. .. .. .. .. .. .
. .

Genialne a trosku netradicne rizoto od Zuzky "mejd baj Janik" :o) - RECEPT 15763

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 61360 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Genialne a trosku netradicne rizoto od Zuzky "mejd baj Janik" :o)


[ recept č. 15763 zo dňa  ]


Genialne a trosku netradicne rizoto od Zuzky


POTREBNÉ PRÍSADY

ryza * paprikova klobasa * kuracie maso (prsia alebo vykostene stehno) * hrubostenna paprika (zlta,cervena alebo zelena - alebo vsetky 3) * cerstva paradajka * cibula * cesnak * kukurica * pasirovane paradajky * paradajkovy pretlak * vyvar z bujonu

POSTUP PRÍPRAVY

Toto rizoto odkukala sestra z Paprika TV. Povodne to myslim ani nemalo byt rizoto,ale nejaka polievka,ci co,ale tak tak to vyslo a bolo to skvele. Povodny recept nemam,takze tento postup je len to,co si pamatam od sestry a co som sama uznala za vhodne :o)

Tak podme na to: Na zaciatok si premyjeme ryzu a nechame na sitku vyschnut - obschnut. Pripravime si vyvar z bujonu a dalej uz nizsie


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Na oleji oprazime na kolieska nakrajanu klobasu a kuracie maso (kludne dajte viac, ja som si nevsimla, ake male stehienko mam v zasobe :o)
Ked je klobasa aj masko oprazene, pridame na platky nakrajany cesnak (ja som dala 2 struciky). Chvilocku poopekame, stale miesame,aby neprihorel.
Opecene maso vyberieme a odlozime bokom. Vo vypeku oprazime nakrajanu cibulu
Na spenenu cibulu dame ryzu. Spolu oprazime
Zalejeme vyvarom. Prikryjeme a ked zacne vriet, odokryte varime. Treba dost casto miesat,aby ryza neprihorela (zavisi od toho, v akom hrnci varime - kto ma wok alebo aspon hrniec s hrubym dnom, resp.neprilnavym povrchom, ma vyhrate, kto nie, musi miesat castejsie ;o)
Podla potreby podlievame vyvarom (najlepsie horucim). Ked je ryza skoro uvarena, nechame tekutinu odparit (miesame), potom pridame nakrajanu papriku, paradajku, pasirovane paradajky (cele 500ml balenie) a pretlak (cca 2 CL), kukuricu a opecene maso s klobasou.
Varime,kym nema konzistenciu aku mame radi - hustejsiu alebo redsiu. Nakoniec mozeme pridat strucik prepasirovaneho cesnaku. Dosolime, dokorenime. A to je vsetko
Na tanieri posypeme struhanym tvrdym syrom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ...grecky salat... | Genialne a trosku netradicne rizoto od Zuzky "mejd baj Janik" :o) | Zaváranie v myčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Barbora Š. (malinka) ID 3777, mimibazar.sk/malinka (30.6.2009, 18:50)
Rizoto je perfektnéééé |:o) |:o) |:o), dnes som ho varila, veľmi sme si pochutili :-p, pridala som tam aj trošku bieleho vína a chili a bolo naozaj mňááááám (jidlo) ďakujem za super recept (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.6.2009, 19:29)
(Y) parada,barborka,to som rada,ze chutilo. segra hovorila,ze tam moze ist aj chili,ale ja som v tej horucave na stiplave ani nepomyslela ;-) ale s tym vinom,to sa mi pozdava (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (29.6.2009, 22:49)
..zoberiem hrncek jedno aky ,dolezite ,aby sa vsetko vymerivalo jednym.a na trebars 2 salky ryze dam 3 salky vody .. (radost)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (29.6.2009, 22:36)
mńammm :-p :-p :-p :-p :-p :-pnieco podobne robievame,ale podlievame vriacou vodou,aby sa ryza nerozvarila a zalejem , tak na pol prsta nad ryzu vody a nechame varit pod pokrievkou vzdy toooo je eno nuno.prave ten proces jak sa ta ryza usmaziiiii,tym je ta ryza takaa genialna (L) (L) (L) (L)toto vyskusam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.6.2009, 22:39)
tak,tak,ericka. to som zabudla podotknut,ze je lepsie podlievat ked nie vriacou tak aspon horucou vodou. idem dopisat. (L)
ODPOVEDAŤ
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (29.6.2009, 22:45)
Presne :)Klaudika nezufaj,ja som sa tiez bala ryze a trz uz v pohode.dolezite je ,aby si nepodliala vela vody,lebo potom mas z toho kasu.a samozrejme vzdy je lepsie prilievat postupne.ale my robime, tiez tak ze osmahneme na cibulke a podlejeme VRIACOU!!!!nikdy nie studenou,aj tam robi mnoho ludi chybu.ako aj ja ;-) ;-) ;-) ;-)som robila. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)skus drzimmmmm
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (29.6.2009, 23:08)
takze...osmazim cibulu, dam napr.2 salky ryze, osmazim a na to 3 salky vriacej vody???? a keby sa stalo, ze ryza este nieje tak dolejem troska vriacej vody? a cely cas dusim pomaly prikryte???takto baby? ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.6.2009, 9:10)
no asi tak, radsej nech odpovie erika. ja varim tak,ako som napisala dolu ;-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.6.2009, 16:26)
:-).....to je so mnou co? :-p
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.7.2009, 17:27)
kazdy mame svoje. ja som dlho nevedela urobit obycajny chlieb vo vajicku,aby mi chutil. ale uz viem ;-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (11.7.2009, 20:51)
naozaj? to je sranda, ze moja kamoska- z intraku, ona je Lotyska, a ona vobec nemala problem s nicim uvarit :-$ ryzu od oka- nic nemerala, a varila suprovo (clamp) hocijaku zeleninu, maso, hocico mala- 3 ingrediencie, a ona z toho vedela urobit strasnu dobrotku....ze sa naucila od maminy- ked ona varila, tak sa ucila- to som jej strasne zavidela, ja som sa to doteraz nenaucila (H)...nevadi, idem si dat Campari orange (drink) uz dnes treti :-D....a ideme na prechadku k moru s Juliom papa (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (29.6.2009, 22:28)
(clamp) (clamp)Janka, vyzera krasne, ale kolko treba dat ryze a kolko vyvaru? ja som s tou ryzou nemozna... ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.6.2009, 22:29)
vies co. ja som mala 500 ml suchej ryze a asi tolko vyvaru,ale podlievala som potom este trosku vodou. nie vela, ale aby to nebolo suche. podliala som to len tym vyvarom,potom raz vodou a potom uz paradajkami
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (29.6.2009, 22:34)
ja som teraz 1.krat robila k tvojmu masu na horcici ryzu tak, ze sa vsetka voda vsiakla-predtym som varievala ryzu tak ako sa varia cestoviny-ze som ju cedila :-$ ale nebolo to ono. A aj sa mi tentokrat podarila-zazrak [A]...tak sa trocha tej ryze bojim- a ked sa to miesa, tak sa ta ryza nepopuci? :^) asi nie ked pises ze treba miesat....mne sa rizoto este nikdy nepodarilo :-@ ja by som potrebovala presne na mililitre, kolko coho dat :-D
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (30.6.2009, 10:25)
klaudika,ja robim ryzu v mikrovlnke jednoducho...hrnček ryze,hrnček vody,sol ,olej,kari korenie a cibulku pokrajanu na drobno,tot vsjo..dam do mikrovlny na 15 min a hotovo...ale zaleži aj od druhu ryze a všeliakych vonkajšich faktorov :-)) takze treba len skusat ,určite si ten spravny sposob najdeš...človek by neveril ake tazke je uvarit dobru ryzu...papa (H)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.6.2009, 16:27)
len ked my nemame mikrovlnku :-p....hadam sa to casom naucim ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.6.2009, 10:07)
pocuj,klaudi,sak tu pises,ze uz sa ti ryza podarila,tak sa jej neboj, zjavne ju uvarit vies. pri miesani sa nepopuci, ja som miesala takou tou plochou drevenou varechou, neviem ako sa to vola. pri tom miesani ide hlavne o to,aby sa ti neprichytavalo na dno
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.6.2009, 16:24)
dnes sme nasli kuriatka, skusim dnes nieco s hubami, nejake rizoto, aj s maskom...nieco vymyslim, a ak sa podari, dam aj sem...to ze sa mi raz podarila, tak to bola skor nahoda ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.6.2009, 17:43)
ale coby nahoda, sikovna si, tak to je :-p
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.6.2009, 18:03)
uvidime :-D
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.6.2009, 22:38)
;-) klaudi, vsak to nie je problem,uvarit ryzu. mna mamka naucila tak,ze na oleji poprazis cibulu, pridas premytu a odkvapkanu ryzu. spolu poprazis a pridas 1,5 krat tolko osolenej vody,kolko si mala v odmerke ryze. ja varim na tej takej tazkej platni, co sa na tom pecu lokse. prikryte dusis,kym sa voda neodpari a potom stiahnes nabok. nechas chvilu dojst a mas hotovo. alebo muz ma naucil tak,ze ked stiahnes z ohna este zabalis do deky a tak nechas dojst. udrzi sa dlho tepla takto. ale vtedy mozes dat trosinku menej vody ako je 1,5 nasobok.
no a co sa tyka toho rizota, v tom je to jednoduchsie,ze to nemozes pokazit. kedze sa vari odokryte a mozes sledovat. hlavne,nezalievaj druhykrat viac ako presne na hladinu ryze. prilievaj radsej postupne.
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (29.6.2009, 23:06)
:-p ok, ja to budem skusat :-p (L) (L) (L) len ked my nemame platnu...nasi maju 2..tak si od nich 1 vypytam :-$
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.6.2009, 23:11)
vypytaj,dievca,vypytaj. aj ja som si vypytala od mamulky ;-) ale ked budes skusat tento sposob,co som ti tu napisala, v ziadnom pripade nemiesaj. max.tak trosicku odhrn vidlickou a mrkni,ci je voda odparena. potom zabal na chvilocku do deky,nech dojde a bude fajnova. a hotovu tiez nemiesaj varechou, jedine zlahka vidlickou (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (29.6.2009, 23:14)
(L)ok (Y)tak uz len takto :-p idem spinkat, som dnes nejaka ubolenohlavova :-(....mam nizky tlak a som smutna :-( tak sa majte krasne este dnes vecer, ja idem spinkat a zajtra nech mame pekny den bez bolesti hlavky (leto) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (29.6.2009, 23:15)
utekaj, utekaj. bru nocku a nech to prejde. a hlavne,nebud smutna :-$ (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (30.6.2009, 16:22)
uz je dobre [A] (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.6.2009, 19:48)
to som rada. a na novych receptoch vidim,ze naozaj dobre ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu