..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Ida Dítětová (Ikunka) ID 100731 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2015, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu