končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 59 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Černoškine prsia podľa Adriana S. (adrika280) ID 34442PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ďakujem Adriane za skvelý a vtipný receptík ;) receptík najdete tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14859 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (8) posledné: 9.11.2009, 12:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Bajadera - receptík podľa Marijanna - ID 49716PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250gr kryšt. cukru, 8PL vody, 250 gr masla (origoš v recepte má Mariannka margarín, ale ja všade dávam maslo - tak majú zákusky a koláčiky lepšiu chuť) 150 gr. mletých orechov, 350gr mletých maslových keksov (ja som použila BEBE maslové - 2bal po 140gr .. ) - toto množstvo mi ale vyšlo iba na 1 celú oblatku. Takže keď toho chcete na cely plech, treba zvýšiť množstvo surovín :) tortové oplátky,rum, 1-2 PL kakaa, čokoláda na potretie POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor prevaríme s 8PL vody(aby sa to trošku zredukovalo) do toho pridať maslo a odstaviť z ohňa. Do roztopeného masla pridať mleté orechy, mleté keksy a nakoniec cca 0,5dl rumu. Hlboký plech vystlať oplátkami, na to rozotrieť 1/2 masy (rozotrieť a vyrovnať) a do druhej 1/2 primiešať kakao, a vyliať na to. Popritláčať, zarovnať a dať trošku stuhnúť. Nakoniec potrieť čokoládou roztopenou s trochou cery príp. oleja alebo masla. Ja som navrch urobila vlnky s umelohmotnou zubkatou stierkou. Bajadera je niečo podobné ako grilážky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 17.2.2012, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsové guľky v suprovej omáčke od EvulqaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tento skvelý receptík je od Evky (Evulqa): http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3837 POSTUP PRÍPRAVY do fašíriek som pridala aj trochu napučaných vločiek, a do omáčky som dala iba 1 jabĺčko, namiesto 4 ako je v recepte. Ale bolo to vynikajúce. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Plnené zemiakové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY na zem. gule - zemiaky uvarené v šupke, 2 vajíčka, soľ, hrubá múka, krupica, solamyl. Plnka: ľubovoľná - ja som našla v chladničke 2 párky, tak som 1 postrúhala a 1 nakrájala na malinké kocočky, 2 veľké cibule, olej POSTUP PRÍPRAVY v postupe... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 8.3.2013, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KUNG PAOPOTREBNÉ PRÍSADY na cca 500gr kuracích pŕs (príp. vykostených stehien) potrebujeme: soľ, korenie, 2-3 PL solamylu, 1dcl sójovej omáčky, chilli omáčku, príp. 1 chilli papričku, 3-4 strúčky cesnaku, 2 hrste arašídov, 2 hrste bambusových výhonkov. Samozrejme ak nemáte radi štipľavé, chilli z receptu vynechajte. POSTUP PRÍPRAVY Mäsko je najlepšie naložiť si deň vopred, ale ak nemáme toľko času, postačí aj taká pol hodinka. Nakrájame ho na slížiky, osolíme s mierou (soj. omáčka je slaná), okoreníme, pridáme 2-3 PL sójovej omáčky, na plátky nakrájané strúčky cesnaku (nie pretlačeného!) a solamyl, zalejeme 3 PL vody, (príp. vína ak máme otvorené) a necháme v chladničke postáť. Mäsko opražíme zo všetkých strán na oleji, pridáme bambusové výhonky. Keď je mäsko krásne zlato-hnedé, do zbytku omáčky ktorá nám zostala v miske z mäsa (predpokladám že cca 1 PL) pridáme ešte za lyžicu sójovej omáčky a 1 PL chilli omáčky, príp. aj nakrájanú chilli papričku ak máte radi viacej štipľavé a trošku vody.Všetko to zamiešame a omáčkou zalejeme mäsko. Prípadne ešte dolejeme vodou, aby bola primerane hustá. Nakoniec prihodíme za 2 hrste nasucho opražených arašídov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.5.2016, 16:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
Cesnakovo-bylinkové bagetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Určite to poznáte, keď príde nečakaná návšteva, a vy neviete, čo im ponúknut. Tak ak máte staršie rožky, alebo bagety - tu je tip. POSTUP PRÍPRAVY Pokrájajte bagetky, alebo rožky, ale len tak do 3/4 (nie celkom uplne prekrojiť) potrite ich do nakrojených škárok :) maslom zmiešaným s roztlačeným cesnakom, vnaťkou a troškou soli a dajte na cca 7-10 min. zapiecť. Do masla sa môže pridať aj provensálske korenie (mix oregano, rozmarin....) Je to veľmi rýchle, a chutné.. Hodí sa k vínku, atd... Tento tip mám od kamošky Zuzky G. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 7.9.2011, 15:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečené špenátové halušky s nivovo-šampiňónovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovala som sa receptom od alena c(alustek - ID39585). Ja som si recept ešte trošku upravila. Alenka ďakujem za tip. POSTUP PRÍPRAVY Takže halušky som urobila z: 1 balíček špenátu, 2 vajíčka, polohrubá múka, 3 strúčky cesnaku, soľ a mlieko. A omáčku som urobila zo šampiónov a nivy. Takže na oleji som si osmažila cibuľku, pridala čerstvé nakrájané šampióny, zaliala mliekom a pridala nivu. Nakoniec som to ešte trošku zahustila hl. múkou a mliekom. Ochutila som len troškou provensalského korenia (oregano, rozmarin,..) Halušky som zaliala omáčkou, navrch pokrájala rajčiny, na to ešte zbytok nivy a navrch som ešte postrúhala parmezán a dala zapiecť na 25 min. na 220´C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 7.4.2015, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Skaramelizované oriešky - vhodné ako ozdoba pohárov, toriet.POTREBNÉ PRÍSADY Vlašské orechy, maslo, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Nakrájané vlašské oriešky si opražíme asi 2 minútky najprv na suchej teflónovej panvici, potom pridáme 1 PL masla a 1-2 PL práškového cukru. Ten sa rozpustí, skaramelizuje a obalí oriešky. Necháme vychladnúť a ak treba, rozdrvíme ich - ja ich drvím dnom skleneného pohára. Takýmito chrumkavými skladkými orieškami môžeme posypať akýkoľvek ovocný alebo pudingový pohár, prípadne aj tortu alebo zákusok. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.3.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestovinový tuniakový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY na 2 porcie: 250gr cestovín, 1 konzerva tuniaka v oleji, zeleninka (1 cibuľka - tá fialova je super,1 paprika,cherry rajčinky, jarná cibuľka a reďkovka), 2 PL oliv. oleja, soľ POSTUP PRÍPRAVY Dať variť cestovinky, medzitým nakrájať ako prvé cibuľu a jarnú cibuľku, ktorú si nasolíme a necháme odstáť, k tomu pridať pokrájané rajčiny, papriku, príp. inú zeleninu (podľa fantázie), + tuniaka aj s olejom, + ešte 2PL olivového oleja, celé prípadne ešte osoliť. A zmiešať s uvarenými cestovinami, ktoré ja vždy preplachujem v studenej vode, kým úplne nevychladnú a hneď ich pridám k zelenine. Poriadne premiešať OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané kuracie prsia v syrePOTREBNÉ PRÍSADY 500 gr. kuracích pŕs, 200gr. syru v kuse, 200ml smotana (10% alebo 33%), soľ, korenie, vajíčko, múka POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám už v zbierke ako kura v syre, normálne ho ale robievam z kuracích stehien a kĺbikov. Tentokrát som to ale urobila z kuracích pŕs a je to tiež veeľmi chutné. Takže, kuracie prsia si nakrájame na rezníky, osolíme, okoreníme, necháme pár minút postáť. Medzitým nastrúhame do misy 1/2 syru, na to poukladáme rezníky, ktoré predtým obalíme v hl. múke a vo vajíčku, a navrch zasypeme druhou 1/2 postrúhaného syru. Môžeme podliať trošičkou vody. Prikryjeme alobalom a dusíme cca 3/4 hodinu. Potom odokryjeme, prilejeme smotanu a dáme ešte zapiecť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov) KOMENTÁRE (28) posledné: 27.3.2011, 22:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 59 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |