končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Púťové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 5 vajec, 120 g práš.cukru, 3 jahodové pudingy, 1/2 prášku do pečiva, 3 lyžice vlažnej vody Krém: 500 ml mlieka, 100 g práš.cukru, 1 žltok, 1 vanilkový puding, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 vanilkový cukor, 200 g masla Rumová zálievka: 0,5 dl rumu, 1 dl vody, 1 vanilkový cukor Kávová zálievka: 1,5 dl vody, 2 lyžicky instantnej kávy, 1 vanil.cukor Rumová poleva: 50 g masla, 1 lyžica Cery, 150 g práš.cukru, 0,5 dl rumu (ja som použila aj ružový sirup, aby bola poleva ružová) K tomu: 200 g dlhých piškót (pre istotu viac), ríbezľová džem POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som objavila v takom mini časopise, tuším Katka špeciál, alebo Katarínka? Recept ma zaujal svojou podobnosťou s punčovými rezami, od ktorých som závislá ;-) Postup - cesto: žltky, cukor a vodu vymiešame do peny. z bielkov vymiešame tuhý sneh a striedavo s pudingami a práškom do pečiva vmiešame do žltkov. Pečieme vo vyhriatej rure pri 180 C na plechu vystlanom papierom na pečenie. Krém: Mlieko, žltok, puding, maizenu a cukor rozmiešame a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo zmäknuté na izbovú teplotu vymiešame do peny, po častiach pridáme puding. Poleva: Všetky suroviny vymiešame spolu nad parou. Púťové rezy - postup: 1. Z vychladnutého cesta stiahneme papier. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 5.2.2010, 0:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mafiny s trojakou čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g hladkej 00 preosiatej múky, 25 g kakaa, 2 lyžičky PDP (prášok do pečiva), 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 85 g horkej čokolády, 85 g bielej čokolády, 100 g mliečnej čokolády - všetky tri čokolády pokrájané na drobné kocky, 2 vajíčka (ručne prešľahané), 285 ml kyslej smotany, 85 g prírodného hnedého cukru (alebo trstinového), 85 g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY Toto je jeden s mojich najobľúbenejších receptov na mafiny. Odporúčam všetkým čokomaniakom! Postup: Rúru prehrejeme na 200 C. V jednej miske zmiešame preosiatu múku s PDP, SB a kakaom. Pridáme aj nasekané čokolády. V druhej miske zmiešame vajíčka so smotanou, cukrom a rozpusteným maslom. Zmesy zlejeme dokopy a navrstvíme do formičiek na mafinovom plechu. Jednotlivé jamky v plechu buď vytrieme maslom, alebo vystelieme papierovými košíčkami. Ja dávam cesto skoro zarovno s okrajom, mafiny pekne narástu. Vo vyhriatej rúre pečieme 20 min. Po upečení necháme ešte 15 min na plechu, potom mafiny vyberieme a podávame. tip: Mafiny sú najlepšie ešte trošku teplé, vtedy je čokoláda vo vnútri pekne tekutá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 3.3.2011, 1:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Tekvica pečená s masťou a oškvarkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Na 2 porcie potrebujeme: 1 butternut tekvicu, bravčovú masť a oškvarky podľa chuti a veľkosti tekvice, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Zaujímavá kombinácia zdravej zeleniny a nezdravých oškvarok. V pochmúrnych chladných mesiacoch si však treba urobiť náladu a tento recept vám ju zaručene urobí, výsledok určite stojí za hriech. NAjlepšie chutí s čerstvými, chrumkavými, tekvicovými žemľami.\\r\\n\\r\\nPostup nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Praclíky originál "Laugenbrezel"POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky polosvetlej (chlebovej), 250 ml vlažnej vody, 30 g čerstvého droždia, pol lyžičky cukru, lyžička cukru, 4 vrecúška sódy bikarbóny (60 g), hrubozrná soľ POSTUP PRÍPRAVY Toto je recept na pravé praclíky, ktoré sú obľúbené v Nemecku či Rakúsku, najlepšie chutia s pivom a s obatzdou, čo je pikantná a aromatická nátierka s plesnivého syra.\\\\\\\\r\\\\\\\\nDo pekárničky vložíme vodu, rozdrobené droždie, cukor, múku a soľ. Nastavíme program "CESTO". Nakysnuté cesto vyberieme, premiesime a rozdelíme na 12 menších častí, prípadne na 6 častí, ak chceme formovať väčšie praclíky. Jednotlivé kúsky vyváľame na min. 40 cm dlhé valčeky z ktorých formujeme praclíky. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPotom si pripravíme roztok sódy bikarbóny. Do hrnca nalejeme 1 liter vody, vysypeme 4 vrecúška sódy bikarbóny a necháme zovrieť. Potom plyn stiahneme a do roztoku postupne ponárame na 1 minútu praclíky. Necháme odkvapkať. Rúru predhrejeme na 220 C. Praclíky poukladáme na dobre vymastený plech, na najhrubšej časti praclíka urobíme zárez s ostrým nožom (kvôli vytvoreniu špecifického tmavobieleho sfarbenia praclíka) a posypeme hrubou soľou. Pečieme cca 22 až 25 min, do stmavnutia praclíkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 8.12.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 34 (zobrazuje sa 31-34) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |