. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea D. (Adusha22) ID 135731
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2010
Naposledy: 18.9.2012 22:27
Aktualizácia: 7.10.2010 23:16
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 16
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 34
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34)<< predošlé 1, 2, 3, 4

MÚČNIKY, POHÁRE

Púťové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 120 g práš.cukru, 3 jahodové pudingy, 1/2 prášku do pečiva, 3 lyžice vlažnej vody Krém: 500 ml mlieka, 100 g práš.cukru, 1 žltok, 1 vanilkový puding, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 vanilkový cukor, 200 g masla Rumová zálievka: 0,5 dl rumu, 1 dl vody, 1 vanilkový cukor Kávová zálievka: 1,5 dl vody, 2 lyžicky instantnej kávy, 1 vanil.cukor Rumová poleva: 50 g masla, 1 lyžica Cery, 150 g práš.cukru, 0,5 dl rumu (ja som použila aj ružový sirup, aby bola poleva ružová) K tomu: 200 g dlhých piškót (pre istotu viac), ríbezľová džem

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som objavila v takom mini časopise, tuším Katka špeciál, alebo Katarínka? Recept ma zaujal svojou podobnosťou s punčovými rezami, od ktorých som závislá ;-)

Postup - cesto: žltky, cukor a vodu vymiešame do peny. z bielkov vymiešame tuhý sneh a striedavo s pudingami a práškom do pečiva vmiešame do žltkov. Pečieme vo vyhriatej rure pri 180 C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Krém: Mlieko, žltok, puding, maizenu a cukor rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo zmäknuté na izbovú teplotu vymiešame do peny, po častiach pridáme puding.
Poleva: Všetky suroviny vymiešame spolu nad parou.

Púťové rezy - postup:
1. Z vychladnutého cesta stiahneme papier.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.2.2010, 0:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mafiny s trojakou čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g hladkej 00 preosiatej múky, 25 g kakaa, 2 lyžičky PDP (prášok do pečiva), 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 85 g horkej čokolády, 85 g bielej čokolády, 100 g mliečnej čokolády - všetky tri čokolády pokrájané na drobné kocky, 2 vajíčka (ručne prešľahané), 285 ml kyslej smotany, 85 g prírodného hnedého cukru (alebo trstinového), 85 g rozpusteného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je jeden s mojich najobľúbenejších receptov na mafiny. Odporúčam všetkým čokomaniakom!

Postup: Rúru prehrejeme na 200 C. V jednej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, SB a kakaom. Pridáme aj nasekané čokolády. V druhej miske zmiešame vajíčka so smotanou, cukrom a rozpusteným maslom. Zmesy zlejeme dokopy a navrstvíme do formičiek na mafinovom plechu. Jednotlivé jamky v plechu buď vytrieme maslom, alebo vystelieme papierovými košíčkami. Ja dávam cesto skoro zarovno s okrajom, mafiny pekne narástu. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 min. Po upečení necháme ešte 15 min na plechu, potom mafiny vyberieme a podávame.

tip: Mafiny sú najlepšie ešte trošku teplé, vtedy je čokoláda vo vnútri pekne tekutá.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.3.2011, 1:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Tekvica pečená s masťou a oškvarkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 2 porcie potrebujeme: 1 butternut tekvicu, bravčovú masť a oškvarky podľa chuti a veľkosti tekvice, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zaujímavá kombinácia zdravej zeleniny a nezdravých oškvarok. V pochmúrnych chladných mesiacoch si však treba urobiť náladu a tento recept vám ju zaručene urobí, výsledok určite stojí za hriech. NAjlepšie chutí s čerstvými, chrumkavými, tekvicovými žemľami.\\r\\n\\r\\nPostup nižšie...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Praclíky originál "Laugenbrezel"



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky polosvetlej (chlebovej), 250 ml vlažnej vody, 30 g čerstvého droždia, pol lyžičky cukru, lyžička cukru, 4 vrecúška sódy bikarbóny (60 g), hrubozrná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je recept na pravé praclíky, ktoré sú obľúbené v Nemecku či Rakúsku, najlepšie chutia s pivom a s obatzdou, čo je pikantná a aromatická nátierka s plesnivého syra.\\\\\\\\r\\\\\\\\nDo pekárničky vložíme vodu, rozdrobené droždie, cukor, múku a soľ. Nastavíme program "CESTO". Nakysnuté cesto vyberieme, premiesime a rozdelíme na 12 menších častí, prípadne na 6 častí, ak chceme formovať väčšie praclíky. Jednotlivé kúsky vyváľame na min. 40 cm dlhé valčeky z ktorých formujeme praclíky. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPotom si pripravíme roztok sódy bikarbóny. Do hrnca nalejeme 1 liter vody, vysypeme 4 vrecúška sódy bikarbóny a necháme zovrieť. Potom plyn stiahneme a do roztoku postupne ponárame na 1 minútu praclíky. Necháme odkvapkať. Rúru predhrejeme na 220 C. Praclíky poukladáme na dobre vymastený plech, na najhrubšej časti praclíka urobíme zárez s ostrým nožom (kvôli vytvoreniu špecifického tmavobieleho sfarbenia praclíka) a posypeme hrubou soľou. Pečieme cca 22 až 25 min, do stmavnutia praclíkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 8.12.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34)<< predošlé 1, 2, 3, 4
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu