
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kvasená zelenina – pickles[ recept č. 51143 zo dňa 26.11.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY zelenina soľ rasca POSTUP PRÍPRAVY Je to veľmi jednoduché. Vybranú zeleninu nakrájajte na kúsky alebo nastrúhajte. V mise dôkladne premiešajte so soľou a trochou rasce. Rasca ale nie je podmienkou. Na 1 kilogram zeleniny sa pridáva 15-20 gramov morskej soli a 1 kávová lyžička rasce. Keď zelenina začne púšťať šťavu, môžete ju naplniť do pohára a dobre utlačiť. Vrch je potrebné ešte zaťažiť. Ak máte súdok na kvasenie, ten má aj správny ťažký vrchnák. Ak plníte do pohára, položte na vrch fľašu s vodou alebo menší zaváraninový pohár. Dôležité je, aby sa do zeleniny dostalo čo najmenej vzduchu. Takto pripravený pohár so zeleninou umiestnite na nejakú mištičku alebo hlboký tanier. Občas sa totiž stane, že pri kvasení začne vytekať šťava. Tak aby ste si nenarobili neporiadok. Pohár nechajte pri stálej izbovej teplote 3 až 5 dní kvasiť. Keď v tekutine vznikne jemný biely zákal, je hotovo. |
Lenka V. (Vyskočilka) ID 261364 (26.11.2012, 17:08) |
Ďalšie foto, ďalšie možnosti výroby, použitie a výhody sú na http://dobreazdravo.sk/kvasena-zelenina-pickles/ Je to veľmi zdravé a rýchle na prípravu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |