. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 672 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,68 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Genialne a trosku netradicne rizoto od Zuzky "mejd baj Janik" :o)



POTREBNÉ PRÍSADY

ryza * paprikova klobasa * kuracie maso (prsia alebo vykostene stehno) * hrubostenna paprika (zlta,cervena alebo zelena - alebo vsetky 3) * cerstva paradajka * cibula * cesnak * kukurica * pasirovane paradajky * paradajkovy pretlak * vyvar z bujonu

POSTUP PRÍPRAVY

Toto rizoto odkukala sestra z Paprika TV. Povodne to myslim ani nemalo byt rizoto,ale nejaka polievka,ci co,ale tak tak to vyslo a bolo to skvele. Povodny recept nemam,takze tento postup je len to,co si pamatam od sestry a co som sama uznala za vhodne :o)

Tak podme na to: Na zaciatok si premyjeme ryzu a nechame na sitku vyschnut - obschnut. Pripravime si vyvar z bujonu a dalej uz nizsie

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 11.7.2009, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Fettuccine - dlhé, široké rezance*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

2 vajcia, polohrubá múka (podľa potreby) - tak okolo 250 g, ale závisí to od veľkosti a kvality vajec a tiež od múky.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 18.3.2013, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so smotanou a bazalkovým pestom



POTREBNÉ PRÍSADY

* 500g cestoviny * 150g oravs.slanina * 5 strúčikov cesnak * 2 kyslé smotany /400g/ * caa 4-5 PL bazalkové pesto * 100g tavený syr bamb. typu * vegeta podľa chuti *

POSTUP PRÍPRAVY

opať rýchlovečka :) .... ......... pre nepojedačov slaninky sa dá receptík upraviť tak, že sa vynechá a namiesto nej sa namarinuje a opečie tofu syr - ďalej už podľa receptu

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 15.8.2011, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Najkrémovejšie špenátové papardelle.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny Papardelle, špenát najlepšie čerstvý ale dá sa aj mrazený, krémový syr, sladká smotanka, syr na strúhanie ( ja som dala kozí), olivový olej, veľa cesnaku, bazalku, korenie, provensálske, čierne, soľ a podľa fantázie.

POSTUP PRÍPRAVY

kuk

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov)

VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 20.11.2013, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Rizoto z tarhone s tofu,opekanou zeleninou a naloženými paradajkami



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarená tarhoňa*zeleninová zmes BRETÁNSKA*biele tofu*paradajky naložené v oleji

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 14.7.2010, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s nivou, brokolicou a kuracím mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie prsia (cca 400 g) 200 g Nivy brokolica – 200 g 1 syr v črievku (v chladničke som našla Karičku ;o) väčšia cibuľa 3 strúčiky cesnaku maslo mlieko a múka (na zahustenie) smotana na varenie (na zjemnenie) Podravka, soľ, čierne mleté korenie, gyros korenie – na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto cestoviny milujeme celá rodina ;o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 20.9.2010, 17:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s omáčkou z kuracieho mäsa, baby špenátu a smotany



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny 300-400 g kuracie prsia, dve hrste baby špenátu, cesnak, maslo, smotana na šľahanie (ja som nakoniec dala až dve 200 ml z Lidla), soľ, solčanka, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (22) posledné: 13.5.2014, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

V jednoduchosti je krasa alebo spagety za 15 min.



POTREBNÉ PRÍSADY

konzerva krajanych paradajok alebo cerstve olupane paradajky nakrajane na male kusky * sunka (alebo cerstve sampinony) * cibula * cesnak * cerstva bazalka (alebo susene oregano) * cierne korenie * sol * spagety

POSTUP PRÍPRAVY

Niekedy mam pocit, ze pri tolkej inspiracii a bujnej fantazii vacsiny kucharok tu (vratane mna) zabudame na to,ze v menej je niekedy viac a ta krasa je naozaj v jednoduchosti :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 21.1.2011, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s citrónom, cesnakom a petrž. šampiňónmi ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny * hnedé šampiňóny - 250 g * 80 ml olivového oleja * 1 PL morskej soli * 1 - 2 strúčiky cesnaku * kôra a šťava z 1 citróna * 1 KL tymianu * ........viazanička petrž. vňate * 2- 3 PL postrúhaného parmezánu *

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je podľa Nigelly, / len som ho trochu upravila / Musela som ho vyskúšať, lebo tam idú surové šampinóny. Tá chuť citrónovej šťavy, cesnaku , petž. vňaťky a oleja je vynikajúca. Treba raz skúsiť a nikdy neprestanete.......Určite si toto jedlo zamilujete, ako ja.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (25) posledné: 25.4.2012, 13:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

*♥*Uhliarske špagety (Spaghetti carbonara)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

špagety, olivový olej, mčk, soľ, cesnak, celé vajíčka (na osobu rátame 1 ks), syr pecorino alebo parmezán a prerastená slaninka, najlepšie neúdená, ale ak inak nejde, tak u nás aj oravská (veď tá je vlastne neúdená...však vieme, že mäsopriemysel sa nekašle s nejakým údením)

POSTUP PRÍPRAVY

Talianske jedlo -spaghetti carbonara- pochádza zo stredného Talianska, z provincie Umbria, Lazio. Bolo to časté, temer každodenné jedlo chudobných uhliarov, ktorí na smotanu nemali peniaze a pre kopec roboty sa nemohli babrať s nejakou siahlodlhou prípravou. Slaninu mali takú domácu, niečo ako u nás lalok alebo podbradok, (čo sa asi nedá tuná kúpiť)... volajú to guanciale. Keď nie je to, tak sa dá nahradiť pancettou, čo je tiež slanina, taká prerastenejšia ale neúdená. No...takže my dáme hoc tú našu oravskú :-)\r\n\r\n*1) Do vriacej osolenej vody dáme variť potrebné množstvo špagiet. Uvaríme ich al dente. \r\n Kým sa varia špagety, urobíme tieto prípravné úkony:*\r\n*2) Do misy, v ktorej budeme špagety miešať, rozklepneme surové celé vajcia,(alebo len žĺtky) a metličkou ich krátko ale dobre vyšľaháme s pridaným mčk*\r\n*3) Na olivovom oleji ľahko smažíme slaninku pokrájanú na kúsky (ani veľké ani malé) . Načasovať si tak, aby bola opečená tak akurát práve, keď precedíme špagety.*\r\n*4) Ošúpať a prelisovať cesnak, postrúhať syr*\r\n*5) Zlejeme a precedíme vodu zo špagiet, robíme to čím rýchlejšie, aby nám špagety nechladli.*\r\n*6) Precedené špagety horúce vsypeme do misy s rozšľahanými vajíčkami, osolíme, pridáme k nim opečenú slaninku, cesnak a syr. Poriadne zamiešame, premiešame, potom znova proti smeru hodinových ručičiek :-D a znova po ich smere :-D (robím si srandu :-D) Miešame to preto, aby sa vajíčkom a syrom obalili všetulinky špagety. Vajíčko sa vlastne uvarí od tepla chladnúcich špagiet. Vajíčko a syr sa v tom teple krásne spoja a vytvoria ten chutný obal cestovinky. \r\nNa tanieri zvrchu posypať čerstvou bazalkou. Tú už nemám, takže spolu s cesnakom prihodím kúsok rozmrazenej bazaličky. A už len papáme.\r\n-\r\n*Fotky nemám. Ale iste Vám je zrejmé z postupu, že prečo. Jedlo treba urobiť veľmi rýchlo, aby sme využili to teplo, takže aj pomocník na krájanie je vhodný a ešte to musí fičať :-) Tak na fotenie teda času nezostáva. A keď sú hotové, tak zase treba ich zjesť ešte teplé, lebo studené carbonara sú na ... (doplňte podľa úvahy v negatívnom význame) :-)*\r\n\r\n*P.S. Predpokladám, že za výmysel "omáčka na carbonara" sú zodpovední Amíci. Asi im tie normal carbonara boli málo kalorické, tak povymýšľali kreácie so smotanou :-DDD *\r\n-\r\nP.S. Viete, nemám rada recepty bez fotky. Preto mi príde aj také nepríjemné, že teraz sem dávam takto recept. Ale ešte nepríjemnejšie je mi, keď viem, ako sa Talian(i) rehoc/e(ú) , že ako na SVK bastardíme ich kuchyňu a menovite pizzu a carbonara. Pozrela som si tu na MMB všetky prípravy a fakt je to tak :-( Ale my sme laici. Lenže v reštikách sú odborníci. Tí by to veru mali vedieť správne. Lenže zrejme nie sú odborníci ako odborníci :-D

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 22.2.2017, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 672 (zobrazuje sa 41-50)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu